De Troubadours - Eric Vloeimans
Terugkijken

De Troubadours - Eric Vloeimans

Eric Vloeimans 17 december 2023 17:15 - 17:45

Vandaag is Christon in Doesburg, waar een paar jaar geleden trompettist en jazz legende Eric Vloeimans is neergestreken. Hij werd op slag verliefd op het Hanzestadje. Eric, die bijna 40 jaar in het centrum van Rotterdam woonde, is gevallen voor de rust en de natuur. Hij neemt Christon daarom mee naar de IJssel waar ze aan hun song schrijven en terug gaan naar de jeugd van Eric in Den Bosch.

Leo Alkemade

Leo Alkemade

10 december 2023 17:15 - 17:45 In deze aflevering gaat Christon op pad met Leo Alkemade, cabaretier, acteur en en zanger. Ze gaan terug naar "zijn" Loon op Zand om een song te schijven over Leo zijn roots. Samen bezoeken ze de Efteling, de plek waar Leo werkte als parkacteur en de liefde voor het zingen ontstond. Leo en Christon eindigen in de Loonse en Drunense duinen waar Leo nog steeds vaak komt maar ook als puber heen ging als hij spijbelde.
Ernst Daniel Smid

Ernst Daniel Smid

3 december 2023 17:15 - 17:45 Deze week is Christon op pad met operazanger Ernst Daniel Smid. Ze gaan in één dag een song schrijven over zijn Achterhoekse roots. Bij Ernst Daniel werd in 2017 Parkinson geconstateerd en sindsdien leeft hij met de beperkingen die de slopende ziekte met zich meebrengt. Mede daardoor is hij weer in Winterswijk gaan wonen, terug bij familie en oude vrienden. De eerste stop is Zieuwent. Ernst Daniel kwam veel in dit dorp en dan met name in de gigantische rooms-katholieke kerk. Hij zong hier samen met zijn broer bij het Zieuwentse muziekgezelschap de Notenkrakers die regelmatig de beatmis verzorgde en de kerk op zijn kop zette.
Lenny Kuhr

Lenny Kuhr

26 november 2023 17:15 - 17:45 Deze week is Christon op pad met Lenny Kuhr. We gaan terug naar haar roots in Eindhoven. We gaan naar het Kanunnikesven, een prachtig watertje op de Stratumse heide. Ook bezoeken we Landgoed Glorieuxpark middenin Eindhoven. Lenny kwam hier vaak tijdens haar ziekte in 1993. Ze verloor toen van de ene op de andere dag haar stem waardoor ze niet meer kon praten en zingen.
Hendrik Jan Bökkers

Hendrik Jan Bökkers

19 november 2023 17:15 - 17:45 Christon is vandaag in de Achterhoek. Hij gaat langs op de boerderij van boerenrocker Hendrik Jan Bökkers in Ruurlo. Samen schrijven ze in één dag een song in het Nedersaksisch. Ze gaan op pad door de Achterhoek en op zoek naar de Saksische roots van Hendrik Jan. Ze varen over de Berkel met een oude berkelzompe en ontmoeten een archeoloog die alles kan vertellen over de Saksische oorlogsheld Widukind.