liveblog | 3 april

Hadj Moussa naar Feyenoord • blessures bij NEC

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Anis Hadj Moussa speelt komend seizoen bij Feyenoord. En NEC kampt met flink wat blessures in aanloop naar de derby.
Laatst bijgewerkt: 3 april, 09:55 uur
woensdag 3 april
09:55

Hadj-Moussa naar Feyenoord

Vitesse-aanvaller Anis Hadj Moussa verkast naar Feyenoord. Hij tekent een contract voor vijf jaar bij de Rotterdamse club.
Feyenoord meldt op haar website dat er een akkoord is bereikt met het Belgische Patro Eisden over de transfer van de Franse Algerijn. Hij speelt sinds de winterstop op huurbasis voor Vitesse.
De 22-jarige Hadj Moussa speelde tot nu toe negen duels voor Vitesse waarin hij één keer scoorde.
Anis Hadj Moussa.
Anis Hadj Moussa. © Pieter van der Woude/Orange Pictures
07:30

Toch zorgen bij NEC

Het gaat heel goed met NEC en de Nijmegenaren lijken zondag de grote favoriet voor de derby uit tegen het aangeslagen Vitesse. In een poll op onze website denkt 57 procent van de stemmers dat NEC wint, 31 procent verwacht een thuiszege.
Maar NEC heeft toch wel zorgen in aanloop naar de derby. Dirk Proper is nog altijd herstellende van een hamstringblessure en gisteren ontbraken ook Bart van Rooij en Lasse Schöne door blessures. Maar in de wedstrijd liep NEC nog meer schade op. Sontje Hansen viel in de rust in, maar verliet na een half uur alweer het veld. Hij lijkt zeker niet in staat tot negentig minuten zondag. Brayann Pereira moest er in de rust uit, net als de van net van een hamstringblessure herstelde Tjaronn Chery. En een andere invaller, Yvandro Borges Sanches, viel ook weer uit met een knieblessure.
NEC'er Yvandro Borges Sanches raakte geblesseerd
NEC'er Yvandro Borges Sanches raakte geblesseerd © Broer van den Boom
Calvin Verdonk is er zondag zeker niet bij. De verdediger kreeg zijn vijfde gele kaart en is geschorst. Als het tegenzit, moet NEC flink improviseren in de defensie, want mogelijk kunnen Van Rooij en Pereira niet spelen en Verdonk dus zeker niet.
07:00

Zin in de derby

Het was niet best wat NEC liet zien tegen Fortuna Sittard. Maar na het 1-1 gelijkspel kijken de spelers al vooruit naar de derby tegen Vitesse.
"Ik hoorde de supporters al liedjes over Vitesse zingen", zegt Youri Baas. "Een belangrijke wedstrijd en een speciale wedstrijd. Ik heb er zin in. Vandaag moeten we genoegen nemen met een punt tegen Fortuna. Jasper Cillessen heeft de laatste wedstrijden al veel mooie reddingen gemaakt en vandaag weer."
Mees Hoedemakers
Mees Hoedemakers © Broer van den Boom
Mees Hoedemakers, die als een van de weinige'n een goede wedstrijd speelde, kan ook niet wachten tot zondag. "Nu even herstellen van deze wedstrijd. En dan richting de derby. Het is lang geleden dat NEC heeft gewonnen van Vitesse. Het is nu een mooi moment om daar te winnen. Ik kijk er heel erg naar uit."
06:00

Sturing maakt zich grote zorgen

Èdward Sturing op de training van Vitesse
Èdward Sturing op de training van Vitesse © Omroep Gelderland
Vitesse-trainer Edward Sturing hield dit seizoen tot dusverre de moed er nog wel in met teksten als "we geven niet op, het kan nog altijd". Maar na de 4-1 nederlaag thuis tegen Sparta was zijn toon heel anders.
dinsdag 2 april
00:35

Vitesse koerst op degradatie af

Het lijkt onvermijdelijk dat Vitesse gaat degraderen. Tegen Sparta zakte de ploeg opnieuw ver door de ondergrens. Het werd 1-4. Zwak verdedigen leidde tot een snelle 2-0 voorsprong voor de gasten. En ook bij de 0-3 van Saito hield Vitesse open huis. Vlak voor rust was er even een opleving en kopte Kacper Kozlowski raak na een hoekschop van Anis Hadj-Moussa.
Arcus treurt, als Sparta al voor rust 0-3 maakt
Arcus treurt, als Sparta al voor rust 0-3 maakt © Orange Pictures
Na rust sprong Carlens Arcus niet mee met Eerdhuijzen, die de 1-4 zo mocht binnenkoppen. Daarmee was het pleit definitief beslecht. Vitesse staat vijf punten achter op Excelsior en heeft zes wedstrijd om dat gat te dichten.
00:30

NEC dankt puntje aan Cillessen

NEC heeft een punt gestolen uit tegen Fortuna Sittard. De ploeg werd weggespeeld en het was aan Jasper Cillessen te danken dat het 1-1 bleef. Het eerste half uur was nogal saai. Daarna voorkwam Jasper Cillessen met enkele knappe reflexen een achterstand. En Duarte raakte de lat. NEC stelde daar helemaal niks tegenover.
Eén van de reddingen van Jasper Cillessen
Eén van de reddingen van Jasper Cillessen © Broer van den Boom
Na rust kwam NEC tegen de verhouding in op voorsprong via Rober González op aangeven van Mees Hoedemakers. Jasper Cillessen had weer een geweldige redding in petto. De verdiende 1-1 kwam er toch via Sierhuis.
NEC mag blij zijn met gelijkspel