Boerend Hart - Varkenshouderij
Terugkijken

Boerend Hart - Varkenshouderij

Varkenshouderij 22 juni 17:15 - 17:40

In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week duiken ze in de wereld van de varkenshouderij, want Gelderland is na Noord Brabant de provincie met de meeste varkens. We bezoeken de familie van Buuren in Horssen waar de varkens elke dag buiten lopen en gaan in gesprek over het imago van de sector met Desi Keurntjes uit Didam.

Fruitteelt

Fruitteelt

29 juni 17:15 - 17:40 In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week vergelijken ze appels en peren, want die groeien goed in de rivierklei van onze Gelderse boomgaarden. Op zoek naar trends en biologisch fruit bezoeken ze Bert den Haan in Kerk Avezaath en Toine Janssen in Winssen.
Akkerbouw

Akkerbouw

15 juni 17:20 - 17:40 In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week duiken ze in de wereld van de aardappelen en vragen ze zich af of wij nog wel echte aardappeleters zijn. We bezoeken akkerbouwer Bert Sloetjes uit Halle en maken kennis met Howard en Claudi, zij begonnen in maart 2022 in Millingen een boerderij met behulp van burgerlandbouwinitiatief Land van Ons.
Pluimveehouderij

Pluimveehouderij

8 juni 17:20 - 17:40 In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week duiken ze in de wereld van de eieren, want Gelderland is een echte pluimveeprovincie. We bezoeken Theo Bos uit Barneveld, zijn bedrijf werd getroffen door vogelgriep en we horen van Ruud Zanders uit Beuningen waarom zijn ei de meeste duurzame is.
Melkveehouderij

Melkveehouderij

1 juni 17:20 - 17:40 In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week duiken ze in de wereld van de melk., want Gelderland is een echte zuivelprovincie. Al neemt ook bij ons het aantal melkveehouders snel af. We bezoeken fosfaatknelgeval Ronald Beulink uit Zelhem en biologisch meelveehouder Tom Keuper uit Megchelen.