De Boer is Troef - Sojaboer
Terugkijken

De Boer is Troef - Sojaboer

Sojaboer 25 september 2019 17:30 - 17:45

Tot een paar jaar terug was het ondenkbaar: sojabonen telen in regenland Nederland. Maar nu het hier droge ren warmer wordt kan het gewoon in ons kikkerlandje. Akkerbouwer Jan ten Bosch uit Hoog Soeren nam de gok en werd een heuse sojapionier.

Zorgboer

Zorgboer

30 oktober 2019 17:30 - 17:45 Als kind droomde IJsbrand van een eigen boerderij, maar zijn vrouw Caroline niet. Toch kwamen ze samen in de agrarische sector terecht want ze werkten samen bij een een adviesbureau voor startende zorgboeren. En als je dan zo dichtbij het vuur zit, dan gebeurt het natuurlijk. In Barneveld vonden IJsbrand en Caroline de perfecte boerderij en begonnen zelf een zorgboerderij.
Zadenboer

Zadenboer

23 oktober 2019 17:30 - 17:45 De schappen in de supermarkt liggen vol met verschillende groenten. Maar we denken er niet vaak aan dat deze groenten een hele geschiedenis hebben. We willen namelijk de mooiste, gezondste en beste groenten hebben. En dat alles begint bij het zaadje. Bij de Bolster in Epe zijn ze soms wel jaren bezig met het ontwikkelen van HET succeszaadje.
Melkveehouder

Melkveehouder

16 oktober 2019 17:30 - 17:45 Bij de Monumentale boerderij de Raesfeltstede in Megchelen boert alweer de vijfde generatie Keuper. Het bedrijf omvat 54 hectare grasland en heeft 85 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Afgelopen jaren heeft dit melkveebedrijf een nieuwe koers ingezet, de koe is namelijk niet meer het allerbelangrijkste.
Bloemenkweker

Bloemenkweker

9 oktober 2019 17:30 - 17:45 Esther gaat deze week langs bij een hele jonge boer in de Bommelerwaard. Maurice van Tuijl is slechts 26 jaar en is nu al aan het roer bij santinikwekerij Monnikenwaard. Sinds de overname heeft Maurice al aardig wat veranderingen doorgevoerd. Wekelijks verlaten een half miljoen chrysanten zijn kwekerij.