liveblog | 25 maart

Remise voor Room • Teutenberg wint in Tiel

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Eloy Room heeft met Curaçao gelijkgespeeld in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Antalyaspor. En Olympia's Tour zit erop.
Laatst bijgewerkt: 25 maart, 19:30 uur
19:30

Gelderse atleten in marathon

Marcella Herzog
Marcella Herzog © Omroep Gelderland
Over minder dan drie weken is de marathon van Rotterdam. Daar staan meerdere Gelderse atleten aan de start, die vorige week nog uitblonken op de halve marathon van de Stevensloop. Frank Futselaar uit Arnhem en ook Marcella Herzog en Saskia Weinans uit Arnhem. En ook Luuk Maas van het Running Team Liemers staat in Rotterdam aan de start.
Gelderse topatleten in voorbereiding op de marathon
19:11

Remise voor Room

Eloy Room.
Eloy Room. © ANP
Vitesse-doelman Eloy Room heeft zondag met Curaçao met 2-2 gelijkgespeeld in een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Turkse Alanyaspor. Het was de tweede wedstrijd van Curaçao die onder leiding stond van bondscoach Dick Advocaat. Enkele dagen geleden begon Advocaat zijn tijd bij Curaçao eveneens met een gelijkspel, toen tegen Hull City.
Room stond zondag negentig minuten tussen de palen tegen Alanyaspor. Hij incasseerde twee goals van de Turken. Namens Curaçao scoorden Jearl Margaritha en Leandro Bacuna. In juni moeten Room en zijn teamgenoten aan de bak voor kwalificatiewedstrijden tegen Barbados en Aruba richting het WK van 2026.
17:34

Teutenberg zegeviert in Tiel

De Duitser Tim Torn Teutenberg heeft zich in Tiel verzekerd van de eindwinst van de Nederlandse wielerronde Olympia's Tour. De derde plek van de 21-jarige renner van Lidl - Trek Future Racing in de afsluitende vijfde etappe was genoeg om de Deense ritwinnaar Rasmus Pedersen voor te blijven in de eindrangschikking. De Nederlander Jelte Krijnsen eindigde als derde in het klassement.
Pedersen had de vierde etappe van zaterdag al gewonnen en was in de slotrit van Neede naar Tiel na 188 kilometer ook weer de snelste. De eerste twee etappes van de oudste meerdaagse wielerkoers van ons land kwamen eerder deze week nog op naam van de Nederlanders Elmar Abma en Roy Hoogendoorn.
13:00

Van den Aarssen wint zilver

Wielrenster Aniek van den Aarssen uit Dreumel heeft zilver veroverd bij het Paralympisch WK wielrennen op de baan. Eerder dit weekend won ze ook al brons.
De 27-jarige Van den Aarssen won bij de WK van 2022 goud en op de WK van 2023 zilver.
Aniek van den Aarssen
Aniek van den Aarssen © Omroep Gelderland
12:15

Geen NK wielrennen in Gelderland

Natuurmonumenten stapt naar de rechter omdat de organisatie van het NK wielrennen niet aan al hun voorwaarden kan voldoen. Grootste hekelpunt is het publiek dat op de Posbank komt te staan. Dat wil Natuurmonumenten niet hebben, maar de organisatie en de betrokken gemeenten zeggen dat dit niet kunnen tegenhouden.
Wielrenners op de Posbank.
Wielrenners op de Posbank. © ANP
12:00

Wielrenner Koen Bouwman zet Coppi e Bartali op zijn naam

Wielrenner Koen Bouwman won zaterdag het eindklassement van de Italiaanse rittenkoers Coppi e Bartali. Bouwman schreef donderdag de derde etappe op zijn naam en pakte toen ook direct de leiding in het klassement.
De 30-jarige wielrenner van Visma - Lease a Bike behield zijn leiderstrui in de afsluitende etappe met start en finish in Forlì. De ritoverwinning ging naar de Belg Jenno Berckmoes van Lotto Dstny, die daarmee zijn eerste profzege pakte.