De Week van Gelderland
Terugkijken

De Week van Gelderland

9 oktober 2020 17:20 - 18:00

Marcel de Groot over zijn nieuwe band en liefde voor de Veluwe, internist Arianne van Bon mag starten met de kunstmatige alvleesklier en Joris Bengevoord is bezorgd over het voortbestaan van de eerste hulp.

De Week van Gelderland

24 november 17:15 - 18:00 Politicoloog Peter van der Heiden en politiek verslaggever Gerwin Peelen bekijken wat de politieke aardverschuiving betekent voor Gelderland. Amiel Engel en Yinte Dik zijn op het NK speedcubben; de Rubix kubus in elkaar draaien. Zanger Kevin Raayman van de band de Boetners praat over de 10 editie van het streektaalfestival ‘Plat Gespold’ in de Dru in Ulft en jong talent Fien Snelting trakteert ons op een mooi klein dialectlied.

De Week van Gelderland

17 november 17:15 - 18:00 Hoogheemraad Peter Schrijver en weerman Jordi Huirne over het natte jaar in Gelderland. Gouden Vitessenaar Jan Snellenburg en sportjournalist Richard van der Made over de crisis bij Vitesse. De Barneveldse Jeroen Uriot gebruikt unieke filmmanieren voor zijn shortfilm over AI en creativiteit. Onze barvrouw Irene van der Aart over al die Amsterdammers die naar de Achterhoek verhuizen en de Scherpenzeelse zanger Ryan Niekerk treedt op met zijn hitsingle 'Ik zal haar nooit meer vergeten.'

De Week van Gelderland

10 november 17:15 - 18:00 Top Chef-kok Emile van der Staak is eigenaar van de Nieuwe Winkel in Nijmegen, het beste veganistische restaurant ter wereld! De in Nederland wereldberoemde Orgel Joke speelt Normaal klassieker 'Oerend Hard' op het orgel. Cabaretier en alleskunner Silvester Zwaneveld over zijn prijswinnende animatiefilm 'Die Ene' met Freek de Jonge en onze barvrouw Irene van der Aart over het jubileum van de invloedrijke posters van Loesje.

De Week van Gelderland

3 november 17:15 - 18:00 Verhuiscoach Mirjam Zerstegen en gedeputeerde Dick Vreugdenhil over woonschaamte en verhuiscoaches. Zeinab Alhashime-Bakker presenteert haar eerste boek 'Zoets van Zeinab' met de prachtigste taarten en baktips en trics. Zanger en Tv-ster René Le Blanc wil Duitsland veroveren met zijn nieuwe nummers en bargast Frans Miggelbrink krijgt wel een heel speciaal cadeau op zijn verjaardag.