Gelderland Helpt - Aandacht voor elkaar
Terugkijken

Gelderland Helpt - Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar 15 november 2020 16:20 - 16:45

Deze speciale uitzending van Gelderland helpt staat in het teken van verbinding en aandacht voor elkaar. Een thema wat in deze corona-tijden meer leeft dan ooit. Verschillende initiatieven zorgen ervoor dat mensen naar elkaar blijven omkijken, contact blijven houden. Zoals het kerstengelenproject van de stichting Present in Apeldoorn, het Monument van Verbinding in Beuningen of het biertje met de dominee in Aalten. Presentatrice Sonja Booms neemt u mee langs deze hartverwarmende projecten.

Gelderland Helpt

15 december 2021 16:30 - 16:45 Dit is de laatste uitzending van 2021. We blikken terug op de mooie verhalen die we ook dit jaar weer hebben mogen maken. Zo spreken we o.a. de moeder van Rayen die een oproep deed voor het inzamelen van kroonkurken om zo een rolstoelbus te kunnen financieren. Spreken we Regina van Rescue Baby Gambia over de inzamelactie voor metalen bedden en geplastificeerde matrassen.

Gelderland Helpt

8 december 2021 16:30 - 16:45 Make-a-Wish Nederland zoekt mensen met talent en passie om het onmogelijke mogelijk te maken. Make-A-Wish Nederland wil positiviteit, kracht en vertrouwen brengen door het vervullen van de allerliefste wens van deze kinderen. De positieve energie die het de kinderen en hun omgeving geeft als ze toeleven naar de wensvervulling, is precies wat nodig is om met de ziekte om te kunnen gaan. Positieve ervaringen kunnen de negatieve namelijk overstijgen. Drie positieve emoties blijken net zo sterk te zijn als één negatieve. Ook in regio Gelderland hebben we actieve vrijwilligers die, vanuit hun vrijwilligersfunctie, bijdragen aan het vervullen van de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen. Wij zijn opzoek naar mensen met talent en passie. Met persoonlijke betrokkenheid bij de doelgroep en de drive om het onmogelijke mogelijk te maken.

Gelderland Helpt

1 december 2021 16:30 - 16:45 In december is het 40 jaar geleden dat er een voedselkonvooi van 130 vrachtwagens naar Polen vertrok. Rudi ter Heide uit Apeldoorn is op zoek naar mensen die mee zijn geweest of daarbij betrokken zijn geweest. Casper Soeter uit Ulft verzamelt alles wat met motorcross te maken heeft en is op zoek naar spullen. Ans Louter uit Arnhem deed in juni een oproep voor kralen om sieraden mee te maken voor mensen met een Gelrepas. De sieraden zijn klaar en Ans gaat ze langs brengen!

Gelderland Helpt

24 november 2021 16:30 - 16:45 De houtsnijclub in Putten is op zoek naar een vrijwilliger die het niveau ophoog kan tillen. Iemand met veel verstand van houtsnijden. Theater Tegendraads is een nieuw project gestart voor mensen met een beperking. Ze zoeken een vrijwilliger die kan helpen bij het opkappen van boten. Samen met mensen van de dagbesteding willen ze boten opknappen om daarmee straks het water op te gaan. Hermann Gerritsen is op zoek naar een spoel voor zijn kristalontvanger, wie kan hem daaraan helpen?