Beste Bok van het Oosten - Aflevering 2
Terugkijken

Beste Bok van het Oosten - Aflevering 2

Aflevering 2 14 november 2019 17:35 - 17:45

Naast je fulltimebaan, samen met je vrienden bokbier brouwen. De mannen van Chamaven uit Zutphen doen dit zeer succesvol. Ook Marijn van Davo uit Deventer begon ooit zo. Inmiddels heeft hij een goed lopende brouwerij én twee proeflokalen. Ook krijgt Lisanne uitleg over de stijl- en smaakregels van het drinken van dit robijnrode bier, door bierista Alain Schepers en gaat Bert op bezoek bij brouwer Huttenklaos in Albergen voor tips & trics.

Finale

Finale

31 december 2019 16:00 - 16:50 Op Oudejaarsavond wordt de Beste Bok van het Oosten bekend gemaakt. Welk biertje gaat er met de titel vandoor? De finale wordt gepresenteerd door niemand minder dan presentatrice Lisanne Halleriet (Omroep Gelderland) en haar collega Bert Eeftink (RTV Oost). Ook zij gingen samen de strijd met elkaar aan en maakten hun eigen bokbiertje. Welk biertje valt het beste in de smaak?
Aflevering 6

Aflevering 6

12 december 2019 17:35 - 17:45 Ondanks het feit dat het brouwproces van presentatoren Lisanne en Bert serieuze vormen aanneemt, blijft het echt vakmanschap. Dit laten ook deze week weer twee genomineerde brouwers zien. Oud top hockeyer Jacques Brinkman is één van hen, waar hij vroeger een cola dronk, drinkt hij nu zijn eigen bier. En dat bier ook goed gaat in combinatie met eten, ondervinden onze presentatoren tijdens een etentje.
Aflevering 5

Aflevering 5

5 december 2019 17:35 - 17:45 Wist je dat je bokbier ook kunt gebruiken als ingrediënt om mee te bakken? Lisanne maakt deze aflevering een heuse bokbiertaart. De biertjes van onze genomineerde brouwers uit Gelderland en Overijssel belanden gewoon in de fles. En wat al die bokken in Giethoorn doen? Dat onderzoekt Bert.
Aflevering 4

Aflevering 4

28 november 2019 17:35 - 17:45 Op zoek naar de juiste ingrediënten voor zijn eigen bokbier gaat Bert naar Ootmarsum voor het juiste bronwater en belandt Lisanne bij een hopboer in Zieuwent. Naast hun eigen voorbereidingen en brouwproces, zien we ook weer twee brouwers die meestrijden om de titel Beste Bok van het Oosten.