De Week van Gelderland
Terugkijken

De Week van Gelderland

5 april 2019 17:20 - 18:00

Wilco van Schaik over ontslag De Gier. Thomas Buitink scoorde 4 keer in 3 dagen. Agnes Wolbert van de NVVE over nieuwe campagne, singer-songwriter Marike Jager en in John Troost verantwoordelijk voor voetbalsuccessen?

De Week van Gelderland

23 september 17:15 - 18:00 De WK Volleybal in Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn. Michel Everaert, Nevobo programmadirecteur haalde de WK naar ons land haalde, terwijl oud-international Femke Stoltenborg haar voormalig team toejuicht vanaf de tribune. Olaf van den Bergh uit Arnhem gat naar Hawaii om de IRON MAN te doen, 195 m hardlopen, 180-fietsen en 3,8 km zwemmen. Hij vertrekt volgende week naar Hawaii waar hij op 6 okt aan de start staat. Om te wennen aan de warmte en de luchtvochtigheid fietste hij in het tropische Burgers' Bush. De omgekeerde vlaggen als symbool van het boerenprotest, hangen overal. De provincie haalt ze weg en boeren hangen ze weer op, op eigen terrein. Rutger van der Lier, ideeënman van de vlaggenactie en raadslid Paul Wallenbos van de gemeente Oost-Gelre zijn voor en tegen de valggenactie. Stevie Poppinghaus van De Geitenkamp zingt bij ons zijn lied. Zijn hit tikt ondertussen de 2 miljoen aan op Spottify.

De Week van Gelderland

9 september 17:15 - 18:00 Met gasten kijken we terug op de actualiteit van de voorbije week en kijken vooruit naar de komende week.

De Week van Gelderland

2 september 17:15 - 18:00 Droogte, berm- & bosbranden, huizen scheuren, lege rivieren, stervende vissen en hongerend wild. ''Waar gaat dit naar toe?'' Hydroloog Ruud Bartholomeus uit Culemborg legt uit. De fotowedstrijd van ons platform Buitengewoon telt 1500 ingezonden foto's en 50 kanshebbers. Vergapen aan de schoonheid van onze Gelderse natuur met genomineerden, een jurylid en onze boswachter Thijmen van Heerde. En Henk Hobé (86) die morgen voor de 75e keer de Airborne wandeltocht loopt in zijn woonplaats Oosterbeek met blijvende ontroering bij het passeren van de Airborne begraafplaats. Zanger Ben Saunders praat mee en zingt 'Geen Brug te ver''.

De Week van Gelderland

8 juli 17:15 - 18:00 De provincie Gelderland houdt vast aan stikstofplannen. Janny en John maakten de evacuatie van Arnhem mee, de 4Daagse wordt heet en De Boetners spelen akoestisch.