I Love De Achterhoek - De generatiekloof in muziek: Van harmonie tot K- Pop
Terugkijken

I Love De Achterhoek - De generatiekloof in muziek: Van harmonie tot K- Pop

De generatiekloof in muziek: Van harmonie tot K- Pop 31 maart 17:15 - 17:45

Een nieuw seizoen van 'I love de Achterhoek.' Deze keer duiken Frans en Willem in de generatieverschillen. Deze eerste aflevering gaat over muziek, en wat er allemaal is veranderd. Ging je vroeger bij de harmonie, nu leren jongeren muziek maken achter de computer. Frans en Willem gaan naar de Dutch Dj school en transformeren een nummer van Boh Foi Toch naar een danceplaat. Ook gaan ze helemaal op in K- Pop, Koreaanse muziek. En doen mee aan een random dance: ken je het dansje? Dan doe je mee. Een hit op social media.

De generatiekloof in voedsel: Van kruudmoes tot bubbletea

De generatiekloof in voedsel: Van kruudmoes tot bubbletea

14 april 17:15 - 17:45 Vroeger at je een een AVG'tje, stamppot of misschien wel het Veluwse streekgerecht Kruudmoes. Frans en Willem proeven deze bijzondere 'lekkernij.' Maar tegenwoordig zijn er tal van trends op het gebied van eten. Wat dacht je van de crompouce of bubbletea? Verder een bezoek aan een foodinfluencer. Want haalde je vroeger je inspiratie uit een kookboek, nu kan je je hart ophalen op social media.
De generatiekloof in sport: Van boerengym tot virtueel sporten

De generatiekloof in sport: Van boerengym tot virtueel sporten

7 april 17:15 - 17:45 Deze week is het thema sport aan de beurt. Frans en Willem brengen een bezoek aan de RKJB in Groesbeek. De Rooms Katholieke jonge boeren. Jong zijn ze al lang niet meer, maar nog wel fit. Want ze komen wekelijks bij elkaar om te bewegen. Verder wordt de conditie op de proef gesteld tijdens een lesje spinning 2.0. En tot slot gaan de mannen exergamen, een combinatie van sport en gamen.
Wat te doen met je pensioen? Aflevering 8

Wat te doen met je pensioen? Aflevering 8

20 mei 2023 17:15 - 17:45 Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan in deze serie van 'I love de Achterhoek' op zoek naar dingen om te doen tijdens hun pensioen. Achtbanen bedienen, kaartjes scannen. Harry en Frans gingen na hun pensioen aan de slag bij een pretpark. De 80- jarige Co Lasscher uit Doesburg won onlangs het NK gewichtheffen. Frans en Willem steken de handen uit de mouwen bij de voedselbank Oost- Achterhoek. En meerijden als bakkenist in een zijspan, dat wil Willem heel graag nog in zijn leven doen. Wordt geregeld!
Wat te doen met je pensioen? Aflevering 7

Wat te doen met je pensioen? Aflevering 7

13 mei 2023 17:15 - 17:45 Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan in deze serie van 'I love de Achterhoek' op zoek naar dingen om te doen tijdens hun pensioen. Hoe is het om als naaktmodel te poseren? De 81-jarige Ingrid Noordberger doet het al jaren. En wat is ploggen? Joggen en afval verzamelen, Frans en Willem doen mee. En wilde je altijd al bij de politie werken? Doe het tijdens je pensioen, ze zoeken vrijwilligers. Op de bucketlist van Frans staat: Een reisje langs de Rijn! Een wens die in vervulling gaat.