liveblog | 17 maart

Goud voor zusjes Velzeboer op WK shorttrack

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Vitesse koerst steeds meer af op de eerste divisie, NEC weet niet te winnen van FC Utrecht en de Devils zijn de finale van de play-offs ijshockey begonnen met een nederlaag. Bij de wereldkampioenschappen shorttrack behaalden de Culemborgse Xandra en Michelle Velzeboer goud op de aflossing.
Laatst bijgewerkt: 17 maart, 16:45 uur
zondag 17 maart
16:45

Goud voor zusjes Velzeboer op WK shorttrack

De Culemborgse zussen Xandra en Michelle Velzeboer hebben op de WK shorttrack goud behaald op de aflossing. Zo krijgt een grauwe wedstrijddag, met meerdere vallen en uitsluitingen in eerdere races, alsnog een gouden randje. Dat was hun grote doel, zeiden ze vooraf tegen de NOS.
De shorttrackdames behaalden goud op de 3000 meter relay.
De shorttrackdames behaalden goud op de 3000 meter relay. © ANP
16:30

NEC verliest van FC Utrecht

Na drie zeges is NEC er niet in geslaagd om voor het eerst sinds 2010 vier duels op rij te winnen in de Eredivisie. De Nijmegenaren gingen met 1-0 onderuit bij FC Utrecht, dat de druk op NEC daarmee opvoert. NEC blijft zesde.
16:25

Kijk hier de Stevensloop terug

Duizenden hardlopers deden mee aan de Stevensloop in Nijmegen. Directeur Alexander Vandevelde spreekt van een succesvolle editie. Records sneuvelden. Tijdens deze stadsloop konden de deelnemers zondag 5, 10 of 21 kilometer lopen en zaterdagavond meedoen aan de stadscross.
Omroep Gelderland zond de wedstrijd zondag rechtstreeks uit.
16:03

Maurice liep 4 (!) afstanden

Maurice Pieterson liep dit jaar in Nijmegen vier afstanden. Het begon zaterdagavond met de stadscross en vandaag volgden de halve marathon en de 10 en de 5 kilometer. De laatste afstand eindigde Maurice in stijl:, als cartoon superheld The Flash. "Maar ik heb dien 5 kilometer wel rustig aangedaan."
Maurice liep als The Flash de 5 kilometer. Hij deed in Nijmegen dit weekend aan 4 afstanden mee.
Maurice liep als The Flash de 5 kilometer. Hij deed in Nijmegen dit weekend aan 4 afstanden mee.
16:00

De uitslagen van de 5 kilometer

Letten jullie even op de uitslag bij de vrouwen? Liz uit Duiven van 13 eindigt bij de eerste tien op de 5 kilometer. En ook de 15-jarige Lisa Tassche uit Bemmel staat er keurig tussen. Lisa eindigt gewoon als vierde. Winnares Femke Rosbergen liep, net als Milan van der Meer bij de mannen, een parcoursrecord.
Uitslag mannen.
Uitslag mannen.
Uitslag vrouwen.
Uitslag vrouwen.
15:54

'Ik wilde het goed doen'

"Ik wilde het goed doen voor de mensen die mij aanmoedigden", zei winnaar van de 5 kilometer Milan van der Meer. "Het hele weekend was ik zenuwachtig, maar als de race begint valt alles van je af." Hij verbrak zijn parcoursrecord uit 2022 met één seconde.
Milan van der Meer: "Ik wilde het goed doen."
Milan van der Meer: "Ik wilde het goed doen."