De Week van Gelderland
Terugkijken

De Week van Gelderland

21 oktober 17:15 - 18:00

De torenhoge energieprijzen zijn voor veel mkb’ers niet meer te betalen. Dat geldt ook voor bakker Dennis Toebast uit Hoevelaken; terwijl hij een van de modernste bakkerijen van Nederland heeft. De drugscriminaliteit onder tieners neemt toe en dealers worden ook steeds jonger, vertelt teamchef van politie Arnhem Noord, Gideon Zandstra. Kankerpatiënten hebben vaak veel last van onhandige opmerkingen over hun ziekte. Internist-oncoloog Erik Muller schreef een boek over de do’s en don’ts in de omgang met kankerpatiënten. De Nijmeegse animator en muzikant Bart de Piraat zingt hij het lied ‘De klok van puur geluk’.

De Week van Gelderland

25 november 17:15 - 18:00 Orange the World met de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch en Sebahat Yurdusen van Soroptimisten Arnhem. Jan Markink, VVD-gedeputeerde. Yannick Plugers musicalster uit Hedel over Les Miserables. Countryzangeres Hilde Vos en haar band.

De Week van Gelderland

18 november 17:15 - 18:00 Het Leger des Heils wil mensen niet in de kou laten staan door het aanbieden van 'Warme Kamers' met aan tafel Kapitein Anita Kamperman van het Leger des Heils en Warme Kamergast Ineke Martens. Musis Sacrum bestaat 175 jaar. Cultuurhistorica Ingrid Jacobs schreef een boek over de oudste concertzaal van Nederland. Op 21 november 1847 vergaat op Lake Michigan het schip Phoenix met 154 Nederlandse immigranten aan boord, voor een groot deel afkomstig uit de Achterhoek. Slechts 24 opvarenden overleven de ramp met deze 'Titanic van de Achterhoek'. Collega Joske Meerdink onderzocht de zaak en reisde naar de VS om er een podcast over te maken. Daar kwam ze in contact met verre familie en ging met shipwreckhunter Steve Radavon op zoek naar het wrak van de Phoenix. Diny van Hoften maakte een gelijknamige documentaire, waarin te zien is dat de ramp nog steeds veel indruk maakt op de nabestaanden. Gitarist en zanger Marcel Verbeek over verlies en de helende werking van muziek.

De Week van Gelderland

11 november 17:15 - 18:00 Hoogleraar Dolly Verhoeven en ‘Ridder van Gelre’ Rene Arendsen over het nieuwe 4-delige geschiedenisboek ‘Het Verhaal van Gelderland’. Demograaf Jan Latten over een grote nieuwe stad bij Arnhem en countryzanger Dick Altena over zijn ziekte, met aansluitend zijn Gelderse tophit ‘Die arm om mijn schouder.

De Week van Gelderland

4 november 17:15 - 18:00 Burgemeester Bruls en lector energieveiligheid Nils Rosmuller over wat er gebeurt als we zonder stroom komen te zitten. Raadslid Ad van Krieken en 1e Kamerlid Rik Janssen over de defensieradar in Herwijnen en Prinses Ummenie d’n 61ste over het carnaval in Groesbeek, waarna ze ook ‘Gruusbekse’ schlager zingt.