De Week van Gelderland
Terugkijken

De Week van Gelderland

25 september 2020 17:20 - 18:00

Is verpleegkundige Janine Nieuwenhuis klaar voor de tweede coronagolf? Maarten van Rossem over zijn serie Op Oorlogspad en Jantien Klein Ikink creëert met True Stories Told Live meer openheid in de Achterhoek.

De Week van Gelderland

1 maart 17:15 - 18:00 Harddrugsgebruik onder jongeren is de laatste jaren fors toegenomen. Anne (25) was jarenlang ketamine verslaafd. Zij vertelt samen met haar moeder Geke hoe het haar leven - en dat van anderen - heeft beschadigd. 'Is dat nou een wolf?!' Een boswandeling met haar viervoeter levert Marra Mensink uit Oldebroek uiteenlopende reacties op. Het is dialectmaand! Daarom brengt streektaalband GoedVolk een CD én een boek uit, over hun Achterhoeks muzikaal verleden. Daarbij kregen ze hulp van niemand minder dan boerenrock pionier Bennie Jolink. Bij ons laten ze alvast iets horen. Ondanks dat onze Groesbeekse barvrouw Eline de Valk een gruwelijke hekel heeft aan voetbal, kan je als dorpsgenoot van Cillessen niet om het succes van NEC heen.

De Week van Gelderland

23 februari 17:15 - 18:00 Een ernstig ongeluk in Lochem deze week. Onze verslaggever Melanie Lokate zag het, net als Odo Olthoff, gebeuren. De Arnhemse fotograaf Maurice Jager is bezig met een bijzonder project. Van iedere nationaliteit die in Nederland woont wil hij zowel een man als een vrouw portretteren. 478 moeten het er worden. Het lijkt wel alsof we steeds massaler en heftiger last krijgen van hooikoorts. Hoe zit dat precies? En waarom staat Gelderland altijd zo slecht op die pollenradar-kaartjes? Maurice Martens, oprichter van pollennieuws.nl legt het uit. Alweer 2 jaar oorlog in Oekraïne. Oekraïnse Nastya Sulymenko en Doesburgse Richard Rhemrev treden op. De oorlog moet niet 'normaal' gevonden worden! Achter de bar staat Irene van der Aart over de steun voor de boeren.

De Week van Gelderland

16 februari 17:15 - 18:00 Roerige tijden voor Vitesse. Bij ons aan tafel algemeen directeur Vitesse Peter Rovers over de ontwikkelingen van deze week. Cees Jan Fledderus uit Dieren is dol op modelspoortreinen. Een hobby of is het niet stiekem gewoon speelgoed? Een bakkie troost belandt vaak samen met drank en sigaretten op het lijstje met ongezonde dingen. Volkomen onterecht volgens hoogleraar voeding en ziekte Ellen Kampman. De Nijmeegse band Sonic Whip uit Nijmegen timmert goed aan de weg en treden hier op. Onze Willem staat achter de bar.

De Week van Gelderland

9 februari 17:15 - 18:00 Boeren zorgden deze week voor onrust in Gelderland. Hoe goed is dit voor het imago van de boer? Aan tafel voormalig voorman van Agractie Bart Kemp. De grootste carnavalsvereniging van Nederland komt uit, jawel: Vaassen. Ellen Betting-Bosgoed en Remko van der Haar vormen samen het Vaassense prinsenpaar. Een voetbalwedstrijd beleven met een visuele beperking. Bij NEC kan dat deze week alweer 10 jaar! Zeer-slechtziende Bart Frenken is dankbaar gebruiker van de blindentribune en Hans de Beun is een van de commentators. 'POAH, een John Deere, da's mien merk', dit zinnetje maakte weerman Gerrit Vossers een heuse beroemdheid. Freeline schreef er een nummer over. Kersverse opa Frans Miggelbrink staat achter de bar.