Carnaval in Gelderland
Terugkijken

Carnaval in Gelderland

15 april 2014 19:00 - 19:01

Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!

Café Carnaval

Café Carnaval

15 februari 2021 17:25 - 17:50 Dat carnaval dit jaar niet doorgaat betekent niet dat we geen carnaval kunnen vieren! Presentator Linda Geerdink heeft de deuren van Café Carnaval toch weer open gegooid. Ze praat ons bij over het laatste carnavalsnieuws. Zo hebben ze in Kerkkdriel toch een nieuwe prins gekozen. Bij de Arnhemse vereniging On- Ganse willen ze met een speciale ansichtkaart de bejaarden uit de stad een hart onder de riem steken. Verslaggever Esther Stegeman is in Winssen waar ze het dorp hebben opgeroepen hun huis in carnavalssferen te versieren. Esther gaat kijken of dat gelukt is, en hoort wie de winnaar is. Huis DJ Eric van den Berg laat ons genieten van een hagelnieuwe carnavalskraker en om in de sferen te komen blikken we terug op de optochten van voorgaande jaren.
Café Carnaval

Café Carnaval

14 februari 2021 17:20 - 17:45 Dat carnaval niet doorgaat dit jaar, betekent niet dat er niets te doen is in Gelderland. Café Carnaval is weer geopend en presentator Linda Geerdink praat je bij over het laatste carnavalsnieuws. Zo is verslaggever Frank Oosterwegel in Angeren waar dit jaar tóch een optocht is. Een miniatuur variant weliswaar, maar ook heel feestelijk. We zien hoe carnavalsvereniging 'De Paverts' uit Zeddam hun speciaal gebrouwen bier langs de deuren brengen om toch samen te kunnen proosten. En in Groenlo kun je met je snuit tegen een etalageruit toch genieten van carnaval met de zogenaamde SnoeteRoete. Huis DJ Eric van den Berg laat ons een fijne carnavalsknaller horen en we blikken terug op de optochten van voorgaande jaren.
Café Carnaval

Café Carnaval

13 februari 2021 17:20 - 17:45 Café Carnaval is terug. Helaas geen gasten aan de bar dit jaar, maar gelukkig wel feestelijk. Verslaggever Frank Oosterwegel is in Neede waar de carnavalsvereniging een heuse drive thru heeft georganiseerd in het dorp. De leden kunnen hier een carnavalspakket ophalen waarmee ze 's avonds kunnen inhaken op het online carnaval dat de vereniging houdt. In Huissen maakt vriendengroep 'Al het voorgaande' toch een clip voor de talentenjacht die niet doorgaat. In Angeren is het prinsenpaar druk met de optocht van dit jaar. Want hier gaat tie wel door...Huis DJ Eric van den Berg laat ons weer een knaller van een carnavalshit horen en we komen in de stemming door terug te blikken op de optochten van 'vroeger.'
Optocht Beek (compilatie)

Optocht Beek (compilatie)

24 februari 2020 17:20 - 17:45 Geniet nog even na van alle mooie wagens en gekke kostuums van de carnavalsoptocht in Beek (Montferland).