De Week van Gelderland
Terugkijken

De Week van Gelderland

15 december 2023 17:15 - 18:00

Jochem van Gelder en de 10-jarige Saar Peperkamp over de statiegeldactie voor Stichting Opkikker van omroep Gelderland. Toos Zegers Koenders uit Groesbeek is 4000 uur bezig geweest aan een 38 meter lang tapijt van Bayeux. De Veldheren Peter van Uhm en Mart de Kruif staan na hun succesvolle podcast nu ook op de planken. De Achterhoekse rockabillyband Rumblin’ Rat Rods van Josta Scheers, René Lansink en Wim Menting verzorgt ons met muziek en aan de bar Frans Miggelbrink over terugkijken aan het einde van het jaar.

De Week van Gelderland

16 februari 17:15 - 18:00 Roerige tijden voor Vitesse. Bij ons aan tafel algemeen directeur Vitesse Peter Rovers over de ontwikkelingen van deze week. Cees Jan Fledderus uit Dieren is dol op modelspoortreinen. Een hobby of is het niet stiekem gewoon speelgoed? Een bakkie troost belandt vaak samen met drank en sigaretten op het lijstje met ongezonde dingen. Volkomen onterecht volgens hoogleraar voeding en ziekte Ellen Kampman. De Nijmeegse band Sonic Whip uit Nijmegen timmert goed aan de weg en treden hier op. Onze Willem staat achter de bar.

De Week van Gelderland

9 februari 17:15 - 18:00 Boeren zorgden deze week voor onrust in Gelderland. Hoe goed is dit voor het imago van de boer? Aan tafel voormalig voorman van Agractie Bart Kemp. De grootste carnavalsvereniging van Nederland komt uit, jawel: Vaassen. Ellen Betting-Bosgoed en Remko van der Haar vormen samen het Vaassense prinsenpaar. Een voetbalwedstrijd beleven met een visuele beperking. Bij NEC kan dat deze week alweer 10 jaar! Zeer-slechtziende Bart Frenken is dankbaar gebruiker van de blindentribune en Hans de Beun is een van de commentators. 'POAH, een John Deere, da's mien merk', dit zinnetje maakte weerman Gerrit Vossers een heuse beroemdheid. Freeline schreef er een nummer over. Kersverse opa Frans Miggelbrink staat achter de bar.

De Week van Gelderland

2 februari 17:15 - 18:00 In Doesburg moet het leerlingenvervoer op de schop vanwege personeelstekorten. Math van den Beucken, van vervoersorganisatie Avan, staat tussen de ouders en de gemeente in. De Doesburgse Heidy Melissen nam, met haar twee aanvankelijk hulpbehoevende dochters, het heft al in eigen handen. De Klarenbeekse Wim Bosch en Toon Bongertman uit Twello wonnen het kampioenschap aardappelschillen. De heren hadden, jawel, de langste én de dunste! 'Turbulente' tijden voor Lelystad Airport. Jaap Kloosterziel, die jarenlang demonstreerde tegen de komst van het vliegveld, kan het nieuws van deze week haast niet geloven. Achter de bar staat een bibberende Irene van der Aart. En dat heeft niets te maken met warme truiendag. Jazzkwartet 'Mulder!' uit Nijmegen komt muziek maken.

De Week van Gelderland

26 januari 17:15 - 18:00 De provincie wil hoge windmolens plaatsen in Lienden en Echteld, omwonende Els Borst maakt zich grote zorgen en D66 raadslid Alda van Zijl-Hoek is voorstander van de windmolens. Vogelaar Nico de Haan over de Nationale Tuinvogeltelling en zijn nieuwe boek. Inez Scheper uit Apeldoorn organiseert een speeddate evenement speciaal voor lange mensen. De Wageningse Bart Zeal komt bijzondere middeleeuwse muziek maken en barman Willem te Molder over de wolf.