Spaar mee en laat gezinnen weer stralen!

Doneer je statiegeld aan Stichting Opkikker
 1. Wat doet Stichting Opkikker?
  Een continue stroom van lichtpuntjes bieden aan duizenden mensen per jaar. Stichting Opkikker doet het sinds de start in 1995 samen met iedereen in hun keten van kracht. Uiteraard is hun vaste team daar onderdeel van, maar ook vrijwilligers, donateurs en sponsors zijn voor Stichting Opkikker onmisbaar! Samen met honderden vrijwilligers organiseert Stichting Opkikker elk jaar voor zo’n 2000 gezinnen een onvergetelijke dag. Het is de passie van Stichting Opkikker die ervoor zorgt dat ze doorgaan tot ze een verschil kunnen maken in het leven van alle gezinnen in Nederland met een ziek gezinslid.

 2. Wat is een Opkikkerdag?
  In eerste instantie biedt Stichting Opkikker gezinnen die zijn aangemeld een Opkikkerdag aan. Ze ontzorgen hen een hele dag lang met een supergaaf activiteitenprogramma dat helemaal is gebaseerd op de wensen en interesses van alle gezinsleden. Een groots feest, helikoptervluchten, mee rijden in stoere auto’s of verkleed als echte prinses rondgereden worden in een koets: niets is te gek! Locatie Opkikkerdagen is De Eemhof, waar ze elk jaar zo’n 2.000 nieuwe gezinnen ontvangen.

 3. Hoe kan ik mee doen aan deze Statiegeldactie voor Stichting Opkikker?
  Alle informatie over onze actie vind je op gld.nl/actie.

 4. Waar gaat het geld van de actie naar toe?
  Al het geld gaat naar Stichting Opkikker; keten van kracht: www.opkikker.nl.

 5. Waar kan ik mijn flessen/blikjes/kratten inleveren?
  Via gld.nl/actie vind je vanaf 1 december allemaal inzamellocaties in Gelderland. Daarnaast ben je vanaf nu al welkom bij Omroep Gelderland om je statiegeldflessen en blikjes in te leveren. Je vindt ons aan de Rosendaalseweg 704 in Arnhem.
 6. Waar kan ik terecht met mijn emballagebonnen?
  Er zijn enkele supermarkten die een box in hun winkel hebben staan waar je de bonnen kunt deponeren. Kijk voor een supermarkt bij jou in de buurt op onze site. Echter zijn dat er niet zoveel. Handiger is dan ook om de waarde van de bonnen te verzilveren bij je lokale supermarkt en te doneren via de donatieknop op onze pagina gld.nl/actie.
 7. Wat gebeurt er als ik een actie start?
  Het team van omroep Gelderland neemt dan contact met je op. We sturen je een promotiepakket op dat bestaat uit posters, flyers, inzamelzakken en indien nodig een kliko.
 8. Wanneer kan ik deze actie op Radio en TV Gelderland volgen?
  Vanaf maandag 18 t/m 24 december staat de hele week in het teken van de Grote Statiegeldactie voor Stichting Opkikker. De hele dag besteedt Radio Gelderland aandacht aan de actie en 's avonds vanaf 17.15 uur presenteren Jochem van Gelder en Angelique Kruger het TV programma Kerst vier je samen, dat in het teken staat van deze actie. En natuurlijk is de actie online te volgen via gld.nl, Facebook, Instagram en YouTube.

 9. Kan ik ook geld doneren?
  Mocht je geen statiegeld kunnen inzamelen maar toch geld willen doneren, ga dan naar gld.nl/actie en klik op de doneerknop.

 10. Hoe kan ik contact opnemen met de organisatie van deze actie?
  Dat kan via ons mailadres opkikker@gld.nl.

 11. Kan ik ook wat winnen?
  Degene die het meeste statiegeld heeft ingezameld maakt kans op een mooie prijs.

 12. Kan ik meedoen aan de Omroep Gelderland Kerstbomenactie?
  Dit jaar kunnen alleen gezinnen die aangesloten zijn bij Stichting Opkikker meedoen aan de kerstbomenactie. Deze gezinnen (ook wel ambassadeurs genoemd) kunnen iemand opgeven die een aangeklede kerstboom verdient.

 13. Ik wil graag gebruik maken van een Kliko om statiegeldflesjes en -blikjes in te zamelen. Hoe kom ik hieraan?
  Stuur een mail naar opkikker@gld.nl met je contactgegevens, dan neemt onze redactie contact met je op.