Sport

Cillessen en Sow stralen na winst op PSV

Cillessen straalt na winst op PSV
Cillessen straalt na winst op PSV © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Jasper Cillessen straalde zaterdag van oor tot oor na de 3-1 thuiszege op koploper PSV. “Heel fijn dat iedereen mijn naam scandeert”, aldus de man die een penalty stopte van strafschoppenspecialist Luuk de Jong. En ook spits Sylla Sow kon zijn geluk niet op. “Blijven dromen, blijven geloven en nu komt het eindelijk uit: mijn eerste goal voor NEC in De Goffert.”
Een knotsgekke wedstrijd. Zo beschrijven beide spelers het duel tegen PSV. “PSV was voor rust de betere ploeg. Maar het is heerlijk hoe we het duel in de tweede helft over de streep trekken”, lacht Cillessen. Het was de eerste keer dat hij in Nederland een penalty stopte en dat uitgerekend tegen specialist Luuk de Jong.

Kers op de taart

“Ik was voorbereid”, klinkt het zelfverzekerd. “Ik heb gekeken naar hoe Luuk de Jong pas de penalty tegen Dortmund nam. De bekerfinale van 21 april moet de kers op de taart worden. Maar dit is ook wel een hele mooie.”
Nijmegenaar Sow krijgt zijn lach zaterdag ook niet meer van zijn gezicht. “De trainer zei al het gevoel te hebben dat ik in een belangrijke wedstrijd een belangrijke goal zou scoren. Dus… alsjeblieft, trainer!”
Het is prachtig
Een bizar seizoen, zo beschrijft Sow alles wat er nu bij NEC gebeurt. “De bekerfinale, plek 5, minstens voor een dag, het is prachtig”, lacht hij. Door de zege is NEC een plekje gestegen. Nummer 6 Ajax komt zondag pas in actie.
Zo’n half uur na de wedstrijd klinkt er nog volop muziek in en rondom het stadion. Cillessen stapt dan waarschijnlijk net in zijn ijsbad. “Belangrijk om dat te doen”, stelt hij. “Want dinsdag spelen we alweer bij Fortuna Sittard. Ook na deze mooie zege moeten we dan weer scherp zijn.”
NEC wint met 3-1 van PSV.