Sport

Vitesse-trainer Sturing geeft zeker niet op: 'Maar het is erg broos'

Vitesse-trainer Edward Sturing
Vitesse-trainer Edward Sturing © Omroep Gelderland
WAALWIJK - Vitesse heeft flinke averij opgelopen in de strijd tegen degradatie door de 3-1 nederlaag uit tegen RKC. Trainer Edward Sturing zag veel misgaan bij zijn ploeg.
"We roepen het ook wel een beetje over onszelf af, vind ik. De eerste helft waren we heel matig en zag ik niet veel terug van de afgelopen vier wedstrijden. Na rust komen we goed uit de kleedkamer. We scoren 1-1 en dan denk je: nou gaat het beginnen. Maar dan valt de 2-1 door een enorme dekkingsfout en sta je weer achter. En dan zie je wel dat het heel broos is. Het is kwetsbaar, die jongens hebben al heel wat achter de kiezen dit seizoen."

Teveel fouten

"Voor die 2-1 zaten we net goed in de wedstrijd. Er zat meer energie op. Maar we maken teveel fouten. Dat zie je dan ook weer. Dat wordt afgestraft. We kunnen ook niet echt op de nul spelen. We moeten scoren om een wedstrijd te winnen en dat doen we ook niet makkelijk."

Klap in ons gezicht

Aanvaller Mexx Meerdink was aangeslagen na de nederlaag. "Dit is een knal in ons gezicht. Toen we 1-1 maakten, zag je de energie weer in de ploeg en leek het wachten op de 1-2. Maar hij valt aan de andere kant en dan zie je de koppies omlaag gaan. In de laatste minuut doen we er alles aan om gelijk te maken en gaat Eloy Room ook mee naar voren. Dan krijg je een counter en dan is het simpel voor hun om die 3-1 te maken."
Mexx Meerdink in een fel duel
Mexx Meerdink in een fel duel © Omroep Gelderland
Mexx Meerdink is ook flink kritisch. "Vandaag komen we niet goed voor de dag. Niet als team en ikzelf ook niet. Ik begrijp de supporters dat ze boos worden na dit verlies. Ik ben blij met de support die we kregen, negentig minuten lang. Het uitvak zat weer bomvol. Zij geven ook heel veel om de club, maar we staan er momenteel niet goed voor. Ik snap de frustratie. We hebben nog negen finales te gaan en we geven niet op."
In een poll op onze website denkt 85 procent van de stemmers dat Vitesse gaat degraderen. Maar Sturing weigert te capituleren. "De teleurstelling is enorm. Er zijn soms wedstrijden in je leven die je moet winnen en dit was er zo één. Alleen komt er bij voetbal altijd weer een volgende wedstrijd en dan moet je er staan. Pas als we vier punten achterstaan met nog één wedstrijd te gaan, dan is het afgelopen."
Vitesse loopt flinke averij op