Sport

Vitesse stelt interim-directeur aan

Edwin Reijntjes.
Edwin Reijntjes. © Owen O'Brien
ARNHEM - Edwin Reijntjes is per direct aangesteld als nieuw algemeen directeur ad interim van Vitesse. De Arnhemse club laat weten dat hij dat minimaal drie maanden blijft.
Reijntjes was eerdere interim-manager bij ADO Den Haag. Hij is nu per direct de opvolger van Peter Rovers, die eerder zijn vertrek aankondigde.

'Het is nu of nooit'

“Als de een-na-oudste Eredivisieclub van Nederland in nood verkeert en de situatie uiterst onzeker is, is het natuurlijk eenvoudiger om nee te zeggen. Toch was mijn antwoord volmondig ja, toen Paul van der Kraan mij benaderde. Deze club verdient een stabiele toekomst. Het zal niet gemakkelijk worden, maar alles begint met geloof in het realiseren van de missie. Daar heb je iedereen bij nodig en daarom is het ook zo belangrijk om dit met Paul als adviseur aan mijn zijde te doen, gelet op zijn Vitesse-verleden en gevoel bij de club. Het is nu of nooit, om maar een gevleugelde wapenspreuk te gebruiken", stelt Reijntjes.

'Veel ervaring en kwaliteit'

Peter van Bussel is namens de Raad van Commissarissen blij dat Reijntjes instapt. “Het is niet makkelijk om te beginnen bij Vitesse op dit moment en het getuigt van moed om dit juist wel te doen. Met zowel Edwin als Paul halen we mensen met veel ervaring en kwaliteit binnen. Ik ben ervan overtuigd dat we in gezamenlijkheid de juiste stappen kunnen gaan zetten. Alles met maar één belang: deze prachtige club met een rijk verleden en trouwe achterban in een rustiger vaarwater brengen.”