Instellingen
Instellingen
De Boer is Troef - Aspergekweker
Terugkijken

De Boer is Troef - Aspergekweker

Aspergekweker 25 mei 2016 16:25 - 17:00

Limburg aspergeland, denken veel mensen. Maar volgens aspergeteler Gerard ten Broeke uit Laren komen de lekkerste asperges toch eigenlijk uit Gelderland. Een goede reden voor presentatrice Esther Stegeman om voor een nieuwe aflevering van 'De boer is troef' bij het bedrijf langs te gaan. De asperge is een echt seizoensproduct. Een paar weken per jaar zijn ze maar vers verkrijgbaar. Van april tot en met juni is het dan ook een drukte van belang bij de familie ten Broeke. De meeste asperges van Ten Broeke worden verkocht in hun eigen winkel of gaan naar horeca-gelegenheden in de buurt.

Zorgboer

Zorgboer

30 oktober 2019 16:30 - 16:45 Als kind droomde IJsbrand van een eigen boerderij, maar zijn vrouw Caroline niet. Toch kwamen ze samen in de agrarische sector terecht want ze werkten samen bij een een adviesbureau voor startende zorgboeren. En als je dan zo dichtbij het vuur zit, dan gebeurt het natuurlijk. In Barneveld vonden IJsbrand en Caroline de perfecte boerderij en begonnen zelf een zorgboerderij.
Zadenboer

Zadenboer

23 oktober 2019 15:30 - 15:45 De schappen in de supermarkt liggen vol met verschillende groenten. Maar we denken er niet vaak aan dat deze groenten een hele geschiedenis hebben. We willen namelijk de mooiste, gezondste en beste groenten hebben. En dat alles begint bij het zaadje. Bij de Bolster in Epe zijn ze soms wel jaren bezig met het ontwikkelen van HET succeszaadje.
Melkveehouder

Melkveehouder

16 oktober 2019 15:30 - 15:45 Bij de Monumentale boerderij de Raesfeltstede in Megchelen boert alweer de vijfde generatie Keuper. Het bedrijf omvat 54 hectare grasland en heeft 85 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Afgelopen jaren heeft dit melkveebedrijf een nieuwe koers ingezet, de koe is namelijk niet meer het allerbelangrijkste.
Bloemenkweker

Bloemenkweker

9 oktober 2019 15:30 - 15:45 Esther gaat deze week langs bij een hele jonge boer in de Bommelerwaard. Maurice van Tuijl is slechts 26 jaar en is nu al aan het roer bij santinikwekerij Monnikenwaard. Sinds de overname heeft Maurice al aardig wat veranderingen doorgevoerd. Wekelijks verlaten een half miljoen chrysanten zijn kwekerij.
Sojaboer

Sojaboer

25 september 2019 15:30 - 15:45 Tot een paar jaar terug was het ondenkbaar: sojabonen telen in regenland Nederland. Maar nu het hier droge ren warmer wordt kan het gewoon in ons kikkerlandje. Akkerbouwer Jan ten Bosch uit Hoog Soeren nam de gok en werd een heuse sojapionier.

De Boer is Troef

2 oktober 2019 14:30 - 15:00 Esther Stegeman maakt kennis met boeren uit diverse sectoren in de land- en tuinbouw in Gelderland, die op het punt staan om het roer om te gooien of een andere keuze hebben gemaakt in de bedrijfsvoering.
De boer die moest verhuizen

De boer die moest verhuizen

11 september 2019 15:30 - 15:45 Jeroen Beker droomde er altijd al van om het bedrijf van zijn ouders over te nemen en te boeren op de plek waar hij opgroeide. Maar aan deze droom kwam een eind, want door Ruimte voor de Rivier was hij genoodzaakt zijn bedrijf te verhuizen. Een paar kilometer verderop in Brummen begon hij daarom zijn nieuwe bedrijf.
Fruitteler

Fruitteler

4 september 2019 15:30 - 15:45 De Boer is Troef is weer terug! Esther gaat weer langs bij verschillende boeren in Gelderland. Deze week kijkt ze mee op het bedrijf van een fruitteler. Vorig jaar was een vreselijk jaar voor de fruittelers. Vrieskou in de winter en extreme droogte in de zomer. Hoe het nu gaat hoort Esther bij fruitteler Wessel van Olst in Ressen.
Bramenboer

Bramenboer

29 juni 2016 16:25 - 17:00 De Betuwe staat bekend om zijn grootschalige fruitteelt. De bekendste fruitsoorten zoals appels, peren en kersen gaan vanuit hier de hele wereld over. Maar er wordt ook volop zacht fruit geoogst. Voor een nieuwe aflevering neemt presentatrice Esther een kijkje bij Pippel Bramen in Haaften.
Schaapsherder

Schaapsherder

22 juni 2016 16:25 - 17:00 Voor een nieuwe aflevering van De boer is troef loopt presentatrice Esther Stegeman een dag mee met schaapsherder Maarten van Baaren. Zijn schapen lopen momenteel niet op de heide of in een weide, maar langs het Twentekanaal bij Warnsveld. Sinds vier jaar is Maarten herder van de schaapskudde 't Niejboer. Hij zet zijn kudde in voor het beheer van natuurterreinen in Vorden en omgeving. Hij trekt van natuurterrein naar natuurterrein
Eendenboer

Eendenboer

15 juni 2016 16:25 - 17:00 Eend staat steeds vaker op de menu in Nederland en dat vlees komt ook uit Gelderland. In de Achterhoek heeft boer Maikel Everink de enige eendenbroerderij van de Achterhoek. Daarnaast heeft hij ook nog een eendenmesterij in Aalten. Sinds 2006 is Maikel eigenaar van de eendenbroerderij in Groenlo. De eendeneieren worden uitgebroed in moderne en computergestuurde broedmachines. Wanneer de eieren uitkomen, gaan de kuikens naar verschillende eendenmesterijen. Een deel van de kuikens houdt Maikel zelf in zijn eendenmesterij. In drie stallen houdt hij ruim tienduizend eenden.
De Loonwerkers

De Loonwerkers

8 juni 2016 16:25 - 17:00 Er wordt hard gewerkt op het land in Gelderland. De loonwerkers en boeren zijn van vroeg tot laat bezig om onder meer het gras van het land af te halen en de grond te bemesten. Presentatrice Esther Stegeman mocht tijdens de drukste dag van het jaar meelopen met de mannen van loon- en grondverzetbedrijf Hofmeijer in Voorst. Loon- en grondverzet bedrijf Hofmeijer bestaat al meer dan 50 jaar. Vader Berend heeft het bedrijf opgericht en inmiddels hebben de broers Herbert en Herman de leiding. Bij het bedrijf zijn inmiddels 30 mensen in dienst. De loonwerkers voeren verschillende soorten werkzaamheden uit binnen de agrarische sector met behulp van zware machines zoals tractors en kranen.
Konijnenfokker

Konijnenfokker

1 juni 2016 16:25 - 17:00 Deze week gaat presentatrice Esther Stegeman op bezoek bij een bijzondere boer; konijnenfokker Sander Tuitert. Sander houdt in Gelselaar konijnen voor het vlees. In Nederland staat konijn vooral met kerst op tafel, maar in andere Europese landen wordt het veel vaker gegeten. De konijnen van Sander worden daarom vooral geëxporteerd. Toch sluit Sander niet uit dat Nederland misschien ooit ook wel meer een 'konijnenland'.
Paprikateler

Paprikateler

18 mei 2016 16:25 - 17:00 De boer is troef staat deze week in het teken van de rode paprika. Ze groeien namelijk niet alleen bij de Middellandse zee, maar ook gewoon hier in Gelderland. Jaarlijks verlaten miljoenen paprika’s de kassen van de broers Van der Burg uit Est. Vader Henk begon ooit met het kweken van aardbeien, maar hij stapte met succes over naar de paprika’s. In 2000 namen zijn zonen het bedrijf over dat inmiddels gegroeid is tot een oppervlakte van 11.6 hectare.
Gebrakweker

Gebrakweker

11 mei 2016 16:25 - 17:00 Esther loopt deze week mee in het bedrijf van gerberateler Marius Mans in Brakel. Marius is van kleins af aan opgegroeid tussen de bloemen op het bedrijf van zijn ouders. Maar nu staat hij op eigen benen en teelt hij jaarlijks zo'n 38 miljoen gerbera's. Al op jonge leeftijd begon Marius een bedrijf voor zichzelf. Hij startte met een kas van 5000 m2, maar inmiddels is zijn bedrijf gegroeid tot een oppervlakte van 58.000 m2. In de kassen staan in totaal 33 soorten gerbera's. Zijn bloemen gaan heel Europa door.
Buffelboer

Buffelboer

20 april 2016 16:25 - 17:00 Bij het Gelderse platteland denk je waarschijnlijk niet meteen aan buffels, maar deze dieren kunnen hier prima leven. Voor de derde aflevering van De boer is troef gaat presentatrice Esther Stegeman langs bij de buffelboer in Zevenaar. Ook gaat ze van de verse buffelmelk overheerlijke mozzarella maken.
Varkensboer

Varkensboer

13 april 2016 16:25 - 17:00 Een programma waarbij presentatrice Esther Stegeman meeloopt op een agrarisch bedrijf. De boer is troef brengt in kaart hoe de agrariër uit Gelderland onderneemt.
Melkveehouder

Melkveehouder

6 april 2016 16:25 - 17:00 Een programma waarbij presentatrice Esther Stegeman meeloopt op een agrarisch bedrijf. De boer is troef brengt in kaart hoe de agrariër uit Gelderland onderneemt.