liveblog | 13 maart

Van der Kraan beslist maandag • Jakobsen tweede in Nokere

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Fabio Jakobsen is tweede geworden in Nokere Koerse en Paul van der Kraan is in gesprek met Vitesse over een adviseursfunctie.
Laatst bijgewerkt: 13 maart, 20:20 uur
20:20

Van der Kraan neemt maandag beslissing over Vitesse

Paul van der Kraan heeft vandaag een gesprek gehad met de Raad van Commissarissen van Vitesse. Dat ging over een eventuele rol van Van der Kraan bij Vitesse. Het was een constructief gesprek. Paul van der Kraan heeft aangegeven de Raad van Commissarissen uiterlijk maandag te laten weten of hij werkzaamheden gaat verrichten voor Vitesse.
Paul van der Kraan
Paul van der Kraan © ANP
De huidige interim-directeur Peter Rovers stopt per 1 april. Vitesse is druk op zoek naar een opvolger, maar is daarmee voorlopig nog niet succesvol. Het idee is dat de ervaren Van der Kraan de nieuwe directeur op adviesbasis gaat ondersteunen.
Paul van der Kraan was van 2004 tot 2012 al werkzaam bij Vitesse als algemeen directeur. Daarna werkte hij voor onder meer FC Den Bosch en FC Twente, waar hij recentelijk werd opgevolgd door Nijmegenaar Dominique Scholten.
17:20

Tweede plaats voor Fabio Jakobsen

Fabio Jakobsen is tweede geworden in Nokere Koerse. In de sprint moest hij het afleggen tegen zijn voormalige ploeggenoot Tim Merlier, die de Belgische semi-klassieker voor het derde jaar op rij won. Jakobsen hield wel de sterke Belg Jasper Philipsen achter zich.
Fabio Jakobsen
Fabio Jakobsen © ANP
Het was de beste prestatie van de sprinter uit Heukelum in dit wielerseizoen. Afgelopen week moest hij nog ziek opgeven in Parijs-Nice. Jakobsen won in zijn debuutjaar bij de profs in 2018 Nokere Koerse.
14:30

Goud voor Sophie Nijenhuis

Sophie Nijenhuis uit Brummen heeft woensdag goud behaald op het onderdeel deadlift bij de European Open Classic Powerlifting Championship.
In het Kroatische Velika Gorica tilde ze 202,5 kilo omhoog. In het totaalklassement over drie onderdelen eindigde ze als zevende.
09:30

Koolhof in halve finales

Tennisser Wesley Koolhof uit Duiven is met zijn dubbelpartner Nikola Mektic doorgedrongen tot de halve finales van het toernooi in Indian Wells.
Zij versloegen in de kwartfinales het als tweede geplaatste koppel Dodig/Krajicek: 6-4, 6-7, 10-9.
In de halve finales moeten Koolhof en Mektic het opnemen tegen het als zevende geplaatste Duitse duo Krawietz/Puetz.
Nikola Mektic en Wesley Koolhof.
Nikola Mektic en Wesley Koolhof. © IMAGO/Juergen Hasenkopf
07:30

Devils toch gesteund door supporters

De Devils uit Nijmegen worden bij de ijshockeyfinale om het kampioenschap van de eredivisie toch gesteund door supporters. Aanvankelijk mocht de club geen fans meenemen naar de eerste wedstrijd in Amsterdam zaterdag. Maar nu is er toch een combiregeling met een bus en er gaan ongeveer 180 Nijmeegse ijshockeyfans mee.
De spelers van de Devils
De spelers van de Devils © Omroep Gelderland
Zondag is de tweede wedstrijd in het Nijmeegse Triavium en die was binnen een uur al uitverkocht. Het mogelijk beslissende duel in deze finale begint om 19.00 uur. Als het na twee duels 1-1 staat, volgt er op 23 april een derde wedstrijd in Amsterdam.
07:00

Jakobsen snakt naar eerste zege

Fabio Jakobsen kent tot dusverre een teleurstellend seizoen. Normaliter had de wielrenner uit Heukelum in deze tijd van het jaar al enkele overwinningen op zijn naam staan, maar de zegeteller staat nu nog steeds op nul. Zijn beste uitslag is een vierde plaats in de eerste etappe van de UAE Tour.
Fabio Jakobsen
Fabio Jakobsen © ANP
Maar wellicht kan Jakobsen vandaag toeslaan. Hij gaat van start in Nokere-Koerse, een Belgische semi-klassieker. Die koers ligt hem, want in 2018 sprintte hij als eerste over de finish op Nokereberg.