Sport

Kijk hier de Stevensloop in Nijmegen terug

Luuk Maas wint de tien kilometer
Luuk Maas wint de tien kilometer © Stichting Zevenheuvelen
NIJMEGEN - Duizenden hardlopers deden mee aan de Stevensloop in Nijmegen. Directeur Alexander Vandevelde spreekt van een succesvolle editie. Records sneuvelden. Tijdens deze stadsloop konden de deelnemers zondag 5, 10 of 21 kilometer lopen en zaterdagavond meedoen aan de stadscross.
Omroep Gelderland zond de wedstrijd zondag rechtstreeks uit.

Belangrijkste uitslagen

De 5 kilometer werd een prooi voor Milan van der Meer (14.24 minuten) van de Nijmeegse studentenvereniging 't Haasje. Hij wist een seconde van zijn eigen record af te snoepen dat hij liep in 2022. Op de streep verschalkte hij destijds Tom de Gelder. Bij de vrouwen won Femke Rosbergen, eveneens in een snelste Stevenslooptijd: 16.11 minuten.
Luuk Maas van AV De Liemers uit Zevenaar maakte op de 10 kilometer zijn favorietenrol waar en won in 29.19. De Groesbeekse veterane Ruth van der Meijden (39) eiste op die afstand de zege voor zich op: 36.08. Zeven jaar geleden won ze al eens de halve marathon.

Halve marathon

De winst op de langste afstand waren voor Frank Futselaar (1.05,50) en Marcella Herzog (1.13,56), beiden uit Arnhem. Beide winnaars liepen de 21,1 kilometer als voorbereiding op de marathon. Met haar tijd werd Herzog zelfs twaalfde overall.
Kijk hier de uitzending terug: