liveblog | 2 april

Bijvelds langer bij De Graafschap • Orion pakt de beker

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Peter Bijvelds blijft technisch directeur van De Graafschap, als de club tenminste de nacompetitie haalt. En Orion heeft de beker veroverd.
Laatst bijgewerkt: 2 april, 15:30 uur
dinsdag 2 april
15:30

Bijvelds langer bij De Graafschap

Peter Bijvelds blijft nog een jaar technisch directeur van De Graafschap. Voorwaarde is wel dat de Doetinchemse club dit seizoen de nacompetitie haalt, maar daar heeft het alle schijn van.
“Naast het voetbaltechnische beleid, is Peter ook een ervaren factor die we graag binnen onze directie houden. We zijn blij en tevreden met de manier waarop Peter leiding geeft aan de voetbaltak van de organisatie, waaronder de jeugdopleiding. Daarnaast is de afgelopen seizoenen gebleken dat Peter als persoon ook perfect binnen de organisatie past", stelt directeur algemene zaken Michael Ogubai.
“Als technisch directeur moet ik op korte termijn ook resultaat halen”, stelt Bijvelds. “Dus mochten wij de play-offs niet halen, dan ben ik een sta-in-de-weg voor de club. Desondanks blijf ik dan de ingeslagen weg wel de juiste vinden voor De Graafschap en dat we die keihard moeten doorzetten. Daar zijn we op dit moment ook volop mee bezig.”
Peter Bijvelds.
Peter Bijvelds. © De Graafschap Media
15:20

Schuiteman technisch directeur Den Bosch

Bernard Schuiteman wordt de nieuwe technisch directeur van FC Den Bosch. De bakkerszoon uit Garderen werkt nu nog bij Urawa Red Diamonds in Japan, maar treeft op 10 april in dienst bij de Bossche eerstedivisionist.
Schuiteman wordt bij FC Den Bosch verantwoordelijk voor alle activiteiten op het sportieve vlak en voor de sportieve koers van de club. Die behelst het betaald voetbal, de scouting, de jeugdopleiding en de aansturing van de staf en het kader.
Schuiteman was profvoetballer bij onder meer FC Twente, Bayer Leverkusen en Feyenoord. Na zijn actieve voetbalcarrière bekleedde hij diverse scoutings functies bij onder andere FC Twente, Manchester United en Feyenoord.
15:15

Kijk hier terug naar de bekerzege van Orion

Eindelijk een hoofdprijs voor Orion
14:40

Blijdschap bij de trainer

De winnende trainer
De winnende trainer © Omroep Gelderland
Ook Dirk Sparidans geniet mee van het succes.
14:39

De bekerwinst wordt gevierd

Het is feestvieren nu.
De beker is binnen
De beker is binnen © Omroep Gelderland
14:30

Euforie bij de spelers

Want de beker is binnen. "Dat gaat we vieren, dat komt wel goed", zegt Doetinchemmer Beau Wortelboer.
De bekerwinst wordt gevierd
De bekerwinst wordt gevierd © Omroep Gelderland