De jury heeft zich beraad en een selectie gemaakt van de beste zes plannen. Welk plan uiteindelijk wint bepaal jij. Er kon tot 2 december gestemd worden. De winnaar van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat wordt op 10 december bekendgemaakt in De Week van Gelderland op TV Gelderland.

Na de succesvolle introductie in 2020 gaan de provincie Gelderland, Omroep Gelderland, de Gelderse Sport Federatie en de HAN opnieuw op zoek naar vernieuwende beweeginitiatieven. Een maand lang konden organisaties goede ideeën insturen voor de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat 2021 via www.gelderssportakkoord.nl/stimuleringsprijs.

Prijzen

Het beste initiatief om inwoners van Gelderland in beweging te brengen wint 20.000 euro om het plan te realiseren, voor de nummers twee en drie is ieder 10.000 euro beschikbaar. Een vakjury en de stemmen van inwoners in Gelderland bepalen welke plannen winnen. In een feestelijke uitzending maakt Omroep Gelderland eind 2021 de winnaars bekend.

De jury

Uit alle inzendingen heeft de jury de zes beste plannen geselecteerd die vanaf 24 november dagelijks online worden uitgelicht op gld.nl. Vervolgens kunnen alle inwoners van Gelderland op de plannen stemmen, deze stemmen tellen voor 50% mee bij de uiteindelijke beslissing van de jury. Een van de juryleden is hardloopcoach en personal trainer Dennis Licht. Lees op Gelders Sportakkoord wie er nog meer in de jury zitten.