Sport

NEC-fans dansen en zingen samen met Nijmeegse artiesten bij De Goffert

Bennie Solo met fans van NEC tijdens de opnames van een clip voor de bekerfinale
Bennie Solo met fans van NEC tijdens de opnames van een clip voor de bekerfinale © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Schele Daan, Bennie Solo, de gebroeders Knipping en De Sjonnies. Allemaal waren ze zaterdag van de partij tijdens de opnames van de clip van een NEC-lied, bedoeld om de bekerkoorts verder aan te wakkeren. En voor De Goffert werd het één groot feest.
“Rood! Zwart! Groen! Dat zijn onze kleuren!”, schreeuwt Bennie Solo met een grote glimlach tussen tientallen fans. Allemaal hebben ze sjaaltjes om en allemaal zwaaien ze er vrolijk mee rond.
“De fans kwamen massaal op ons af. Heerlijk om samen met hen aan een mooie clip te kunnen werken”, zegt hij. Even daarvoor zijn de mannen onder luid gejuich van de fans voor de NEC-bus het stadion uit komen lopen. En terwijl de artiesten en fans uit volle borst ‘Dans je de hele nacht met mij’ zongen, gingen de zangers in een soort van polonaise steeds de bus in en uit. Ook Schele Daan kijkt tevreden om zich heen. “Dit is toch geweldig? We zijn een stelletje dorpsgekken bij elkaar. Bij ons is het altijd één groot feest!”
We zijn een stelletje dorpsgekken bij elkaar
Schele Daan, NEC-fan
Als je het lied ‘Dans je de hele nacht met mij’ opnieuw gaat opnemen, mogen De Sjonnies uit Nijmegen natuurlijk niet ontbreken. Gitarist Konstantijn Ruysdael en bassist Friso staan even later vrolijk voor de camera. “Dit is heel bijzonder”, vertelt Konstantijn. “We hebben hier vroeger vaak gespeeld, maar nog nooit een lied opgenomen. Dit nummer is straks overal te horen. In De Kuip natuurlijk, in De Goffert en in het hele 080-gebied”, zo verwijst hij naar de hele regio Nijmegen.
Op naar een prachtige climax
Volkszanger Jean Knipping
Mede-initiatiefnemer en volkszanger Jean Knipping gaat nog een stapje verder. “Ook in heel Arnhem natuurlijk”, grapt hij, met het oog op de rivaliteit tussen Vitesse en NEC. “Maar even serieus, ik ben heel trots op deze dag. De bekerkoorts stijgt op deze manier alleen maar verder. Op zondag 21 april moet dit alles tot een prachtige climax leiden: winst van de beker in De Kuip. Wij zijn er allemaal klaar voor!”
Benieuwd hoe de opnames van de clip zaterdag voor het stadion verliepen? Dat zie je hier.
NEC-fans dansen en zingen samen met Nijmeegse artiesten voor De Goffert