De Week van Gelderland
Terugkijken

De Week van Gelderland

27 oktober 17:15 - 18:00

Door de oorlog met Hamas sluit Shemtov Levi zijn Israelische restaurant in Barneveld. Japke- D. Bouma bundelde haar beste columns uit de kantoorjungle. Christon Kloosterboer en Hendrik Jan Bökkers over de nieuwe serie van de Troubadours die zondag begint en Frans Miggelbrink wordt opa en verheugt zich in dialectlessen voor peuters.

De Week van Gelderland

Vandaag 17:15 - 18:00 Moeder van de daklozen Tonnie van den Herik en ervaringsdeskundige Ashley Knipping over dak en thuislozen in de aankomende winter. De zussen Marijke en Janneke worden in de documentaire BreinSussen gevolgd in hun verhaal over de ziekte FTD. De mannen van Piepschuim, Cor Burgers en Robbert Koekoek snijden met hun show 'Ver buiten de lijntjes kleuren' het lastige onderwerp klimaatverandering aan. En de 61ste prinses carnaval van Groesbeek, Eline van der Valk is vandaag de barvrouw!

De Week van Gelderland

24 november 17:15 - 18:00 Politicoloog Peter van der Heiden en politiek verslaggever Gerwin Peelen bekijken wat de politieke aardverschuiving betekent voor Gelderland. Amiel Engel en Yinte Dik zijn op het NK speedcubben; de Rubix kubus in elkaar draaien. Zanger Kevin Raayman van de band de Boetners praat over de 10 editie van het streektaalfestival ‘Plat Gespold’ in de Dru in Ulft en jong talent Fien Snelting trakteert ons op een mooi klein dialectlied.

De Week van Gelderland

17 november 17:15 - 18:00 Hoogheemraad Peter Schrijver en weerman Jordi Huirne over het natte jaar in Gelderland. Gouden Vitessenaar Jan Snellenburg en sportjournalist Richard van der Made over de crisis bij Vitesse. De Barneveldse Jeroen Uriot gebruikt unieke filmmanieren voor zijn shortfilm over AI en creativiteit. Onze barvrouw Irene van der Aart over al die Amsterdammers die naar de Achterhoek verhuizen en de Scherpenzeelse zanger Ryan Niekerk treedt op met zijn hitsingle 'Ik zal haar nooit meer vergeten.'

De Week van Gelderland

10 november 17:15 - 18:00 Top Chef-kok Emile van der Staak is eigenaar van de Nieuwe Winkel in Nijmegen, het beste veganistische restaurant ter wereld! De in Nederland wereldberoemde Orgel Joke speelt Normaal klassieker 'Oerend Hard' op het orgel. Cabaretier en alleskunner Silvester Zwaneveld over zijn prijswinnende animatiefilm 'Die Ene' met Freek de Jonge en onze barvrouw Irene van der Aart over het jubileum van de invloedrijke posters van Loesje.