De Week van Gelderland
Terugkijken

De Week van Gelderland

18 mei 2018 17:20 - 18:00

Jan Siebelink en zijn zoon Jeroen over zijn boek 'Vaders en zonen', Sjoerd Weikamp over De Graafschap. En hoe gaat het met de insecten en komt er een vlag voor de Achterhoek?

De Week van Gelderland

8 december 17:15 - 18:00 Documentairemaker Jonathan de Jong uit Twello heeft met zijn docu Human Forever over dementie in zorginstellingen internationaal veel bekijks vergaard. José Driessen is leidinggevende bij een van die zorginstellingen in Twello. Rozemarijn Spijker uit Arnhem is een campagne gestart tegen het gebrek aan respect voor supermarktmedewerkers bij de zelfscankassa. Singer-songwriter Marike Jager uit Beuningen schreef dit jaar haar eerste kerstlied 'Love me one more night'. En onze barvrouw Irene van der Aart heeft wel een mening over woningdelen bij leegstaande boerderijen!

De Week van Gelderland

1 december 17:15 - 18:00 Moeder van de daklozen Tonnie van den Herik en ervaringsdeskundige Ashley Knipping over dak en thuislozen in de aankomende winter. De zussen Marijke en Janneke worden in de documentaire BreinSussen gevolgd in hun verhaal over de ziekte FTD. De mannen van Piepschuim, Cor Burgers en Robbert Koekoek snijden met hun show 'Ver buiten de lijntjes kleuren' het lastige onderwerp klimaatverandering aan. En de 61ste prinses carnaval van Groesbeek, Eline van der Valk is vandaag de barvrouw!

De Week van Gelderland

24 november 17:15 - 18:00 Politicoloog Peter van der Heiden en politiek verslaggever Gerwin Peelen bekijken wat de politieke aardverschuiving betekent voor Gelderland. Amiel Engel en Yinte Dik zijn op het NK speedcubben; de Rubix kubus in elkaar draaien. Zanger Kevin Raayman van de band de Boetners praat over de 10 editie van het streektaalfestival ‘Plat Gespold’ in de Dru in Ulft en jong talent Fien Snelting trakteert ons op een mooi klein dialectlied.

De Week van Gelderland

17 november 17:15 - 18:00 Hoogheemraad Peter Schrijver en weerman Jordi Huirne over het natte jaar in Gelderland. Gouden Vitessenaar Jan Snellenburg en sportjournalist Richard van der Made over de crisis bij Vitesse. De Barneveldse Jeroen Uriot gebruikt unieke filmmanieren voor zijn shortfilm over AI en creativiteit. Onze barvrouw Irene van der Aart over al die Amsterdammers die naar de Achterhoek verhuizen en de Scherpenzeelse zanger Ryan Niekerk treedt op met zijn hitsingle 'Ik zal haar nooit meer vergeten.'