De Week van Gelderland
Terugkijken

De Week van Gelderland

1 september 17:15 - 18:00

Zaterdag is de 76ste editie van de Airborne Wandeltocht. Te gast is de nieuwe marsleider, Hans van Kranenburg. B&B vol liefde deelnemer Anne Verkleij uit Boven Leeuwen vertelt over haar ervaringen met deze kijkcijferhit. Muziekproducent Emile Hartkamp jureert het nieuwe regio songfestival en singer songwriter Rob Janssen uit Deest doet daarin de aftrap met zijn liedje 'Het is vuur'.

De Week van Gelderland

29 september 17:15 - 18:00 Aardappelboer Bert Sloetjes uit Halle over het verplichtte rooien van zijn aardappelen. Marieke van Kessel roept Gelderlanders op om de zolder op te gaan voor foto's, films en dagboeken voor een historische serie over oorlog in onze provincie. Journalist en schrijver Eddy van der Ley over zijn boek 'Heldendaad in de Sahara'. Muzikant en regio songfestival jurylid Emile Hertkamp achter de bar en Marcel Broekman en Sandra Vriese treden op met hun nummer 'De Wandeling'

De Week van Gelderland

22 september 17:15 - 18:00 Jan Hein Sträter van de branchevereniging voor tabaksfabrikanten over de accijnsverhoging op tabak. Oud-boswachter Herman Heskamp over de strijd tegen het kappen van een 125-jarige boom. Filmmaker Cees van Kempen zijn theatervoorstelling naar aanleiding van zijn film WOLF. Programmamaker en muzikant Willem te Molder achter de bar en rapper Young Teach treedt op met zijn nummer 'Saldo'.

De Week van Gelderland

8 september 17:15 - 18:00 Ahmed Marcouch Arnhemse burgemeester over de Airborne herdenkingen in Arnhem. Sem Rijnhout tweemalig Nederlands kampioen burlen over het stoppen van het NK burlen. Neerlandicus Ivo Nieuwenhuis over zijn boek humorschandalen: ‘Het was maar een grapje’. Programmamaker en muzikant Willem te Molder jureert het regio songfestival en singer songwriter en tweede kandidaat van het regio songfestival Eric Heutinck treedt op met zijn nummer: 'Claudia'.

De Week van Gelderland

14 juli 17:15 - 18:00 Niko Koffeman van De Faunabescherming in debat met BBB gedeputeerde Harold Zoet over de doodge-schoten wolf. Theoloog Tabitha van Krimpen over de leegloop van kerken en hoe dat anders zou moe-ten. Striptekenaar Sabrina Kooijmans vertelt over Japanse stijlkarakters, Manga en Anime en zanger en drummer Jack Jarryd speelt met zijn band zijn nieuwe single ‘Hanging On’.