Instellingen
Instellingen
BuitenGewoon - Harm zwerft door Gelderland | Loevestein
Terugkijken

BuitenGewoon - Harm zwerft door Gelderland | Loevestein

Harm zwerft door Gelderland | Loevestein 3 juni 2017 15:20 - 15:45

Presentator Harm Edens zwerft zaterdag 3 juni door de Bommelerwaard. Een gebied met een rijke historie tussen de rivieren.

Natuurfotowedstrijd

Natuurfotowedstrijd

27 november 16:20 - 16:45 Vanaf Kasteel Doorwerth is de uitreiking van de Gelderse Natuurfotowedstrijd te volgen. Er worden verschillende prijzen uitgedeeld! Welke foto is volgens de jury de beste? En wie heeft dit jaar de meeste stemmen van het publiek verdiend?
Over wolven op de Veluwe

Over wolven op de Veluwe

9 oktober 15:20 - 15:45 Drie jaar geleden werden op de Veluwe de eerste sporen van de wolf gevonden. Inmiddels zijn er welpjes geboren en hebben zich nieuwe wolven gemeld. Hoe staat het er nu voor met de wolven op de Veluwe en hoe ziet de toekomst er uit?
In de Achterhoek

In de Achterhoek

2 oktober 15:20 - 15:45 De Achterhoek staat bekend om zijn kleinschalig cultuurlandschap. Maar op veel plaatsen zijn natuur en landschap opgeofferd aan intensieve landbouw, industrieterreinen en woningbouw. Gelukkig zijn er nog altijd mensen die tegen de stroom in knokken voor ons Achterhoekse coulissenlandschap.
Compilatie

Compilatie

5 september 15:20 - 15:45 Alle hoogtepunten van de uitreiking van de Gelderse Natuurfotowedstrijd worden nogmaals op een rijtje gezet. Welke natuurfoto is volgens de jury het beste? En wie gaat er vandoor met de meeste publieksstemmen?
Natuurfotowedstrijd (live)

Natuurfotowedstrijd (live)

5 september 13:00 - 14:00 Live vanaf Kasteel Doorwerth is de uitreiking van de Gelderse Natuurfotowedstrijd te volgen. Er worden verschillende prijzen uitgedeeld! Welke foto is volgens de jury de beste? En wie heeft dit jaar de meeste stemmen van het publiek verdiend?
Natuur in de stad

Natuur in de stad

28 augustus 15:20 - 15:45 Geen provincie in Nederland heeft zo’n variatie in natuurgebieden als Gelderland. De hoge droge Veluwe, het kleinschalige cultuurlandschap van de Achterhoek en de ruige uiterwaarden langs onze grote rivieren. In vijf zomerse afleveringen van BuitenGewoon brengen we de bijzondere natuur van Gelderland in beeld. Vandaag: natuur in de stad.
Op de Veluwe

Op de Veluwe

21 augustus 15:20 - 15:45 Geen provincie in Nederland heeft zo’n variatie in natuurgebieden als Gelderland. De hoge droge Veluwe, het kleinschalige cultuurlandschap van de Achterhoek en de ruige uiterwaarden langs onze grote rivieren. In vijf zomerse afleveringen van BuitenGewoon brengen we de bijzondere natuur van Gelderland in beeld. Vandaag: op de Veluwe.
Rond de Gelderse Poort

Rond de Gelderse Poort

14 augustus 15:20 - 15:45 Geen provincie in Nederland heeft zo’n variatie in natuurgebieden als Gelderland. De hoge droge Veluwe, het kleinschalige cultuurlandschap van de Achterhoek en de ruige uiterwaarden langs onze grote rivieren. In vijf zomerse afleveringen van BuitenGewoon brengen we de bijzondere natuur van Gelderland in beeld, Vandaag: de Gelderse Poort.
In de Achterhoek

In de Achterhoek

7 augustus 15:20 - 15:45 Geen provincie in Nederland heeft zo’n variatie in natuurgebieden als Gelderland. De hoge droge Veluwe, het kleinschalige cultuurlandschap van de Achterhoek en de ruige uiterwaarden langs onze grote rivieren. In vijf zomerse afleveringen van BuitenGewoon brengen we de bijzondere natuur van Gelderland in beeld, Vandaag: de Achterhoek.
Langs de grote rivieren

Langs de grote rivieren

31 juli 15:20 - 15:45 Geen provincie in Nederland heeft zo’n variatie in natuurgebieden als Gelderland. De hoge droge Veluwe, het kleinschalige cultuurlandschap van de Achterhoek en de ruige uiterwaarden langs onze grote rivieren. In vijf zomerse afleveringen van BuitenGewoon brengen we de bijzondere natuur van Gelderland in beeld, Vandaag: de Grote Rivieren.
Op de Hoge Veluwe

Op de Hoge Veluwe

17 juli 15:20 - 15:45 De wolf is niet welkom op het park De Hoge Veluwe. De reden is dat de Mouflons, ooit uitgezet voor de jacht, een makkelijke prooi voor de wolf zijn omdat de beesten niet weten waarheen ze moeten vluchten. Reden voor Harm om op zoek te gaan naar de Mouflons om te kijken wat voor dieren het zijn en welk nut zij hebben op de Veluwe.
Het eeuwenoude landschap van de Rijswaard

Het eeuwenoude landschap van de Rijswaard

10 juli 15:20 - 15:45 De Rijswaard bij Neerijnen is een prachtig eeuwenoud landschap: twee kastelen, een oude rivierarm en een uiterwaard met hagen en hooilanden. De rivier zet het gebied regelmatig onder water en laat zaden van ver uit Europa achter waardoor een enorme rijkdom aan planten is ontstaan. Wil je meer weten over de natuur in Gelderland? Website: http://ogld.nl/js6 Facebook: http://ogld.nl/jf1 Instagram: http://ogld.nl/jgw Twitter: http://ogld.nl/ju2 #natuur #buitengewoon #omroepgld
In Wageningen

In Wageningen

3 juli 15:20 - 15:45 Steeds meer planten en dieren trekken de stad in. Maar valt er daar voldoende voor hen te halen? Groeien er voldoende bloemen, zijn er voldoende groene plekken? BuitenGewoon ging op onderzoek uit in de stad waar de meeste biologen en ecologen van Nederland wonen: Wageningen.
In de Gelderse Poort

In de Gelderse Poort

26 juni 15:20 - 15:45 Het gaat slecht met de soortenrijkdom in ons land. Het aantal insecten is de afgelopen 30 jaar met 75 procent afgenomen. Maar in de ruige gebieden langs de rivier lijkt de natuur op te bloeien. BuitenGewoon ging op zoek naar nieuwe soorten op de Ewijkse Plaat en in de Millingerwaard.
Op de Noord Veluwe

Op de Noord Veluwe

19 juni 15:20 - 15:45 Harm Edens gaat op zoek naar het verhaal van de boerenzwaluw, een luchtacrobaat die in de zomer in Nederland verblijft maar dan 5000 km. terugvliegt naar Afrika om te overwinteren. Thijmen wist de Wielewaal voor de lens te krijgen, een vogel die je vaker hoort dan ziet. Tenslotte een warme dag op het stuifzand De Haere. Overdag kan het er snikheet zijn, ’s nachts vaak snijdend koud. Waarbij sommige soorten zich uitstekend thuis voelen.
In het bos van Hoog Buurlo

In het bos van Hoog Buurlo

12 juni 15:20 - 15:45 Het bos is één van de kraamkamers van onze natuur. Van groot tot klein, tussen de bomen barst het van het leven. Wilde zwijnen, edelherten, kevers en torren in het dode hout, een boommarter die haar nest maakt in een oud spechtengat, je komt het allemaal tegen op een vroege boswandeling.
Ecoducten op de Veluwe

Ecoducten op de Veluwe

5 juni 15:20 - 15:45 Natuur in ons land is ernstig versnipperd. Verbindingen zijn daarom van levensbelang. Thijmen onderzoekt welke dieren gebruik maken van ecoducten. Harm wil weten van het nut is van het mierenreservaat in Bennekom en zwerft over het voormalige vliegveldje Kemperheide waar de natuur kan opbloeien als het wordt verbonden met de luchtmachtbasis Deelen.
Langs de IJssel

Langs de IJssel

22 mei 15:20 - 15:45 Rivieren zijn de slagaders van onze natuur. BuitenGewoon gaat op zoek naar natuur onder en boven water. Ooievaars die nestelen in populieren langs de IJssel, zeldzame kievitsbloemen aan de oever van het water en een school blankvoorns die via de vistrap op weg is naar de paaigronden ver in de Achterhoek.
Op zoek naar de adder

Op zoek naar de adder

15 mei 15:20 - 15:45 Met veel soorten gaat het slecht in Nederland. BuitenGewoon gaat op zoek naar de grutto, de adder en de levendbarende hagedis en zoekt uit wat er moet gebeuren.
Langs de beken in de Achterhoek

Langs de beken in de Achterhoek

8 mei 15:20 - 15:45 BuitenGewoon opent een nieuw seizoen rond de beken in de Achterhoek. Een zoektocht naar kokerjuffers in de beek, Slanke Sleutelbloemen op de oever en Kraanvogels in het veen.
Nieuwjaarspecial

Nieuwjaarspecial

1 januari 16:20 - 16:45 Hoog over de Veluwe stroomt een beek die barst van het leven. Aan de oevers grazen de grootste edelherten van de Veluwe, in de monding overwinteren kleine zwanen uit Siberië. Het is het territorium van de wolf en het jachtterrein van de bosuil. Op nieuwjaarsdag: het verhaal van de mooiste laaglandbeek van Nederland.
Bij de bronst van de edelherten

Bij de bronst van de edelherten

3 oktober 2020 15:20 - 15:45 Nu de nachten kouder worden, is op de Veluwe de bronst pas goed los gebarsten. BuitenGewoon dook onder in een schuilhut en filmde het spektakel tussen de edelherten. En daar deed zich een uniek moment voor: de paring van een bok met een hinde, een moment dat bijna nooit wordt gefilmd.
Vissen op de rivier

Vissen op de rivier

26 september 2020 15:20 - 15:45 Nog maar 100 jaar geleden was de Rijn rijk aan zalm en aan paling. Maar dat is verleden tijd. Door vervuiling van het water en de bouw van sluizen, stortte de visstand in onze rivieren volledig in. BuitenGewoon klom aan boord van een historisch vissersschip om te onderzoeken wat er nog rond zwemt in onze grote rivieren. Hoe kunnen we de vis weer laten zwemmen?
Bloeiende heide op de Veluwe

Bloeiende heide op de Veluwe

12 september 2020 15:20 - 15:45 Ieder jaar weer kijken we onze ogen uit als de hei weer in bloei staat. En die paarse hei is niet alleen een feest voor het oog maar ook het leefgebied van heel veel dieren. En het gaat helemaal niet zo goed met die hei, duizenden hectares zijn in de loop der jaren verdwenen uit ons land.
Beleef BuitenGewoon

Beleef BuitenGewoon

5 september 2020 15:20 - 15:45 We sluiten de zomer af bij Buitenplaats Beekhuizen. We ontvangen gasten die anders op Beleef BuitenGewoon hadden gestaan. Kijken we terug op een gekke Coronatijd of zijn we er nog niet van verlost? We gingen massaal de natuur in en ook onze eigen achtertuinen werden flink aangepakt. Meer buiten zijn, in je eigen tuin en in de natuur, dat willen wij, BuitenGewoon, maar al te graag stimuleren! Deze leuke workshops en activiteiten kunnen de kijker daarbij helpen.
Natuur in de stad

Natuur in de stad

29 augustus 2020 15:20 - 15:45 Geen provincie in Nederland heeft zo’n variatie in natuurgebieden als Gelderland. De hoge droge Veluwe, het kleinschalige cultuurlandschap van de Achterhoek en de ruige uiterwaarden langs onze grote rivieren. In vijf speciale afleveringen van BuitenGewoon brengen we de bijzondere natuur van Gelderland in beeld. Vandaag Natuur in de stad.
De Veluwe

De Veluwe

22 augustus 2020 15:20 - 15:45 Geen provincie in Nederland heeft zo’n variatie in natuurgebieden als Gelderland. De hoge droge Veluwe, het kleinschalige cultuurlandschap van de Achterhoek en de ruige uiterwaarden langs onze grote rivieren. In vijf speciale afleveringen van BuitenGewoon brengen we de bijzondere natuur van Gelderland in beeld. Vandaag De Veluwe.
De Achterhoek

De Achterhoek

15 augustus 2020 15:20 - 15:45 Geen provincie in Nederland heeft zo’n variatie in natuurgebieden als Gelderland. De hoge droge Veluwe, het kleinschalige cultuurlandschap van de Achterhoek en de ruige uiterwaarden langs onze grote rivieren. In vijf speciale afleveringen van BuitenGewoon brengen we de bijzondere natuur van Gelderland in beeld. Vandaag De Achterhoek.
De Veluwe

De Veluwe

8 augustus 2020 15:20 - 15:45 Geen provincie in Nederland heeft zo’n variatie in natuurgebieden als Gelderland. De hoge droge Veluwe, het kleinschalige cultuurlandschap van de Achterhoek en de ruige uiterwaarden langs onze grote rivieren. In vijf speciale afleveringen van BuitenGewoon brengen we de bijzondere natuur van Gelderland in beeld. Vandaag De Veluwe.
De grote rivieren

De grote rivieren

1 augustus 2020 15:20 - 15:45 Geen provincie in Nederland heeft zo’n variatie in natuurgebieden als Gelderland. De hoge droge Veluwe, het kleinschalige cultuurlandschap van de Achterhoek en de ruige uiterwaarden langs onze grote rivieren. In vijf speciale afleveringen van BuitenGewoon brengen we de bijzondere natuur van Gelderland in beeld. Vandaag De Grote Rivieren.
Oude natuur op het landgoed Kieftskamp

Oude natuur op het landgoed Kieftskamp

11 juli 2020 15:20 - 15:45 Nergens in Nederland vind je zoveel kastelen en landgoederen als rond het dorpje Vorden in de Achterhoek. Op die historische buitenplaatsen blijft het oude landschap bewaard en worden moderne fratsen als woningbouw en snelwegen op afstand gehouden.
Nieuwe natuur in het Binnenveld

Nieuwe natuur in het Binnenveld

4 juli 2020 15:20 - 15:45 Op het Binnenveld bij Bennekom maakt 200 hectare boerenland plaats voor nieuwe natuur. Vorig jaar stond er de mais nog twee meter hoog, nu bloeit er de ratelaar en ruikt het naar kamille. Net zoals het vroeger was voordat de landbouw het gebied in bezit nam.
Het verbrande bos van Staverden

Het verbrande bos van Staverden

27 juni 2020 15:20 - 15:45 Stel je eens voor dat je een natuurgebiedje hebt dat al tientallen jaren gesloten is voor recreanten. Zouden de dieren daar minder schichtig zijn, zouden er meer planten groeien en meer insecten leven? Harm Edens ging met Wim Geraedts, ecoloog van het Geldersch Landschap, op onderzoek uit in het verbrande bos van Staverden.
Natuur in de Hollandse delta

Natuur in de Hollandse delta

20 juni 2020 15:20 - 15:45 Langs de grote rivieren in Gelderland lagen van oudsher prachtige moerasgebieden. Maar veel van die rivier moerassen zijn verdroogd en daarmee zijn we ook een hoop dieren als otter, roerdomp en zwarte stern kwijt geraakt. In de Gelderse Poort wordt het rietmoeras hersteld.
Culemborg: natuur in oorlogstijd

Culemborg: natuur in oorlogstijd

13 juni 2020 15:20 - 15:45 Aan de oostgrens van Gelderland ligt de Nieuwe Hollandsche waterlinie: 50 forten met kanjers van kanonnen en 900 militaire installaties. Die moesten het rijke westen verdedigen tegen de vijand uit het oosten. De forten werden nooit echt gebruikt maar er omheen zijn prachtige natuurgebieden ontstaan.
Klimaatpark aan de IJssel

Klimaatpark aan de IJssel

6 juni 2020 15:20 - 15:45 Natuurmonumenten brengt bij Velp de natuur terug in de uiterwaarden: de beek mag weer slingeren, Engels raaigras maakt plaats voor bloemrijke weilanden en langs de rivier krijgen wilde planten de ruimte. De vraag is of de boeren hier ook blij mee zijn. Harm Edens zoekt het compromis tussen natuurbeschermers en boeren.
Natuurparels rond Winterswijk

Natuurparels rond Winterswijk

30 mei 2020 15:20 - 15:45 Wie afdaalt in de steengroeve in Winterswijk gaat 240 miljoen jaar terug in de tijd. Toen werd namelijk het kalk in de steengroeve gevormd. En die kalk is de reden dat rond Winterswijk zoveel bijzondere natuur is te vinden. De steengroeve is normaal afgesloten voor publiek maar BuitenGewoon kreeg voor één keer toegang. En filmde het nest van de Oehoe.
Stikstof sloopt de Veluwse bossen

Stikstof sloopt de Veluwse bossen

23 mei 2020 15:20 - 15:45 In de oude eikenbossen op de Veluwe voltrekt zich een stille ramp. Veel bomen gaan dood en er komen geen nieuwe op. De oorzaak: stikstof. En dat heeft grote gevolgen voor bomen maar ook voor planten, paddenstoelen, insecten en andere bosbewoners.
Natuur in de stad

Natuur in de stad

16 mei 2020 15:20 - 15:45 Harm Edens gaat op zoek naar natuur in je voortuin. Zo hebben ze in de gemeente Ede een natuurvriendelijke wijk. Waar rond elke woning een mooie haag staat. En vlinders en vleermuizen langs de huizen vliegen. Maar helpt het, wat heeft de natuur te zoeken in de stad.
Drukte op de Veluwe

Drukte op de Veluwe

9 mei 2020 15:20 - 15:45 Is er op de Veluwe nog wel voldoende leefruimte voor de natuur, voor de ringslang, voor de zandhagedis of voor de boomleeuwerik. BuitenGewoon gaat op zoek en stond oog in oog met de ringslang, de grootste slang van Nederland.
De beekprik slachtoffer van de droogte

De beekprik slachtoffer van de droogte

2 mei 2020 15:20 - 15:45 De droogte heeft grote gevolgen voor het leven in de Achterhoekse Beken. Harm Edens gaat in BuitenGewoon op zoek naar de Beekprik maar die blijkt op sommige plaatsen geheel verdwenen te zijn. Voor een zeldzaam visje dat al de helft van zijn leefgebied in Nederland zag verdwijnen, kan het droogvallen van beken de doodsteek zijn.
Voorjaar

Voorjaar

25 april 2020 15:20 - 15:45 Als aanloop naar een nieuw TV-seizoen, een speciale aflevering met de mooiste voorjaarsbeelden uit BuitenGewoon.
Nieuwjaarsaflevering

Nieuwjaarsaflevering

1 januari 2020 16:20 - 16:45 Op 1 januari zendt omroep Gelderland de winterspecial uit van BuitenGewoon. Harm Edens en Twan Teunissen gaan in het Nationaal Park De Hoge Veluwe op zoek naar een aantal bijzondere wintergasten.
Maas en Waal

Maas en Waal

12 oktober 2019 15:20 - 15:45 Gelderland heeft de meeste kastelen en buitenplaatsen van Nederland. Zo staat er in Hernen een middeleeuws kasteel dat nog in oorspronkelijke staat verkeert. Kasteel Hernen is namelijk nooit aangevallen of verwoest.
Millingerwaard

Millingerwaard

5 oktober 2019 15:20 - 15:45 Dertig jaar geleden stond de natuur langs onze grote rivieren er slecht voor. De waterkwaliteit was beroerd, vissoorten als Zalm, Steur en Elft waren vrijwel verdwenen en de laatste bever was al veel eerder langs de IJssel afgeschoten. Sindsdien is de riviernatuur aan een spectaculair herstel bezig.
Oude IJssel

Oude IJssel

28 september 2019 15:20 - 15:45 In Doesburg wordt volgende week de grootste en vermoedelijk duurste vistrap van Nederland geopend. Kosten 4 miljoen gulden. Maar worden deze vispassages wel gebruikt. En hoeveel is de vis ons waard. Harm duikt onder om het te onderzoeken.
Hatertse Vennen

Hatertse Vennen

31 augustus 2019 15:20 - 15:45 Het kappen van bomen is omstreden in Nederland. In de Hatertse Vennen onder Nijmegen werden vele hectares gekapt om veen en hei weer terug te krijgen. Maar heeft het resultaat gehad, zijn soorten terug gekeerd?
Grote Rivieren

Grote Rivieren

17 augustus 2019 15:20 - 15:45 Dit najaar worden langs de Waal drie nieuwe rivierprojecten geopend. Projecten waarin nevengeulen zijn aangelegd om water te bergen bij hoog water. De nevengeulen zijn ook van groot belang bij de ontwikkeling van nieuwe natuur. Binnen 10 jaar, wordt verwacht, kunnen edelherten van de Veluwe langs onze grote rivieren naar Duitsland trekken.
Wisselse Veen

Wisselse Veen

3 augustus 2019 15:20 - 15:45 Het Wisselseveen is in twintig jaar tijd veranderd van een maisveld tot één van de meest kostbare natuurgebieden op de Veluwe. Zeldzame soorten als Orchideeën, Spaanse Ruiters en het vleesetende plantje Zonnedauw komen er weer in grote getale voor.
Terugblik 5

Terugblik 5

26 juli 2019 15:20 - 15:45 TV Gelderland staat deze week in het teken van het 20-jarige jubileum van het natuurprogramma BuitenGewoon. Wat is er de afgelopen decennia gebeurd in de Gelderse natuur. Is het er mooier op geworden? Vijf dagen lang een terugblik op de hoogtepunten uit twintig jaar natuurtelevisie op TV Gelderland.
Terugblik 4

Terugblik 4

25 juli 2019 15:20 - 15:45 TV Gelderland staat deze week in het teken van het 20-jarige jubileum van het natuurprogramma BuitenGewoon. Wat is er de afgelopen decennia gebeurd in de Gelderse natuur. Is het er mooier op geworden? Vijf dagen lang een terugblik op de hoogtepunten uit twintig jaar natuurtelevisie op TV Gelderland.
Terugblik 3

Terugblik 3

24 juli 2019 15:20 - 15:45 TV Gelderland staat deze week in het teken van het 20-jarige jubileum van het natuurprogramma BuitenGewoon. Wat is er de afgelopen decennia gebeurd in de Gelderse natuur. Is het er mooier op geworden? Vijf dagen lang een terugblik op de hoogtepunten uit twintig jaar natuurtelevisie op TV Gelderland.
Terugblik 2

Terugblik 2

23 juli 2019 15:20 - 15:45 TV Gelderland staat deze week in het teken van het 20-jarige jubileum van het natuurprogramma BuitenGewoon. Wat is er de afgelopen decennia gebeurd in de Gelderse natuur. Is het er mooier op geworden? Vijf dagen lang een terugblik op de hoogtepunten uit twintig jaar natuurtelevisie op TV Gelderland.
Terugblik 1

Terugblik 1

22 juli 2019 15:20 - 15:45 TV Gelderland staat deze week in het teken van het 20-jarige jubileum van het natuurprogramma BuitenGewoon. Wat is er de afgelopen decennia gebeurd in de Gelderse natuur. Is het er mooier op geworden? Vijf dagen lang een terugblik op de hoogtepunten uit twintig jaar natuurtelevisie op TV Gelderland.
Landgoed Verwolde

Landgoed Verwolde

13 juli 2019 15:20 - 15:45 Huis Verwolde is één van de best bewaarde landhuizen in de Achterhoek. Het bijzondere van Verwolde is dat huis en tuin zijn opengesteld voor publiek. BuitenGewoon neemt een kijkje achter de adellijke schermen op het landgoed Verwolde bij Laren.

BuitenGewoon

6 juli 2019 15:20 - 15:45 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.
Loowaard en Rijnstrangen

Loowaard en Rijnstrangen

29 juni 2019 15:20 - 15:45 Buitengewoon bestaat dit jaar 20 jaar. En wat is er de afgelopen twintig jaar gebeurd in de Gelderse natuur. Er kwam ruige natuur langs de grote rivieren. En wilde paarden en galloways deden hun intrede in de Nederlandse natuur en veranderden ons landschap.
Hoge Velwue

Hoge Velwue

22 juni 2019 15:20 - 15:45 De droogte van vorig jaar laat nog overal in de natuur haar sporen na. Bomen staan slecht in blad, veel poelen en vennen bevatten amper water en op de Hoge Veluwe worden de kleine edelherten weken later dan normaal geboren. Harm Edens ging op zoek en vond één van de eerste hertenkalfjes.
Weidevogels

Weidevogels

8 juni 2019 15:20 - 15:45 De polder Arkemheen bij Nijkerk is het laatste bolwerk van weidevogels in Gelderland. De afgelopen dertig jaar is maar liefst 80 procent van de weidevogels uit onze provincie verdwenen. BuitenGewoon gaat met ecoloog Albert Beintema, schrijver van het boek De Grutto, op onderzoek uit of er nog hoop is voor onze weidevogels.
Lingezegen

Lingezegen

1 juni 2019 15:20 - 15:45 Tussen Arnhem en Nijmegen ligt het gloednieuwe natuurgebied Park Lingezegen. Nieuwe natuur waar je als bewoner van de grote stad natuurlijk hartstikke blij mee bent. Maar hebben planten en dieren er ook wat aan? BuitenGewoon gaat op onderzoek uit.

BuitenGewoon

2 januari 2019 16:20 - 16:45 In het kader van 20 jaar BuitenGewoon kijken we terug op de mooiste momenten uit de winteruitzendingen van BuitenGewoon. We gaan we op zoek naar bevers op het ijs, ervaren hoe edelherten en moeflons de winter doorkomen, beleven het trieste afscheid van een drachtige merrie en genieten van wilde paarden in de sneeuw.

BuitenGewoon

1 januari 2019 16:20 - 16:45 Het was één van de meest bijzondere momenten uit de Nederlandse natuur: de komst van de eerste grote grazers van Nederland naar het Nationale Park Veluwezoom. Boswachter Eddie Nijenhuis van Natuurmonumenten was erbij en gaat met Harm Edens op zoek naar de afstammelingen van de Schotse Hooglanders die destijds per veewagen op de Veluwe arriveerden. Hoe Schotse Hooglanders zich aanpasten aan de Hollandse winters? En wat heeft het allemaal opgeleverd?

BuitenGewoon

13 oktober 2018 15:20 - 15:45 Begin vorige eeuw legde het steenrijke echtpaar Helene en Anton Kröller-Müller de basis voor het Nationale Park de Hoge Veluwe. Helene droomde zelfs van een groots museum voor haar kunstcollectie, midden in de natuur. De muren en fundamenten staan er maar het museum werd nooit afgebouwd. Harm Edens zwerft in BuitenGewoon langs de erfenis van Helene Kröller-Müller op de Hoge Veluwe.

BuitenGewoon

6 oktober 2018 15:20 - 15:45 Blauwgrasland is zeldzaam geworden in Nederland. Maar onder Groesbeek ligt nog zo’n terreintje met een ongelooflijke rijkdom aan planten en dieren. Dit postzegeltje heet De Bruuk en wordt beschouwd als Europese topnatuur. Tussen de honderden plantjes vind je er de grootste spin in Nederland: de wespenspin. En er vliegen maar liefst 79 soorten bijen en 44 soorten wespen. Harm Edens neemt zijn vlindernetje mee en gaat op zoek.

BuitenGewoon

29 september 2018 15:20 - 15:45 De vissen werden opgegeten door reigers en nu lopen de reeën over de bodem van wat eens een flinke nevengeul was. De Oude Waal bij Nijmegen is helemaal drooggevallen. Maar niet overal is de natuur uitgedroogd. Op het Wisselse Veen bij Epe borrelt het water nog gewoon uit de grond en is zelfs één van de meest bijzondere vlinders van ons land gesignaleerd: de zilveren maan. BuitenGewoon gaat in deze aflevering op zoek naar de gevolgen van een lange hete zomer.

BuitenGewoon

15 september 2018 15:20 - 15:45 Het wordt spannend in de Nederlandse natuur. Regelmatig zwerven er wolven door Gelderland. Maar nu lijkt het erop dat een wolf zich heeft gevestigd in de buurt van Ermelo.Harm Edens volgt in BuitenGewoon het spoor van de wolf.Van de plek bij Arnhem waar deze voor het eerst werd gefilmd tot op de Veluwe waar het dier voor het laatst werd gezien.

BuitenGewoon

8 september 2018 15:20 - 15:45 Je ziet 'm niet veel meer: Het gentiaanblauwtje. Een prachtig klein vlindertje die haar eitjes legt in de klokjesgentiaan, een plantje dat het erg moeilijk heeft in Nederland. Harm Edens vond een kleine populatie van deze zeldzame vlinder op de Veluwe waar alle moeite wordt gedaan om de soort te laten overleven. Er is zelfs een ecoduct voor het gentiaanblauwtje.

BuitenGewoon

25 augustus 2018 15:20 - 15:45 Het mooiste uit 10 jaar BuitenGewoon. De meest wonderlijke ontmoeting in BuitenGewoon komt toe aan natuurfilmer Ruben Smit. Terwijl hij op de Veluwezoom een grote bonte specht probeert te filmen, gebeurt er plotseling iets wat hij nog nooit eerder heeft meegemaakt.

BuitenGewoon

18 augustus 2018 15:20 - 15:45 Het mooiste uit 10 jaar BuitenGewoon. In de Steengroeve in Winterswijk gaat Sonja Booms met de boswachter op pad om twee jonge oehoes te ringen. Dat valt nog niet mee want het nest zit hoog tegen de rotswand en de oehoe’s zijn niet bepaald blij met deze aandacht.

BuitenGewoon

11 augustus 2018 15:20 - 15:45 Het mooiste uit 10 jaar BuitenGewoon. Het is nog niet zo lang geleden dat veel mensen dood hout in het bos maar een rommeltje vonden. Heleen Verweij ging met een ecoloog op zoek naar kleine kriebelbeestjes die op dode bomen scharrelen. Voor wie goed kijkt, gaat er een wereld open.

BuitenGewoon

4 augustus 2018 15:20 - 15:45 Het mooiste uit 10 jaar BuitenGewoon. Tussen de koeien in een oude boerenschuur vindt Systske Jellema een nestje boerenzwaluwen. Met opengesperde snavels wachten de kleintjes tot hun ouders voedsel komen brengen.

BuitenGewoon

28 juli 2018 15:20 - 15:45 Het mooiste uit 10 jaar BuitenGewoon. In de Heelsumse Beek ging natuurfilmer Ruben Smit op zoek naar de ijsvogel. Meestal is het een kwestie van veel geduld voor je één ijsvogeltje te zien krijgt. Wat schetst zijn verbazing dat er plots vijf kleine ijsvogeltjes voor zijn lens zaten.

BuitenGewoon

7 juli 2018 15:20 - 15:45 Wie nu langs onze grote rivieren struint, kan zich nauwelijks voorstellen dat het 25 jaar geleden slecht was gesteld met onze riviernatuur. Het water was vervuild en soorten dreigden uit te sterven. Onder aanvoering van het Wereld Natuur Fonds kwam er het reddingsplan Levende Rivieren. En nu ligt er prachtige ruige natuur langs onze rivieren en planten en dieren zijn teruggekeerd. De vraag is: zijn we nu klaar of moeten we nog eens 25 jaar aan de slag. Harm vraagt het aan het Wereld Natuur Fonds en werpt zijn netten uit om te onderzoeken of onze vissen ook profiteren van deze nieuwe natuur.

BuitenGewoon

30 juni 2018 15:20 - 15:45 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

23 juni 2018 15:20 - 15:45 BuitenGewoon zwerft zaterdag door Arnhem. Klopt het dat steeds meer planten en dieren het platteland verruilen voor de stad? Harm zoekt het uit en duikt met een maritiem-ecoloog de St Jansbeek in. Want is zo'n beek nou louter versiering of heeft de natuur er ook nog wat aan? En Twan? Die vindt tussen de straatstenen de meest opmerkelijke plantjes.

BuitenGewoon

16 juni 2018 15:20 - 15:45 BuitenGewoon dwaalt door het Paradijs, een aantal kleine landgoederen in de buurt van Barneveld. Deze oase te midden van het agrarisch land wordt gevoed door kwelwater van de Veluwe. En dat maakt dat er veel bijzondere soorten planten groeien. Maar het is ook een waar paradijs voor veel beschermde vogels en Harm vindt er zelfs een nestje kleine boomklevers, net uit het ei.

BuitenGewoon

2 juni 2018 15:20 - 15:45 Dood doet leven. Daarom mogen in de Millingerwaard bij wijze van proef kadavers van runderen en paarden blijven liggen. Zodat roofvogels, vossen, dassen en veel andere dieren er van kunnen eten. En wil je werkelijk een snoepwinkel in de natuur zien, ga dan mee op poepsafari. Achter de grazers aan en wachten op een verse vlaai en er gaat een wereld voor je open.

BuitenGewoon

26 mei 2018 15:20 - 15:45 Ieder jaar reist BuitenGewoon af naar de polder Arkemheen om te zien hoe het er voor staat met onze weidevogels. Is er nog hoop voor onze Grutto, Kievit of Tureluur? We vragen het de boswachter, de weidevogelboer en natuurlijk de Vogelbescherming. Wie weet hoe het verder moet.

BuitenGewoon

19 mei 2018 15:20 - 15:45 Duizenden kokerjuffers zijn uitgezet om de Heelsumse beek schoon te houden. De bedoeling is dat zij zich door alle beken op de Veluwe verspreiden. Of dat ook gebeurt? Harm gaat op onderzoek uit.

BuitenGewoon

12 mei 2018 15:20 - 15:45 Hoe meer soorten planten en dieren, hoe beter het gaat met de natuur. De Hoge Veluwe blinkt uit in soortenrijkdom maar hoe doen ze dat? Ofwel: wat hebben Mouflons met Zandhagedissen?
Nieuwjaarsspecial

Nieuwjaarsspecial

1 januari 2018 08:20 - 09:00 Een speciale nieuwjaarsuitzending van BuitenGewoon, het natuurprogramma van Omroep Gelderland

BuitenGewoon

2 december 2017 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.
Harm zwerft door Gelderland | Hoog Buurlo

Harm zwerft door Gelderland | Hoog Buurlo

9 september 2017 15:20 - 15:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.
Harm zwerft door Gelderland | Millingerwaard

Harm zwerft door Gelderland | Millingerwaard

2 september 2017 15:30 - 16:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.
Harm zwerft door Gelderland | Klompenwaard

Harm zwerft door Gelderland | Klompenwaard

26 augustus 2017 15:20 - 15:50 Er is de afgelopen 25 jaar een hoop gebeurd in de Klompenwaard. Landbouwgronden maakten plaats voor ruige natuur, grote grazers gingen het nieuwe landschap beheren. En het water is een stuk schoner geworden.
Harm zwerft door Gelderland | De Hoge Veluwe

Harm zwerft door Gelderland | De Hoge Veluwe

19 augustus 2017 15:20 - 15:50 De jacht op de Hoge Veluwe gebeurt heel zorgvuldig. Tevoren is er uitgebreid geteld en is bepaald hoeveel en welke dieren er geschoten moeten worden om de populaties op orde te houden. Harm krijgt de kans om te zien hoe dat er werkelijk aan toe gaat, een uniek inkijkje.
Harm zwerft door Gelderland | Staverden

Harm zwerft door Gelderland | Staverden

12 augustus 2017 15:20 - 15:50 Hoog en droog op de Veluwe ligt het landgoed Staverden. Gelderland kent honderden Landgoederen en Kastelen. Historische bakens in het groene landschap die ons veel vertellen over de geschiedenis van onze provincie.
Harm zwerft door Gelderland | Achterhoekse beken

Harm zwerft door Gelderland | Achterhoekse beken

8 juli 2017 15:20 - 15:45 Harm bezoekt met twee ecologen de Achterhoekse beken. Hij ontdekt een bijzonder vissenpoep-onderzoek en zoekt naar het levende bewijs van de verbetering van de waterkwaliteit: de bosbeekjuffer.
Harm zwerft door Gelderland | Hattemse poort

Harm zwerft door Gelderland | Hattemse poort

1 juli 2017 15:20 - 15:45 De uiterwaarden van de IJssel onder het mooie stadje Hattem: hier staat de komende jaren een hoop te gebeuren. De bezem gaat door dit gebied, de groene bezem wel te verstaan.
Harm zwerft door Gelderland | Duno

Harm zwerft door Gelderland | Duno

24 juni 2017 15:20 - 15:45 Het landschap rond Landgoed Duno is gevormd in de ijstijd. De tijd heeft zijn sporen achtergelaten. Er werd een burcht gebouwd en een hotel en in de Tweede Wereldoorlog is alles stukgeschoten.
Harm zwerft door Gelderland | Beekbergerwoud

Harm zwerft door Gelderland | Beekbergerwoud

17 juni 2017 15:20 - 15:45 Het Beekbergerwoud kon 8000 jaar groeien zonder dat er een mensenhand aan te pas kwam. Maar tot verdriet van velen werd in 1871 de laatste boom gekapt.. Omdat landbouwgrond nu eenmaal waardevoller was dan bos.
Harm zwerft door Gelderland | Beekvliet

Harm zwerft door Gelderland | Beekvliet

10 juni 2017 15:20 - 15:45 Harm zwerft door Gelderland in het teken van het nieuwe natuurgebied Beekvliet.
Harm zwerft door Gelderland | Arkemheen Polder

Harm zwerft door Gelderland | Arkemheen Polder

27 mei 2017 15:20 - 15:45 Presentator Harm Edens gaat zaterdag op zoek naar weidevogels in de Arkemheen Polder
Harm zwerft door Gelderland | Veluwezoom

Harm zwerft door Gelderland | Veluwezoom

20 mei 2017 15:20 - 15:45 BuitenGewoon, Harm zwerft door Gelderland, staat zaterdag 20 mei in het teken van De Veluwezoom.
Harm zwerft door Gelderland  | Batenburg

Harm zwerft door Gelderland | Batenburg

13 mei 2017 15:20 - 15:45 BuitenGewoon, Harm zwerft door Gelderland, speelt zich deze zaterdag af in en rond Batenburg
Harm zwerft door Gelderland | Duivelsberg

Harm zwerft door Gelderland | Duivelsberg

6 mei 2017 15:20 - 15:45 Het natuurprogramma BuitenGewoon, Harm zwerft door Gelderland bezoekt natuurgebied de Duivelsberg bij Berg en Dal.

BuitenGewoon

3 januari 2017 16:20 - 16:55 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

13 december 2016 16:20 - 17:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

6 december 2016 16:20 - 17:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

29 november 2016 16:20 - 17:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

22 november 2016 16:20 - 17:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

15 november 2016 16:20 - 17:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

8 november 2016 16:20 - 17:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

1 november 2016 16:20 - 17:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

25 oktober 2016 15:20 - 16:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

18 oktober 2016 15:20 - 16:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

11 oktober 2016 15:20 - 16:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

4 oktober 2016 15:20 - 16:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

27 september 2016 15:20 - 16:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

20 september 2016 15:20 - 16:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

13 september 2016 15:20 - 16:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

6 september 2016 15:20 - 16:00 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

15 december 2015 17:30 - 18:00 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

8 december 2015 17:20 - 17:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

1 december 2015 17:20 - 17:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

24 november 2015 17:20 - 17:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

17 november 2015 17:20 - 17:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

10 november 2015 17:20 - 17:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

3 november 2015 17:20 - 17:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

27 oktober 2015 17:20 - 17:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

20 oktober 2015 16:20 - 16:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

13 oktober 2015 16:20 - 16:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

6 oktober 2015 16:20 - 16:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

29 september 2015 16:20 - 16:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

22 september 2015 16:20 - 16:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

15 september 2015 16:20 - 16:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

8 september 2015 16:20 - 16:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

1 september 2015 16:20 - 16:59 Sonja Booms en Twan Teunissen zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

4 november 2014 17:20 - 17:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

28 oktober 2014 17:20 - 17:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

21 oktober 2014 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

14 oktober 2014 16:20 - 16:49 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

7 oktober 2014 16:20 - 16:48 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

30 september 2014 16:20 - 16:46 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

24 juni 2014 16:20 - 16:45 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

17 juni 2014 16:20 - 16:45 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

10 juni 2014 16:20 - 16:45 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

3 juni 2014 16:20 - 16:45 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

27 mei 2014 16:20 - 16:46 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

20 mei 2014 16:20 - 16:46 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

13 mei 2014 16:20 - 16:46 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

6 mei 2014 16:20 - 16:45 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

29 april 2014 16:20 - 16:45 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

1 januari 2014 17:20 - 17:46 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

22 oktober 2013 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

15 oktober 2013 16:20 - 16:53 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

8 oktober 2013 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

1 oktober 2013 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

24 september 2013 16:25 - 16:55 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

17 september 2013 16:20 - 16:49 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

10 september 2013 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

3 september 2013 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

14 mei 2013 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

7 mei 2013 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

23 april 2013 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

16 april 2013 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

9 april 2013 16:20 - 16:49 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

2 april 2013 16:20 - 16:49 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

1 januari 2013 17:20 - 17:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

18 december 2012 17:20 - 17:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

11 december 2012 17:20 - 17:48 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

4 december 2012 17:20 - 17:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

27 november 2012 17:20 - 17:48 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

20 november 2012 17:20 - 17:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

13 november 2012 17:20 - 17:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

6 november 2012 17:20 - 17:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

30 oktober 2012 17:20 - 17:49 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

26 juni 2012 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

19 juni 2012 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

12 juni 2012 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

5 juni 2012 16:20 - 16:49 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

29 mei 2012 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

1 januari 2012 17:20 - 17:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

26 december 2011 17:20 - 17:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

4 oktober 2011 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

27 september 2011 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

20 september 2011 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

13 september 2011 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

6 september 2011 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

23 juli 2011 16:20 - 16:40 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

28 juni 2011 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

21 juni 2011 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

14 juni 2011 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

7 juni 2011 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

31 mei 2011 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

24 mei 2011 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

17 mei 2011 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

10 mei 2011 16:20 - 16:50 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.
Nieuwjaarsspecial

Nieuwjaarsspecial

1 januari 2011 17:20 - 17:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

28 september 2010 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

21 september 2010 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

14 september 2010 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

7 september 2010 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

1 juli 2010 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

24 juni 2010 16:20 - 16:53 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

17 juni 2010 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

10 juni 2010 16:20 - 16:53 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

3 juni 2010 16:20 - 16:52 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

27 mei 2010 16:20 - 16:53 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.

BuitenGewoon

20 mei 2010 16:20 - 16:51 Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.