Boerend Hart - Melkveehouderij
Terugkijken

Boerend Hart - Melkveehouderij

Melkveehouderij 1 juni 2022 17:20 - 17:40

In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week duiken ze in de wereld van de melk., want Gelderland is een echte zuivelprovincie. Al neemt ook bij ons het aantal melkveehouders snel af. We bezoeken fosfaatknelgeval Ronald Beulink uit Zelhem en biologisch meelveehouder Tom Keuper uit Megchelen.

Hoe groot is de Gelderse veestapel eigenlijk?

Hoe groot is de Gelderse veestapel eigenlijk?

11 december 2023 17:15 - 17:45 Deze week staat Boerend Hart in het teken van vlees. Wordt er genoeg vlees geproduceerd om alle inwoners in de provincie te voeden. Esther Stegeman en Frank Oosterwegel gaan onder meer langs bij slagerij Ter Weele in Oene en bij kalverhouder Wim Brouwer in Barneveld
Welke groentes komen er nog van Gelderse bodem?

Welke groentes komen er nog van Gelderse bodem?

4 december 2023 17:15 - 17:45 In Boerend Hart gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel opnieuw de boer op. In deze serie onderzoeken ze of Gelderland, als het een zelfstandig land was, in haar eigen voedselbehoefte kan voorzien. Kunnen de Gelderse boeren alles produceren wat we volgens de schijf van vijf moeten eten? En is er dan voldoende van voor alle 2 miljoen Gelderlanders? Deze week staat Boerend Hart in het teken van groente. Wordt er genoeg groente geproduceerd om alle inwoners in de provincie te voeden. Esther Stegeman en Frank Oosterwegel gaan onder meer langs bij Groentekwekerij Smits in De Heurne en bij Jaco Kuiper die zich op een hele andere manier bezig houdt met groente kweken. Namelijk met vertical farming.
Hoe groot is de Gelderse melkplas eigenlijk?

Hoe groot is de Gelderse melkplas eigenlijk?

27 november 2023 17:15 - 17:45 In Boerend Hart gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel opnieuw de boer op. In deze serie onderzoeken ze of Gelderland, als het een zelfstandig land was, in haar eigen voedselbehoefte kan voorzien. Kunnen de Gelderse boeren alles produceren wat we volgens de schijf van vijf moeten eten? En is er dan voldoende van voor alle 2 miljoen Gelderlanders? Deze week staat Boerend Hart in het teken van zuivel. Wordt er genoeg melk geproduceerd om alle inwoners in de provincie te voeden. Esther Stegeman en Frank Oosterwegel gaan onder meer langs bij één van de grootste melkveehouders van Gelderland en onderzoeken de wereld van plantaardige zuivel.
Hebben we genoeg Gelders fruit voor iedereen?

Hebben we genoeg Gelders fruit voor iedereen?

20 november 2023 17:15 - 17:45 Deze week staat Boerend Hart in het teken van fruit. Wordt er genoeg fruit geteeld in onze provincie om alle twee miljoen inwoners van de provincie te voeden. Esther Stegeman en Frank Oosterwegel gaan onder meer langs bij de fruitveiling in Zaltbommel en bij appel- en perenboer Marc André de la Porte in Dreumel. In Boerend Hart gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel opnieuw de boer op. In deze serie onderzoeken ze of Gelderland, als het een zelfstandig land was, in haar eigen voedselbehoefte kan voorzien. Kunnen de Gelderse boeren alles produceren wat we volgens de schijf van vijf moeten eten? En is er dan voldoende van voor alle 2 miljoen Gelderlanders?