Instellingen
Instellingen
Beste Bok van het Oosten - Finale
Terugkijken

Beste Bok van het Oosten - Finale

Finale 31 december 2019 15:00 - 15:50

Op Oudejaarsavond wordt de Beste Bok van het Oosten bekend gemaakt. Welk biertje gaat er met de titel vandoor? De finale wordt gepresenteerd door niemand minder dan presentatrice Lisanne Halleriet (Omroep Gelderland) en haar collega Bert Eeftink (RTV Oost). Ook zij gingen samen de strijd met elkaar aan en maakten hun eigen bokbiertje. Welk biertje valt het beste in de smaak?

Aflevering 6

Aflevering 6

12 december 2019 16:35 - 16:45 Ondanks het feit dat het brouwproces van presentatoren Lisanne en Bert serieuze vormen aanneemt, blijft het echt vakmanschap. Dit laten ook deze week weer twee genomineerde brouwers zien. Oud top hockeyer Jacques Brinkman is één van hen, waar hij vroeger een cola dronk, drinkt hij nu zijn eigen bier. En dat bier ook goed gaat in combinatie met eten, ondervinden onze presentatoren tijdens een etentje.
Aflevering 5

Aflevering 5

5 december 2019 16:35 - 16:45 Wist je dat je bokbier ook kunt gebruiken als ingrediënt om mee te bakken? Lisanne maakt deze aflevering een heuse bokbiertaart. De biertjes van onze genomineerde brouwers uit Gelderland en Overijssel belanden gewoon in de fles. En wat al die bokken in Giethoorn doen? Dat onderzoekt Bert.
Aflevering 4

Aflevering 4

28 november 2019 16:35 - 16:45 Op zoek naar de juiste ingrediënten voor zijn eigen bokbier gaat Bert naar Ootmarsum voor het juiste bronwater en belandt Lisanne bij een hopboer in Zieuwent. Naast hun eigen voorbereidingen en brouwproces, zien we ook weer twee brouwers die meestrijden om de titel Beste Bok van het Oosten.
Aflevering 3

Aflevering 3

21 november 2019 16:35 - 16:45 Je huis verkopen omdat je schuurtje te klein wordt om bier in te brouwen, het komt voor. Jeroen Beekman is zo’n hobbybrouwer, samen met brouwer Maarten Nijhof van Rigters bier uit Haaksbergen is hij te zien in aflevering 3 van Beste Bok van het Oosten. Ook presentatoren Bert en Lisanne moeten eraan geloven, ze gaab hun eigen bokbier brouwen. Waar Lisanne in de keuken aan de slag gaat, pakt Bert het iets professioneler aan.
Aflevering 2

Aflevering 2

14 november 2019 16:35 - 16:45 Naast je fulltimebaan, samen met je vrienden bokbier brouwen. De mannen van Chamaven uit Zutphen doen dit zeer succesvol. Ook Marijn van Davo uit Deventer begon ooit zo. Inmiddels heeft hij een goed lopende brouwerij én twee proeflokalen. Ook krijgt Lisanne uitleg over de stijl- en smaakregels van het drinken van dit robijnrode bier, door bierista Alain Schepers en gaat Bert op bezoek bij brouwer Huttenklaos in Albergen voor tips & trics.
Aflevering 1

Aflevering 1

7 november 2019 16:35 - 16:45 Het aantal brouwers is de afgelopen 4 jaar verdubbeld. Reden voor Omroep Gelderland en RTV Oost om eens opzoek te naar het Beste Bokbier van het Oosten. In de eerste aflevering zien we brouwers die deze strijd aan willen gaan, en hun eigen robijnkleurige brouwsels inleveren bij presentatoren Bert Eeftink en Lisanne Halleriet. Aan het publiek, tijdens de Nationale Bokbierdag in Zutphen een selectie te maken van de bokjes. Er wordt volop geproefd en gekeurd, en de tien beste gaan door in de strijd om de titel ‘Beste Bok van het Oosten’.