liveblog | 16 maart

Bouwman vierde in openingsetappe • Vitesse verliest oefenduel

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Koen Bouwman is vierde geworden in de eerste etappe van de Wielerweek Coppi en Bartali. En Vitesse heeft een besloten oefenduel tegen PEC Zwolle verloren.
Laatst bijgewerkt: 16 maart, 17:05 uur
zaterdag 16 maart
17:05

Bouwman vierde in Italië

Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft is dinsdag vierde geworden in de eerste etappe van de Wielerweek Coppi en Bartali.
De Duitser Marco Brenner bleef na ruim 109 kilometer het peloton net voor. Hij is ook de eerste klassementsleider.
Koen Bouwman.
Koen Bouwman. © BELGA
17:00

Vitesse verliest oefenduel

Vitesse heeft dinsdag een 3-1 nederlaag geleden in een besloten oefenduel tegen PEC Zwolle.
16:50

Futselaar traint voor marathon

Frank Futselaar bereidt zich voor op de marathon, maar het is nog de vraag waar hij dit voorjaar aan de start verschijnt. Hij liep dit jaar al wel de marathon van Sevilla, maar door ziekte gebruikte hij die als training.
De Arnhemmer, die afgelopen weekend bij de Stevensloop de halve marathon won, wil nu graag de marathon van Rotterdam lopen. Maar op zijn website geeft hij aan dat hij nog geen startbewijs heeft kunnen bemachtigen. "Met mijn begeleidingsteam leef ik nu al een aantal weken in de onwerkelijke situatie dat de organisatie van de Rotterdam Marathon deelname tegenhoudt door geen startnummer beschikbaar te stellen. Goed om te beseffen dat de inschrijving van het wedstrijdveld niet via normale inschrijving gaat, maar op invitatie."
Ondanks de teleurstelling benadrukt Futselaar dat er in april genoeg snelle marathons zijn in Europa. "Dus die marathon gaat er komen, daarover geen zorgen." Binnenkort maakt hij bekend welke het wordt.
Frank Futselaar
Frank Futselaar
16:00

Paul van der Kraan wil Vitesse uit crisis helpen

Paul van der Kraan is 'onder voorwaarden' bereid de nieuwe crisismanager te worden van Vitesse. Dat laat hij maandagavond weten aan Omroep Gelderland.
12:10

Jeannine (70) loopt wereldrecord

De 70-jarige Jeannine Liebrand heeft bij de Stevensloop in Nijmegen op de halve marathon een wereldrecord gelopen in de categorie vrouwen boven de 70 jaar. De vraag is nu nog of en wanneer het erkend wordt.
Liebrand op de Waalkade
Liebrand op de Waalkade © Eigen foto
06:00

Smaakmaker Vitesse bij nationale ploeg

In deze sombere tijden voor Vitesse is Anis Hadj-Moussa het lichtpuntje. De aanvaller maakt heerlijke acties en was afgelopen weekend tegen Almere City goed voor de enige treffer. Hij raakte ook nog de paal en de lat. Zijn uitstekende spel is ook in zijn land Algerije opgevallen. Hadj-Moussa mag zich deze week melden bij de nationale ploeg.
Smaakmaker Anis Hadj-Moussa
Smaakmaker Anis Hadj-Moussa © ANP
"Dat is echt een droom van mij, al vanaf dat ik een kleine jongen was. Ik zit voor het eerst bij de selectie. Het is niet zo dat de spelers mijn idolen zijn. Maar ik vind het wel prachtig om in het veld te mogen staan met topspelers als Bennacer en Benramah. Maar ik ga gewoon zo voetballen zoals ik dat hier doe. Mijn eigen spel, het maximum geven."