Sport

Nog een Gelderse club in de bekerfinale

Orion wil eindelijk een prijs pakken
Orion wil eindelijk een prijs pakken © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - NEC speelt over drie weken de bekerfinale, maar er is nog een Gelderse club die zo ver is gekomen. De volleyballers van Orion uit Doetinchem kunnen morgen namelijk de beker winnen als wordt afgerekend met Numidia uit Maasbracht.
Orion draait in de reguliere competitie een ijzersterk seizoen. Maar dat zegt niks over de kansen in de bekerfinale. Voor Luuk Hoge Bavel wordt het heel bijzonder. De Doetinchemmer speelt al sinds zijn jeugd voor Orion.
"Dit is mijn eerste bekerfinale, dus ik weet nog niet hoe dat voelt. Maar dit is echt een wedstrijd waar het om gaat. In de reguliere competitie en in de tussenronde valt er nog niet echt wat te winnen. Nu moet het gebeuren, want dit is de eerste mogelijkheid om een prijs te winnen."
"De laatste seizoenen wordt er heel goed volleybal gespeeld, maar de prijs ontbreekt nog. We weten dat er heel veel fans gaan zijn. allemaal in het oranje. Die hebben ons er in de halve finale ook al doorheen gesleept. Dit seizoen hebben we de eerste wedstrijd tegen Numidia gewonnen, daarna hebben wij alles gewonnen. Maar het waren altijd spannende wedstrijden."
Dit is een unieke wedstrijd, waarin van alles kan gebeuren
Trainer Dirk Sparidans
Trainer Dirk Sparidans wil geen favorietenrol claimen, ondanks het uitstekende seizoen dat zijn ploeg tot dusverre draait. "Het is niet zo makkelijk om in de top zomaar prijs na prijs te winnen. Het niveau is er, maar in de top kan iedereen van iedereen winnen. We hebben dit jaar van alle ploegen uit de top vier ook al een keer verloren. Dit is een unieke wedstrijd, waarin van alles kan gebeuren."
Orion-coach Dirk Sparidans
Orion-coach Dirk Sparidans © Omroep Gelderland
De laatste hoofdprijs van Orion dateert al uit 2019, al was de club sindsdien nog vaak dichtbij. "De historie leert ons niet dat we zoveel prijzen binnen slepen. We willen die cirkel graag doorbreken. Ik kijk er ontzettend naar uit."

'Mooiste wedstrijd van het jaar'

"De bekerfinale begint echt wel een beetje te groeien in Nederland Twee jaar geleden speelden we nog in de Van der Knaap-hal in Ede, dat vond ik niet echt de uitstraling hebben die de finale verdient. Maar nu gaat het goed met de kaartverkoop in Den Bosch en wordt het de mooiste wedstrijd van het jaar. Dat is iets unieks."
De Finse sterspeler Samuli Kaislasalo is er klaar voor. "We zitten op schema, maar nog één stap te gaan om ons doel te bereiken. En dat zal niet vanzelf gaan. We hebben veel vertrouwen, want we hebben het goed gedaan in de competitie."
De laatste competitiewedstrijd verloor Orion tegen Lycurgus. "Het resultaat was toen weliswaar niet zo belangrijk, maar ook toen speelden we zoals altijd om te winnen. Dit was een goede waarschuwing, we zullen heel scherp moeten zijn. Dit is de finale, dus het moet. Het is helemaal uitverkocht en de helft zal in het oranje zijn. We willen ze een reden geven om te feesten."
Kijk naar een reportage:
Orion tegen wil en dank favoriet in de finale