Instellingen

Na de succesvolle introductie in 2020 gaan de provincie Gelderland, Omroep Gelderland, de Gelderse Sport Federatie en de HAN opnieuw op zoek naar vernieuwende beweeginitiatieven. Vanaf woensdag 1 september kunnen organisaties goede ideeën insturen voor de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat 2021 via www.gelderssportakkoord.nl/stimuleringsprijs. Insturen kan tot en met 10 oktober.

Prijzen

Het beste initiatief om inwoners van Gelderland in beweging te brengen wint 20.000 euro om het plan te realiseren, voor de nummers twee en drie is ieder 10.000 euro beschikbaar. Een vakjury en de stemmen van inwoners in Gelderland bepalen welke plannen winnen. In een feestelijke uitzending maakt Omroep Gelderland eind 2021 de winnaars bekend.

De jury

Uit alle inzendingen selecteert de jury de zeven beste plannen die daarna online worden uitgelicht op omroepgelderland.nl. Vervolgens kunnen alle inwoners van Gelderland in november op de plannen stemmen, deze stemmen tellen voor 50% mee bij de uiteindelijke beslissing van de jury. Een van de juryleden is hardloopcoach en personal trainer Dennis Licht.