Angelique gaat buurtmaken! - De aftrap
Terugkijken

Angelique gaat buurtmaken! - De aftrap

De aftrap 3 september 17:15 - 17:45

Angelique bezoekt het "Zomercongres" in Nijmegen waar allerlei initiatieven samenkomen op het gebied van leefbaarheid. Ze gaat langs bij een buurt in Eefde die samen een AED aanschafte. Speelt de 'Buurtborrelquiz' op een buurtcamping in Nijmegen en checkt hoe leefbaar Arnhem is.

Doetinchem

Doetinchem

Gisteren 17:15 - 17:45 Deze week is Angelique in Doetinchem. Het is de meeste literaire stad van onze provincie, maar of dat ook invloed heeft op de leefbaarheid? In de wijk Overstegen gaat Angelique onkruid wieden in de gemeenschappelijke moestuin die er sinds vorig jaar is aangelegd. Ze speelt een potje Jeu de Boules met de bewoners van het Den Uylplein. Ze zijn blij me deze activiteit, want het zorgt voor meer sociale contacten in de buurt. De buurtborrelquiz speelt ze met buurtverbinder Henk Meijer. Hij is de spil van de wijk en zorgt ervoor dat veel ideeën ook worden uitgevoerd.
Barneveld

Barneveld

24 september 17:15 - 17:45 Barneveld werd in 2022 uitgeroepen tot meest leefbare gemeente van Gelderland. Angelique gaat op bezoek bij verschillende mooie initiatieven die die de leefbaarheid voor de inwoners vergroot. Zo gaat ze langs bij Perron16 een ontmoetingsplek voor mensen uit Voorthuizen. Ontmoet zij Sandra die een eigen bibliotheek in Garderen heeft opgezet en speelt ze de buurtborrelQuiz.
Harderwijk

Harderwijk

17 september 17:15 - 17:45 In Harderwijk gaat Angelique het water op om daar al suppend - staand peddelen op een surfplank - zwerfafval op te ruimen. Ontmoet ze Ton en Natascha van Stichting Ontmoeting. Deze kanjers helpen mensen, die dat zelf niet meer kunnen, met het onderhoud van hun tuin. En hoe goed kennen de mensen elkaar in de wijk Slingerbos? Je ziet het in onze 'Buurtborrelquiz'.
Apeldoorn

Apeldoorn

10 september 17:15 - 17:45 Hoe leefbaar is Apeldoorn? Angelique vraagt het aan de inwoners. Ze ontmoet Rob die zich inzet voor de LHBTQI+ gemeenschap. Willemijn, die bezig is met het realiseren van een inclusieve speeltuin voor alle kinderen in de wijk, met en zonder beperking. Ze checkt de voorzieningen in Oosterhuizen en speelt de 'Buurtborrelquiz' in bloemkoolwijk de Maten.