Angelique gaat buurtmaken! - Apeldoorn
Terugkijken

Angelique gaat buurtmaken! - Apeldoorn

Apeldoorn 10 september 2023 17:15 - 17:45

Hoe leefbaar is Apeldoorn? Angelique vraagt het aan de inwoners. Ze ontmoet Rob die zich inzet voor de LHBTQI+ gemeenschap. Willemijn, die bezig is met het realiseren van een inclusieve speeltuin voor alle kinderen in de wijk, met en zonder beperking. Ze checkt de voorzieningen in Oosterhuizen en speelt de 'Buurtborrelquiz' in bloemkoolwijk de Maten.

Lingewaard

Lingewaard

22 oktober 2023 17:15 - 17:45 In "Angelique gaat buurtmaken" gaat Angelique Krüger iedere week op zoek naar bewonersinitiatieven die de leefbaarheid voor de inwoners vergroten. Deze week is ze in de gemeente Lingewaard, waar ze met vrijwilligers de natuur in gaat. De 11 jarige Florian ontmoet die in actie kwam voor een eigen voetbalveld in zijn wijk. En we spelen voor de laatste keer de buurtborrelquiz, dit keer vanuit een hele muzikale wijk.
Lochem

Lochem

15 oktober 2023 17:15 - 17:45 Lochem werd vorig jaar verkozen tot 'Wandelgemeente van het jaar 2022'. Wandelen zorgt voor verbinding, een goeie gezondheid en ontspanning. Maar wat doet dit met de leefbaarheid in de gemeente? Angelique vraagt het aan de mensen op straat. Ook ontmoet ze Rob die zich heeft ingezet voor speciale rolstoelvriendelijke visplekken, gaat ze langs bij Lonely Lochem waar mensen welkom zijn om samen gezellig te eten en speelt ze de buurtborrelquiz.
Culemborg

Culemborg

8 oktober 2023 17:15 - 17:45 Uit onderzoek blijkt dat de inwoners in Culemborg hun stad een 8 geven voor woonplezier. Angelique gaat op bezoek bij verschillende initiatieven die bijdragen aan een fijnere woonomgeving. Zoals Olga's atelier een creatieve ontmoetingsplek, waar iedereen welkom is. Ook ontmoet ze Niki en Hesther die allebei beheerder zijn van een buurtkastje en speelt ze de buurtborrelQuiz in een bijzondere straat.
Doetinchem

Doetinchem

1 oktober 2023 17:15 - 17:45 Deze week is Angelique in Doetinchem. Het is de meeste literaire stad van onze provincie, maar of dat ook invloed heeft op de leefbaarheid? In de wijk Overstegen gaat Angelique onkruid wieden in de gemeenschappelijke moestuin die er sinds vorig jaar is aangelegd. Ze speelt een potje Jeu de Boules met de bewoners van het Den Uylplein. Ze zijn blij me deze activiteit, want het zorgt voor meer sociale contacten in de buurt. De buurtborrelquiz speelt ze met buurtverbinder Henk Meijer. Hij is de spil van de wijk en zorgt ervoor dat veel ideeën ook worden uitgevoerd.