Sport

Zorgen om Vitesse: 'Dit is pijnlijk voor deze club'

Èdward Sturing op de training van Vitesse
Èdward Sturing op de training van Vitesse © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse staat onder hoogspanning, zowel binnen als buiten het veld. Degradatie komt steeds dichterbij, puntenaftrek dreigt en zelfs het voortbestaan van de club staat op het spel.
Nicolas Isimat-Mirin is aanvoerder van de zieltogende club. De Franse verdediger trekt zich het lot van Vitesse enorm aan. "Het is pijnlijk voor deze club. Vitesse verdient beter. We moeten er alles aan doen om Vitesse in de eredivisie te houden."
Wat er verder aan de hand is, ontgaat hem zeker niet. "Het is niet goed, we need to do more", zegt hij in een combinatie van Engels en Nederlands. "Ik krijg het allemaal mee. Het is zorgwekkend. Er is een nieuwe directeur met veel ervaring en die gaat de club helpen. Vitesse is in goede handen. Ze zijn altijd transparant ten opzichte van ons."
Nicolas Isimat-Mirin
Nicolas Isimat-Mirin © Omroep Gelderland
Trainer Edward Sturing houdt zich vooral bezig met het sportieve aspect. "We moeten in die acht wedstrijden er twee meer winnen dan onze concurrenten. We staan vijf punten achter. En dan moet je ervan uit gaan dat die twee niks meer winnen en dat weet je ook niet. Een behoorlijke klus, ook gezien het programma."
"Zolang het kan, moet je ervoor gaan. Misschien valt het een keer de goede kant op voor ons. Dat moet je zelf ook afdwingen. Dan moet je heel veel energie in de wedstrijd leggen. De jongens werken hard en geloven er ook in."

Blessures

De grootste zorg gaat nu uit naar het aantal blessures. "Pinto is geblesseerd uitgevallen met knieklachten in de interland van Luxemburg tegen Georgië. Dat geldt ook voor Kozlowski, die heeft ziek op bed gelegen in Polen. Melle Meulensteen had al liesklachten, die deed twee weken geleden ook al niet mee. Dat wordt beter, maar hij is er nog niet bij. En Mexx Meerdink heeft ook liesklachten."
De meest opvallende speler, Anis Hadj-Moussa, ontbrak ook op de laatste training. "Hij is vermoeid teruggekomen uit Saoedi-Arabië van interlands met Algerije. Bovendien zit hij ook nog in de ramadan. We gaan kijken of hij toch kan spelen. Hij is voor ons een belangrijke speler voorin. Hij kan wat creëren. Voor hem wel mooi dat hij voor de eerste keer kon uitkomen voor zijn land. En dat terwijl hij uit de tweede divisie in België komt."
Isismat-Mirin bevestigt het belang van Hadj-Moussa, met wie hij altijd in het Frans kan communiceren. "Hij is echt een goede speler. Hij was een beetje ziek, maar hij kan misschien meedoen. Liefst hebben we iedereen erbij. Nu gaan we proberen het te doen met wat andere jongens en we gaan het beste van onszelf geven. We zitten in een moeilijke situatie. De fans staan erachter. Voor hen geven we alles."
Vitesse heeft veel problemen