Dorpshuis van het jaar - Broederij in Nijmegen
Terugkijken

Dorpshuis van het jaar - Broederij in Nijmegen

Broederij in Nijmegen 29 november 2020 17:20 - 17:45

Het laatste genomineerde buurthuis van dit seizoen is De Broederij in Nijmegen. Een creatieve broedplaats waar heel de buurt samenkomt. Janneke Wijdeveld en Jorine de Bruin waren al actief in de wijk toen ze dit leegstaande pand op het oog kregen. Nadat ze het helemaal opknapten, openden ze in 2016 de deuren en breiden hun activiteiten uit. Wekelijks wordt er een buurtsoep gemaakt, yoga gegeven en kunnen moeders en jongeren terecht voor culturele activiteiten van zang tot toneel.

Finale

Finale

13 december 2020 17:20 - 18:00 Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp en wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar’? In deze finale-uitzending wordt de winnaar bekend gemaakt. Die krijgt een geldprijs van €2500 euro en de befaamde titel Dorpshuis van het Jaar 2020.
Wijkcentrum in Wijchen- Zuid

Wijkcentrum in Wijchen- Zuid

22 november 2020 17:20 - 17:45 Wijkcentrum Wijchen Zuid is een buurthuis voor iedereen. Veel ouderen weten de plek te vinden, maar bijzonder is het initiatief van Syrische vluchtelingen Samer en Randa. Zij richtten vief jaar geleden 'Hand in Hand' op, om meer in contact te komen met Nederlanders. Ze merkten dat veel vluchtelingen na de inburgeringscursus niet verder komen met hun Nederlandse taal. Daarom organiseren ze allerlei activiteiten, van schilderen tot schaken, om de taal in de praktijk te brengen en daarnaast ook nog eens sociale contacten op te doen. Angelique doet mee met een aantal activiteiten.
De Paulus in Winssen

De Paulus in Winssen

8 november 2020 17:20 - 17:45 De Paulus is eigenlijk het enige échte dorpshuis wat meedoet aan de verkiezing dit jaar. Bij de Paulus komt het hele dorp Winssen bij elkaar. Er zijn educatieve, en zorg- activiteiten en er wordt ook volop gesport. Jong en oud kan er terecht en daarom helpt Angelique deze week niet alleen een handje bij de organisatie van de bingo, maar duikt ze ook het jeugdhonk in.
Stadsboerin in Doetinchem

Stadsboerin in Doetinchem

1 november 2020 17:20 - 17:45 We gaan deze week de tuin in van de Stadsboerin in Doetinchem. In 2019 heeft Ellen Willem de Stadsboerin opgezet vanwege haar liefde voor de natuur. Angelique helpt bij het oogsten in de 1500 vierkante meter grote moestuin en helpt daarna met het bereiden van de lunch. Samen tuinieren en genieten van de natuur en de oogst is het doel van de Stadsboerin. Het wordt ook wel de groene huiskamer van Doetinchem genoemd.