Angelique gaat buurtmaken! - Lochem
Terugkijken

Angelique gaat buurtmaken! - Lochem

Lochem 15 oktober 2023 17:15 - 17:45

Lochem werd vorig jaar verkozen tot 'Wandelgemeente van het jaar 2022'. Wandelen zorgt voor verbinding, een goeie gezondheid en ontspanning. Maar wat doet dit met de leefbaarheid in de gemeente? Angelique vraagt het aan de mensen op straat. Ook ontmoet ze Rob die zich heeft ingezet voor speciale rolstoelvriendelijke visplekken, gaat ze langs bij Lonely Lochem waar mensen welkom zijn om samen gezellig te eten en speelt ze de buurtborrelquiz.

Lingewaard

Lingewaard

22 oktober 2023 17:15 - 17:45 In "Angelique gaat buurtmaken" gaat Angelique Krüger iedere week op zoek naar bewonersinitiatieven die de leefbaarheid voor de inwoners vergroten. Deze week is ze in de gemeente Lingewaard, waar ze met vrijwilligers de natuur in gaat. De 11 jarige Florian ontmoet die in actie kwam voor een eigen voetbalveld in zijn wijk. En we spelen voor de laatste keer de buurtborrelquiz, dit keer vanuit een hele muzikale wijk.
Culemborg

Culemborg

8 oktober 2023 17:15 - 17:45 Uit onderzoek blijkt dat de inwoners in Culemborg hun stad een 8 geven voor woonplezier. Angelique gaat op bezoek bij verschillende initiatieven die bijdragen aan een fijnere woonomgeving. Zoals Olga's atelier een creatieve ontmoetingsplek, waar iedereen welkom is. Ook ontmoet ze Niki en Hesther die allebei beheerder zijn van een buurtkastje en speelt ze de buurtborrelQuiz in een bijzondere straat.
Doetinchem

Doetinchem

1 oktober 2023 17:15 - 17:45 Deze week is Angelique in Doetinchem. Het is de meeste literaire stad van onze provincie, maar of dat ook invloed heeft op de leefbaarheid? In de wijk Overstegen gaat Angelique onkruid wieden in de gemeenschappelijke moestuin die er sinds vorig jaar is aangelegd. Ze speelt een potje Jeu de Boules met de bewoners van het Den Uylplein. Ze zijn blij me deze activiteit, want het zorgt voor meer sociale contacten in de buurt. De buurtborrelquiz speelt ze met buurtverbinder Henk Meijer. Hij is de spil van de wijk en zorgt ervoor dat veel ideeën ook worden uitgevoerd.
Barneveld

Barneveld

24 september 2023 17:15 - 17:45 Barneveld werd in 2022 uitgeroepen tot meest leefbare gemeente van Gelderland. Angelique gaat op bezoek bij verschillende mooie initiatieven die die de leefbaarheid voor de inwoners vergroot. Zo gaat ze langs bij Perron16 een ontmoetingsplek voor mensen uit Voorthuizen. Ontmoet zij Sandra die een eigen bibliotheek in Garderen heeft opgezet en speelt ze de buurtborrelQuiz.