Instellingen
Instellingen
Fa. Milie BV - Familie Braafhart
Terugkijken

Fa. Milie BV - Familie Braafhart

Familie Braafhart 8 juli 2020 15:30 - 15:45

Deze week zijn we te gast op 'De Nieuwe Maesberg' van de familie Braafhart. Het bedrijf bestaat al sinds begin 1900. Van boerderij naar manege, van kamperen bij de boer naar een recreatiepark. Al die tijd is De Maesberg in het bezit geweest van de familie Braafhart, tot op de dag van vandaag. Maar een nieuwe generatie, nieuwe inzichten.

Familie Ruesink en Familie Reil

Familie Ruesink en Familie Reil

15 juli 15:20 - 15:45 Een familiebedrijf is vaak ook een erfenis van vorige generaties. Om mee te gaan met de tijd en bestaansrecht te houden, moet je je blijven vernieuwen en ontwikkelen. Soms vanuit een specialisatie, en soms door te verbreden en nieuwe markten aan te boren. Vandaag twee bedrijven die dat op hun eigenwijze doen. We zijn te gast bij de familie Ruesink in Aalten en de familie Reil in Heerde.
Familie van Werven en Familie Berendsen

Familie van Werven en Familie Berendsen

8 juli 15:20 - 15:45 Familiebedrijven zijn vaak diep geworteld in de Hollandse klei. De twee van vandaag staan zeker met met beide benen stevig op de grond. Letterlijk en figuurlijk. De één zorgt ervoor dat die grond wordt bewerkt en verbetert, de ander maakt met wat de bodem voortbrengt mensen vrolijk. Vandaag in Fa. Milie BV Van Werven Infrastructuur en Recycling uit Oldebroek en de Aalsmeerse Bloemenhal van de familie Berendsen in Dieren.
Familie Wuestenenk en Familie Alantor

Familie Wuestenenk en Familie Alantor

1 juli 15:20 - 15:45 Familiebedrijven, je vindt ze overal, in de stad en op het platteland. Deze week, een echte dorps bedrijf dat al meer dan een eeuw is gevestigd in het Gelderse Hengelo, en een familiebedrijf dat na een aantal omzwervingen naast het station in Apeldoorn is neergestreken en beroemd is in de stad. We zijn op bezoek bij de kappersfamilie Wuestenenk en de familie Alantor, zij runnen een horecagelegenheid.
Familie Slotboom en Familie Klavers

Familie Slotboom en Familie Klavers

24 juni 15:20 - 15:45 Bouwen aan een historische toekomst, dat doen de twee familiebedrijven van vandaag. De één ontwerpt en bouwt, de ander restaureert en behoudt. Maar beiden zijn ze bezig met ons erfgoed van morgen. Deze week in Familie BV architectenbureau Enklaar en Klavers in Dieren en Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk.
Familie Schuld en Familie Abbink

Familie Schuld en Familie Abbink

17 juni 15:20 - 15:45 Of je nu wilt of niet, ook familiebedrijven moeten met de tijd mee. Digitalisering is het toverwoord, zichtbaar zijn op social media pure noodzaak. Soms gebeurt dat schoorvoetend en tegen wil en dank, soms ook betekent het een enorme impuls voor het bedrijf. Vandaag in Fa. Milie BV aandacht voor die twee tegenpolen; juwelier Sellink in Winterswijk en de Oldebroekse Bakkerij Schuld.
Familie Sukkel en Familie Hoopman

Familie Sukkel en Familie Hoopman

10 juni 15:20 - 15:45 Familiebedrijven zijn er te kust en te keur. Van grote multinationals tot éénmansbedrijven. Vandaag twee van die uitersten die al een eeuw lang bestaan; Tobias Sukkel in Oosterbeek houdt vast aan eenvoud en tradities, voor de familie Hoopman in IJzerlo betekent alleen innovatie lijfsbehoud.
Familie Plooij en Familie van Dijk

Familie Plooij en Familie van Dijk

3 juni 15:20 - 15:45 Deze week in Fa. Milie BV, twee Arnhemse bedrijven die zich bezig houden met twee uitersten. Het leven en de dood. We zijn te gast bij de auteurs van het boek Oei ik groei, de familie Plooij en bij de familie van Dijk, zij staan aan het roer van Kramer Uitvaartverzorging.
Familie Donders en Familie Garritsen

Familie Donders en Familie Garritsen

27 mei 15:20 - 15:45 Het zijn zware tijden voor veel bedrijven en ook familiebedrijven worden hard geraakt door de corona-crisis. Hoe houden familiebedrijven zich staande en zijn de gevolgen overal negatief of zijn er ook bedrijven die de vruchten plukken in deze bijzondere tijd? Vandaag in Fa.Milie BV zijn we te gast bij de familie Donders uit Arnhem en de familie Garritsen uit Toldijk.
Familie ter Weele en Familie van Triest

Familie ter Weele en Familie van Triest

20 mei 15:20 - 15:45 Een familiebedrijf is, de naam zegt het al, eigendom van de familie. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook in de familie blijft? En wat doe je met de zaak als de kinderen iets anders willen? Vandaag in Fa. Milie BV de slagersfamilie Ter Weele uit Oene, en de familie van Triest, palingrokers uit Elburg.
Familie Van der Donk

Familie Van der Donk

15 juli 2020 15:30 - 15:45 Voor deze laatste aflevering gaan we naar Culemborg. Al meer dan 100 jaar wordt er met de hand sigaren gemaakt in deze stad. De familie Van der Donk is hier verantwoordelijk voor, maar voor hoelang nog? Een bijzonder portret van een ambachtelijk familiebedrijf dat geen opvolging heeft.
Familie Melis

Familie Melis

1 juli 2020 15:30 - 15:45 Deze week staat de familie Melis uit Arnhem in de schijnwerpers. Het transportbedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en begon ooit met personenvervoer. Nu rijden er meer dan 100 vrachtwagens op de weg en staat de 4e generatie aan het roer.
Familie Kieft

Familie Kieft

24 juni 2020 15:30 - 15:45 Deze week zijn we op de Veluwe bij de familie Kieft in Putten. Al voor de oorlog begon Gerrit Kieft daar een onderneming in ijzerwaren en andere artikelen waar boeren behoefte aan hadden. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer, zijn er twee winkels en is de naam een begrip in de regio.
Familie Hesselink

Familie Hesselink

17 juni 2020 15:30 - 15:45 We gaan deze week op de koffie in Winterswijk bij de familie Hesselink. De koffiebranderij van Gerrit Hesselink (4e generatie) bestaat dit jaar 135 jaar. Er zou een groot feest zijn om dit te vieren, maar vanwege corona gaat dat helaas niet door.
Familie Herckenrath

Familie Herckenrath

10 juni 2020 15:30 - 15:45 In deze aflevering gaan we op bezoek bij de familie Herckenrath uit Horssen. De fietsenwinkel is een begrip in het Land van Maas en Waal en ver daar buiten. Inmiddels werkt de derde generatie mee en dat kon niemand bevroeden toen veehandelaar Piet Herckenrath eind jaren '70 een paar fietsen opkocht en weer verkocht.
Familie van Zeeland

Familie van Zeeland

3 juni 2020 15:30 - 15:45 Deze week een bijzondere moment voor de familie van Zeeland. Na de plofkraak op hun winkel in december 2019 openen ze na een grondige verbouwing hun deuren weer. Een bijzonder verhaal van een bijzondere juweliersfamilie.
Familie Hilvers

Familie Hilvers

27 mei 2020 15:30 - 15:45 Deze week staat het bedrijf van de Arnhemse familie Hilvers centraal. Een van de oudste bakkersbedrijven in Gelderland. De familie bakt al 70 jaar brood voor Arnhem en omgeving. Inmiddels zijn we drie generaties verder en wil de vierde generatie ook aan de slag binnen het bedrijf. Bakker Hilvers heeft 100 mensen in dienst, van wie 15 familieleden.
Familie Lurvink

Familie Lurvink

20 mei 2020 15:30 - 15:45 In de eerste aflevering van Fa. Milie BV. volgen we directeur Martin Lurvink van borstelfabriek Luva uit Aalten. Martin is de zesde generatie van borstelmakers. In 1850 begonnen drie broers Lurvink met hun activiteiten en inmiddels is met de geboorte van Joris de zevende generatie in aantocht.