Instellingen
Instellingen
In het vizier van De Jager - De hoogte in
Terugkijken

In het vizier van De Jager - De hoogte in

De hoogte in 28 januari 16:20 - 16:45

Presentator Inge de Jager gaat voor het programma In het vizier van De Jager langs bij Gelderlanders die zich niet gehoord voelen door instanties en overheden. Die klem zitten en geen uitweg vinden. Maar ze haalt ook wederhoor.

financiële problemen door het UWV, het topje van de ijsberg?

financiële problemen door het UWV, het topje van de ijsberg?

21 oktober 15:20 - 15:45 In de financiële problemen na hoge terugvorderingen van het UWV. Begin september lieten we in In het vizier van De Jager Gelderlanders aan het woord die het meemaakten. Daarop kwamen veel reacties binnen van mensen met dezelfde ervaringen. Is dit het topje van de ijsberg? En ook in deze uitzending een reactie van de tattoobond op het brandmerken van vrouwen door loverboys.
Windmolens en beschuldigd van eerwraak.

Windmolens en beschuldigd van eerwraak.

14 oktober 15:20 - 15:45 In deze uitzending gaan we terug naar de windmolens in Culemborg. Het windmolenplan dat eerder voor veel ophef zorgde in het buitengebied van de gemeente Culemborg is van tafel, maar de zorgen bij inwoners zijn niet weg. En we spreken met een man die zegt onterecht beschuldigd te zijn van eerwraak en zoeken uit wat het betekent in een strafzaak.
Long-covid patiënten voelen zich niet gehoord en de vlag kan uit in Nunspeet

Long-covid patiënten voelen zich niet gehoord en de vlag kan uit in Nunspeet

7 oktober 15:20 - 15:45 Deze week gaat Inge de Jager langs bij Jolanda die long-covid heeft. Zij en anderen die corona kregen in de eerst golf in 2020 en nu nog steeds klachten hebben, vallen bij de compensatieregeling voor behandelingen buiten de boot. En het hijsen van de regenboogvlag op coming-outday was lang een discussie in Nunspeet. Voor de LHBTQI+ gemeenschap daar een belangrijke stap. Volgens hen kan de vlag zelfs levens redden. Donderdag 07 oktober om 17.20 uur op TV Gelderland
Gebrandmerkt door je pooier

Gebrandmerkt door je pooier

30 september 15:20 - 15:45 Vrouwen in de prostitutie worden door pooiers en loverboys soms gebrandmerkt met een tatoeage of soms erger. Het is een manier om te laten zien dat de vrouwen 'eigendom' zijn. Als vrouwen het leven achter zich willen laten is zo'n brandmerk een pijnlijke herinnering aan het verleden. Vaak hebben ze niet het geld om het te laten verwijderen en dat is iets wat aangepakt moet worden vertellen verschillende vrouwen. Donderdag 30 september om 17.20 uur op TV Gelderland
Boze boer belaagt wandelaars in Zutphen/Danny woont in een schimmelhuis in Groesbeek

Boze boer belaagt wandelaars in Zutphen/Danny woont in een schimmelhuis in Groesbeek

23 september 15:20 - 15:45 Danny woont in een sociale woning in Groesbeek. Zijn woongenot wordt danig bedorven door schimmel in huis. Maar niet alleen zijn woongenot lijdt eronder. Danny heeft een hersentumor en is bang dat zijn kwetsbare gezondheid schade oploopt. En Inge wandelt weer over het Kerkpad in Zutphen. Hoe is het met wandelaars en de boze boer? Donderdag 23 september om 17.20 uur op TV Gelderland
Wasservice in Montferland

Wasservice in Montferland

16 september 15:20 - 15:45 Tot voor kort gooide de huishoudelijke hulp in de Gemeente Montferland de was in de machine. Om te kunnen besparen ging het systeem op de schop. Maar inwoners klagen dat het er niet beter op is geworden. In het vizier van De Jager dook in de aanbesteding, sprak met kritische raadsleden en vond opmerkelijke zaken. En de gemeente huurde een particulier recherchebureau in om zaken te onderzoeken.
Dertig jaar na instelling De Dreef

Dertig jaar na instelling De Dreef

9 september 15:20 - 15:45 Het is deze maand precies dertig jaar geleden als de wantoestanden in jeugdinstelling De Dreef in Wapenveld naar buiten komen. Jongens werden stelselmatig mishandeld en vernederd. Ronald en Peter woonden in de instelling en vertellen hun verhaal. Zij lijden nog steeds onder de slechte behandeling en zijn boos over de in hun ogen veel te lage financiële compensatie van de overheid. Donderdag 9 september om 17.20 uur op TV Gelderland.
Financiële problemen door het UWV

Financiële problemen door het UWV

2 september 15:20 - 15:45 In de eerste uitzending van In het vizier van De Jager van dit seizoen gaat Inge de Jager langs bij Chantal uit Beneden-Leeuwen. Ze moet 50.000 euro terugbetalen aan het UWV. Het maken van kinderkleertjes tegen kostprijs levert nu een financiële strop op. En Inge gaat terug naar Elburg waar een nieuwbouwwijk voor natte voeten zorgt. Donderdag 2 september om 17.20 uur op TV Gelderland.

In het vizier van De Jager

11 maart 16:20 - 16:45 Voor meer dan duizend kinderen in Gelderland is het zogenoemde passend onderwijs helemaal niet passend. Zij zitten soms al jaren thuis omdat zij op het regulier- of speciaal onderwijs vastlopen. Ouders zijn de wanhoop nabij. Ze moeten stoppen met werken omdat hun kind thuis zit of raken overspannen door de zware belasting. Inge de Jager gaat voor In het vizier van De Jager op bezoek bij zulke ouders en hun kinderen. Zij staan met hun rug tegen de muur.
Financiële erkenning

Financiële erkenning

4 maart 16:20 - 16:45 Slachtoffers van geweld in jeugdzorginstellingen (1945 tot nu) kunnen sinds dit jaar bij de overheid aanspraak maken op 5.000 euro als financiële erkenning dat de overheid hen beter had moeten beschermen. Een aantal Gelderse slachtoffers is teleurgesteld in de afwikkeling van de erkenning. Ze vinden dit bedrag te laag en willen een degelijke schadevergoeding voor het leed dat grote gevolgen had voor hun leven. Ook vinden ze de procedure lastig. Ze vertellen hun verhaal in In het vizier van De Jager.
Straling

Straling

25 februari 16:20 - 16:45 Ziek van straling. Voor Wilma en Trudi en Wilma wordt het dagelijkse leven er door bepaald. Trudi heeft haar huis op de Veluwe helemaal aangepast zodat er geen straling kan doordringen. Wilma maakte zich grote zorgen over de plaatsing van een 5G antenne in de gemeente Berkelland. Wat gaat dit doen met de gezondheid? De rechter geeft haar gelijk. Maar de gemeente gaat in hoger beroep. In het vizier van De Jager gaat op onderzoek uit.
Asbest en thuiszorg

Asbest en thuiszorg

18 februari 16:20 - 16:45 Inge de Jager volgt Gelderlanders die zich ongehoord voelen.
Woonbestemming onbekend

Woonbestemming onbekend

11 februari 16:20 - 16:45 De familie Bakker in Elst kocht twintig jaar geleden een huis in Elst. Maar na jaren wonen blijkt: er zit geen woonbestemming op. Na ellenlange procedures moet het huis worden leeggeruimd. Ook in Wapenveld staan bewoners van een appartementencomplex met de rug tegen de muur. Ze huren al jaren een woning, maar nu blijkt dat het illegaal is. Waar moeten ze nu heen? Inge de Jager zoekt hen op. Hoe is het als je huis geen woonbestemming blijkt te hebben?
Volgebouwde groenstroken

Volgebouwde groenstroken

4 februari 16:20 - 16:45 Een villawijk in Hattem zit in de problemen door gerommel met een bestemmingsplan, groenstroken zijn volgebouwd en er zijn andere opritten dan afgesproken. En Albert Schuurman is al 20 jaar ziek, zijn gezondheid heeft te lijden gehad door zijn werk in de steenfabriek. De rechter geeft hem gelijk, maar de steenfabriek gaat in hoger beroep.
Tussen wal en schip

Tussen wal en schip

21 januari 16:20 - 16:45 Na een dramatisch huwelijk, zit Marloes uit Zutphen opgezadeld met de schulden van haar verslaafde ex. Zo ook bij de woningcorporatie. Ze verdient net te veel voor hulp en krijgt geen gehoor bij de corporatie. Marloes voelt zich er alleen voor staan.
Medische misser

Medische misser

14 januari 16:20 - 16:45 Hoe krijg je je recht na een medische misser? Paul uit Velp verliest steeds meer zicht door een verkeerde behandeling en wacht nog steeds op een schadevergoeding. En in Zutphen grijpt de gemeente onvoldoende in bij een openbaar pad, waar wandelaars worden bedreigd. Loont het om te intimideren?
Vitelco

Vitelco

7 januari 16:20 - 16:45 De inwoners van Lichtenvoorde maken zich grote zorgen om de leerlooierij Vitelco. Ze maken zich zorgen om hun gezondheid en worden gek van de stank. De gemeente kan en wil niets doen, en omwonenden voelen zich niet gehoord.