Boerend Hart - Fruitteelt
Terugkijken

Boerend Hart - Fruitteelt

Fruitteelt 29 juni 2022 17:15 - 17:40

In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week vergelijken ze appels en peren, want die groeien goed in de rivierklei van onze Gelderse boomgaarden. Op zoek naar trends en biologisch fruit bezoeken ze Bert den Haan in Kerk Avezaath en Toine Janssen in Winssen.

Hoe groot is de Gelderse veestapel eigenlijk?

Hoe groot is de Gelderse veestapel eigenlijk?

11 december 2023 17:15 - 17:45 Deze week staat Boerend Hart in het teken van vlees. Wordt er genoeg vlees geproduceerd om alle inwoners in de provincie te voeden. Esther Stegeman en Frank Oosterwegel gaan onder meer langs bij slagerij Ter Weele in Oene en bij kalverhouder Wim Brouwer in Barneveld
Welke groentes komen er nog van Gelderse bodem?

Welke groentes komen er nog van Gelderse bodem?

4 december 2023 17:15 - 17:45 In Boerend Hart gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel opnieuw de boer op. In deze serie onderzoeken ze of Gelderland, als het een zelfstandig land was, in haar eigen voedselbehoefte kan voorzien. Kunnen de Gelderse boeren alles produceren wat we volgens de schijf van vijf moeten eten? En is er dan voldoende van voor alle 2 miljoen Gelderlanders? Deze week staat Boerend Hart in het teken van groente. Wordt er genoeg groente geproduceerd om alle inwoners in de provincie te voeden. Esther Stegeman en Frank Oosterwegel gaan onder meer langs bij Groentekwekerij Smits in De Heurne en bij Jaco Kuiper die zich op een hele andere manier bezig houdt met groente kweken. Namelijk met vertical farming.
Hoe groot is de Gelderse melkplas eigenlijk?

Hoe groot is de Gelderse melkplas eigenlijk?

27 november 2023 17:15 - 17:45 In Boerend Hart gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel opnieuw de boer op. In deze serie onderzoeken ze of Gelderland, als het een zelfstandig land was, in haar eigen voedselbehoefte kan voorzien. Kunnen de Gelderse boeren alles produceren wat we volgens de schijf van vijf moeten eten? En is er dan voldoende van voor alle 2 miljoen Gelderlanders? Deze week staat Boerend Hart in het teken van zuivel. Wordt er genoeg melk geproduceerd om alle inwoners in de provincie te voeden. Esther Stegeman en Frank Oosterwegel gaan onder meer langs bij één van de grootste melkveehouders van Gelderland en onderzoeken de wereld van plantaardige zuivel.
Hebben we genoeg Gelders fruit voor iedereen?

Hebben we genoeg Gelders fruit voor iedereen?

20 november 2023 17:15 - 17:45 Deze week staat Boerend Hart in het teken van fruit. Wordt er genoeg fruit geteeld in onze provincie om alle twee miljoen inwoners van de provincie te voeden. Esther Stegeman en Frank Oosterwegel gaan onder meer langs bij de fruitveiling in Zaltbommel en bij appel- en perenboer Marc André de la Porte in Dreumel. In Boerend Hart gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel opnieuw de boer op. In deze serie onderzoeken ze of Gelderland, als het een zelfstandig land was, in haar eigen voedselbehoefte kan voorzien. Kunnen de Gelderse boeren alles produceren wat we volgens de schijf van vijf moeten eten? En is er dan voldoende van voor alle 2 miljoen Gelderlanders?