De Week van Gelderland
Terugkijken

De Week van Gelderland

21 september 2018 17:20 - 18:00

Studente Laila danst weer na een zwaar ongeluk. Scholier Sven springt zaterdag boven de Ginkelse hei uit een Dakota. Aan de sporttafel: Edward Sturing, assistent-trainer bij Vitesse, en NEC-watcher Eric Meijers.

De Week van Gelderland

Vandaag 17:15 - 18:00 Het arrestantenvervoer in de Achterhoek laat flink te wensen over. Aan tafel oud-agent Toon Ruiken, die 45 jaar agent was in onder meer de Achterhoek. Ook Ans Putman (Partij voor Lokaal Maatwerk) schuift aan namens de lokale politiek uit Doetinchem. Henk Visscher uit Rumpt is trotse eigenaar van het oldtimermuseum Visscher Classique in Buren. In zijn museum zie je een heel hoop mooie wagens en leer je alles over 80 jaar autogeschiedenis. In november vindt de tweede editie van het Regio Songfestival plaats. Maar wie gaat Gelderland vertegenwoordigen? Bij ons hoort u wie dat mag doen én, niet geheel onbelangrijk: hoe dat zal gaan klinken! En onze vertrouwde barman Willem te Molder verwondert zich over het bijzondere reisadvies dat mensen woensdagavond op Centraal Station Arnhem te zien kregen.

De Week van Gelderland

5 april 17:15 - 18:00 Ook in Gelderland laait het antisemitisme op. Zo werden er anti-Joodse pamfletten in Zaltbommel verspreid, kon een tentoonstelling in Apeldoorn over de Tweede Wereldoorlog niet doorgaan en werd de Gedachtenisruimte in Putten beklad. Bij ons aan tafel Remco Ensel, historicus en auteur van het boek Haatspraak. Niek Wissink uit Borculo verloor op eigen kracht 100 kilo lichaamsgewicht. Maar om ook écht goed in zijn vel te kunnen zitten, wil hij van de ongeveer 5 kilo aan overtollige huid af. Een ingreep die niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Vandaar dat hij een crowdfunding op touw zette. Op zijn 66e verjaardag kreeg Hans Vos uit Huissen twee drumstokjes en 5 drumlessen. Het mooiste cadeau dat hij ooit gekregen heeft. Inmiddels heeft Hans al in 5 verschillende bands gespeeld dankzij het muziekproject Glad Back uit Arnhem. Thomas Calis is een van de initiatiefnemers. Een van de Glad Back bandjes laat horen wat ze in huis hebben. Achter de bar staat onze gezellige Irene van der Aart.

De Week van Gelderland

29 maart 17:15 - 18:00 Forum van Democratie-raadslid Gino Luurssen en woordvoerder van de Arnhemse moslimgemeenschap Mustafa Akpinar komen praten over demonstratierecht: waar ligt de grens? En, wat ooit begon met één speelgoedautootje is uitgegroeid tot een automuseum. Met Berndt Roelvink blikken we terug op 25 jaar Minidome in Asperen. De 32-jarige Niek kreeg een aantal jaar geleden de diagnose kanker, en na een kort ziekbed overleed hij. Zijn vrienden strijden nu verder en beklimmen in juni de Alpe D'HuZes en halen daarmee geld op voor meer onderzoek naar de ziekte. Aan tafel zijn zus Aafke Rauwers en beste vriend Roy Crooijmans uit Etten. Onze barman Willem is druk bezig met de opnames voor het nieuwe seizoen van I love de Achterhoek en de Southern- en Countryrock van de Gunmill Governors treden op.

De Week van Gelderland

22 maart 17:15 - 18:00 Begin van deze week diende de VVD een omstreden wetsvoorstel in. Er wordt gepleit voor een vaccinatieplicht in de kinderopvang. Dit zorgde voor een hoop discussie en een roodgloeiende telefoon bij de GGD's. Bij ons aan tafel zit kinderarts en infectioloog/immunoloog van het Radboudumc Koen van Aerde. Wilco Polinder uit Harderwijk heeft een passie voor... Tribunes! Gewapend met een zak krentenbollen en zijn telefoon reist hij heel het land door om de tribunes van iedere amateurvoetbalclub van Nederland op de foto te zetten. De Aziatische hoornaar wordt steeds vaker gezien in onze provincie en dat kan grote gevolgen hebben voor de biodiversiteit en bovendien zijn ze erg agressief. Aan tafel imker Twan Lucassen uit Zevenaar en imker en voorzitter Bijkersgilde, Els Voorbij uit Lienden. De Nijmeegse zanger Udi Mars treedt op en achter de bar staat onze Irene van der Aart.