De Troubadours - Django Wagner
Terugkijken

De Troubadours - Django Wagner

Django Wagner 12 november 17:15 - 17:45

Christon op pad met de Brabantse Sinti Django Wagner om samen in één dag een song te schrijven. Ze gaan terug naar zijn roots in het Brabantse Nuenen. Ze trekken de bossen in op zoek naar het oude, inmiddels vervallen, woonwagenkamp in de Nuenense bossen. Ze ontmoeten een van de beste gitaristen ter wereld en gaan naar het Eindhovenskanaal waar we stil staan bij de deportatie van een grote groep Sinti zigeuners uit Eindhoven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lenny Kuhr

Lenny Kuhr

26 november 17:15 - 17:45 Deze week is Christon op pad met Lenny Kuhr. We gaan terug naar haar roots in Eindhoven. We gaan naar het Kanunnikesven, een prachtig watertje op de Stratumse heide. Ook bezoeken we Landgoed Glorieuxpark middenin Eindhoven. Lenny kwam hier vaak tijdens haar ziekte in 1993. Ze verloor toen van de ene op de andere dag haar stem waardoor ze niet meer kon praten en zingen.
Hendrik Jan Bökkers

Hendrik Jan Bökkers

19 november 17:15 - 17:45 Christon is vandaag in de Achterhoek. Hij gaat langs op de boerderij van boerenrocker Hendrik Jan Bökkers in Ruurlo. Samen schrijven ze in één dag een song in het Nedersaksisch. Ze gaan op pad door de Achterhoek en op zoek naar de Saksische roots van Hendrik Jan. Ze varen over de Berkel met een oude berkelzompe en ontmoeten een archeoloog die alles kan vertellen over de Saksische oorlogsheld Widukind.
Ruben Hein

Ruben Hein

5 november 17:15 - 17:45 Christon gaat op pad met Ruben Hein. We gaan terug naar Bemmel waar hij opgegroeid is. Naar de tuin waar hij begon met het vogelspotten en de tuin die hij moest verlaten toen zijn vader depressief werd. Ze struinen door de Ooijpolder aan de andere kant van de Waal waar Ruben vroeger met zijn moeder kwam.
Guus Meeuwis

Guus Meeuwis

29 oktober 17:15 - 17:45 In deze aflevering van De Troubadours gaat Christon op pad met Guus Meeuwis om in één dag een song te schrijven over zijn roots. We gaan terug naar het Mariahout en Lieshout van Guus zijn jeugd. Ze ontmoeten de zuster die bij zijn geboorte, in een klooster, aanwezig was. Ze bezoeken de brouwerij in Lieshout, die sinds de 18e eeuw onlosmakelijk verbonden is met het dorp én duiken dorpscafé de Koekoek in.