liveblog | 30 maart

Puntenaftrek dreigt voor Vitesse • DVO dichtbij Ahoy

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Vitesse raakt mogelijk punten kwijt en DVO is dichtbij Ahoy
Laatst bijgewerkt: 30 maart, 20:00 uur
20:00

DVO dichtbij Ahoy

Vorig jaar speelde DVO uit Bennekom de korfbalfinale in Ahoy en werd daar verloren van PKC. Maar dit seizoen zit er mogelijk een herhaling van die finale in. DVO won namelijk de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs met 16-14 uit tegen LDODK uit Gorredijk. Volgende week zaterdag is de return in Bennekom. Als DVO wint, zit de ploeg weer in de finale. Anders volgt een derde wedstrijd op dinsdag 9 april. PKC lijkt ook weer op weg naar de finale, de ploeg won thuis met 26-16 van KZ.
14:00

Puntenaftrek dreigt voor Vitesse

Vitesse krijgt mogelijk punten in mindering. De Arnhemse club voldoet niet aan een aantal licentieregels van de KNVB en wordt daarvoor vermoedelijk bestraft. Het is niet duidelijk om hoeveel punten het gaat, maar minimaal drie. En dat kan de Arnhemse club in de strijd tegen degradatie absoluut niet hebben.
Een domper voor Vitesse
Een domper voor Vitesse © Omroep Gelderland
13:30

Proper terug bij NEC

NEC kan nog niet beschikken over smaakmaker Dirk Proper. De middenvelder is hersteld van een hamstringblessure, trainde weer volop mee maar gaat thuis tegen PSV nog niet spelen. Tjaronn Chery heeft dezelfde blessure en zal ook niet bij de selectie zitten. Spits Ogawa was vorige week ziek en begint op de bank in de eigen Goffert.
NEC traint vrijdag kort in aanloop naar het thuisduel met PSV
NEC traint vrijdag kort in aanloop naar het thuisduel met PSV © Omroep Gelderland
NEC is schier onverslaanbaar dit seizoen in de eigen Goffert. Trainer Meijer toont echter al zijn respect. "PSV wordt kampioen." Doelman Jasper Cillessen kijkt ook vooral over PSV heen. "Je moet niet naïef zijn tegen ze en er keihard vanaf gaan. Dinsdag moeten we alweer naar Sittard en op 21 april is er natuurlijk de bekerfinale. Je wil geen klote gevoel krijgen."
NEC klaar voor wedstrijd tegen de koploper
13:00

Isimat-Mirin maakt zich zorgen

Nicolas Isimat-Mirin maakt zich grote zorgen over Vitesse. De club staat er zowel binnen als buiten het veld niet best voor. "Het is pijnlijk", constateert de Franse aanvoerder. "De club verdient beter. We moeten er alles aan doen om Vitesse in de eredivisie te houden."
Vitesse heeft veel problemen
11:30

Veel afwezigen bij Vitesse

Vitesse mist morgenavond uit tegen AZ heel wat spelers. Mexx Meerdink, Mica Pinto, Melle Meulensteen en Kacper Kozlowski zijn er niet bij. En Anis Hadj-Moussa, de smaakmaker van de ploeg, is een twijfelgeval. "Hij is vermoeid teruggekomen uit Saoedi-Arabië van interlands met Algerije", verklaart trainer Edward Sturing. "Bovendien zit hij ook nog in de ramadan. We gaan kijken of hij toch kan spelen morgen."
Anis Hadj-Moussa
Anis Hadj-Moussa © Omroep Gelderland
Pinto raakte geblesseerd tijdens de interland van zijn land Luxemburg tegen Georgië. Meulensteen is herstellende van een liesblessure, maar nog niet speelklaar. Kozlowski is na interlands ziek achtergebleven in Polen. Mogelijk start Thomas Buitink in de spits tegen AZ.
06:20

Vitesse wacht zware uitwedstrijd

Vitesse moet snel punten gaan pakken om degradatie te voorkomen. De Arnhemmers staan moeten zes punten goed maken op Excelsior en RKC. Daarvoor heeft de ploeg nog acht wedstrijden.
De Arnhemmers moeten morgenavond op bezoek bij AZ, de nummer vier van de eredivisie. In GelreDome verloor Vitesse eerder dit seizoen kansloos met 2-0. Van de laatste elf wedstrijden werd er maar één gewonnen.