De Troubadours - Coosje Smid
Terugkijken

De Troubadours - Coosje Smid

Coosje Smid 13 maart 2022 17:20 - 17:45

Deze week is Christon op pad met Coosje Smid. Zangeres, actrice en theatermaakster. In 2010 won ze een gouden kalf voor haar rol in de film Joy. Tegenwoordig toert ze, onder andere met haar vader Ernst Daniël Smid, met verschillende Nederlandstalige theatershows door ons land. Zij neemt Christon in deze uitzending mee naar Winterswijk, naar de synagoge in de Spoorstraat waar ze geboren en getogen is. Inspiratie voor hun song vinden ze in natuurgebied de Bekendelle, waar Coosje als kind veel kwam.

Eric Vloeimans

Eric Vloeimans

17 december 2023 17:15 - 17:45 Vandaag is Christon in Doesburg, waar een paar jaar geleden trompettist en jazz legende Eric Vloeimans is neergestreken. Hij werd op slag verliefd op het Hanzestadje. Eric, die bijna 40 jaar in het centrum van Rotterdam woonde, is gevallen voor de rust en de natuur. Hij neemt Christon daarom mee naar de IJssel waar ze aan hun song schrijven en terug gaan naar de jeugd van Eric in Den Bosch.
Leo Alkemade

Leo Alkemade

10 december 2023 17:15 - 17:45 In deze aflevering gaat Christon op pad met Leo Alkemade, cabaretier, acteur en en zanger. Ze gaan terug naar "zijn" Loon op Zand om een song te schijven over Leo zijn roots. Samen bezoeken ze de Efteling, de plek waar Leo werkte als parkacteur en de liefde voor het zingen ontstond. Leo en Christon eindigen in de Loonse en Drunense duinen waar Leo nog steeds vaak komt maar ook als puber heen ging als hij spijbelde.
Ernst Daniel Smid

Ernst Daniel Smid

3 december 2023 17:15 - 17:45 Deze week is Christon op pad met operazanger Ernst Daniel Smid. Ze gaan in één dag een song schrijven over zijn Achterhoekse roots. Bij Ernst Daniel werd in 2017 Parkinson geconstateerd en sindsdien leeft hij met de beperkingen die de slopende ziekte met zich meebrengt. Mede daardoor is hij weer in Winterswijk gaan wonen, terug bij familie en oude vrienden. De eerste stop is Zieuwent. Ernst Daniel kwam veel in dit dorp en dan met name in de gigantische rooms-katholieke kerk. Hij zong hier samen met zijn broer bij het Zieuwentse muziekgezelschap de Notenkrakers die regelmatig de beatmis verzorgde en de kerk op zijn kop zette.
Lenny Kuhr

Lenny Kuhr

26 november 2023 17:15 - 17:45 Deze week is Christon op pad met Lenny Kuhr. We gaan terug naar haar roots in Eindhoven. We gaan naar het Kanunnikesven, een prachtig watertje op de Stratumse heide. Ook bezoeken we Landgoed Glorieuxpark middenin Eindhoven. Lenny kwam hier vaak tijdens haar ziekte in 1993. Ze verloor toen van de ene op de andere dag haar stem waardoor ze niet meer kon praten en zingen.