liveblog | 3 maart

De Kleijn is grote man in Parijs-Nice

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Femke Bol en Lieke Klaver uit Arnhem hebben een gouden medaille veroverd op de 4 x 400 meter estafette op het WK Indoor Atletiek in Glasgow. De mannen, met Terrence Agard en Tony van Diepen uit Arnhem, grepen verdienstelijk brons. Nadine Visser slaagde er niet in door te dringen tot de finale op de 60 meter horden op hetzelfde toernooi.
Laatst bijgewerkt: 3 maart, 21:50 uur
zondag 3 maart
21:50

Arvid de Kleijn is de grote man in tweede etappe Parijs-Nice

Arvid de Kleijn uit Herveld heeft de tweede rit in Parijs-Nice gewonnen. De coureur van Tudor bleef in de massaspurt Laurence Pithie en zijn landgenoten Dylan Groenewegen en Danny van Poppel knap voor. Voor de 29-jarige De Kleijn is het de eerste WorldTour-zege.
De samenvatting van de NOS zie je hier.
Arvid de Kleijn na zijn etappezege.
Arvid de Kleijn na zijn etappezege. © ANP
21:40

Bol en Klaver grijpen goud met estafetteploeg

Femke Bol in actie op het WK in Glasgow.
Femke Bol in actie op het WK in Glasgow. © ANP
Femke Bol en Lieke Klaver hebben zondagavond een gouden medaille in de wacht gesleept in de finale van de 4 x 400 meter estafette op het WK Indoor Atletiek in Glasgow. De vrouwen raceten met de Nederlandse estafetteploeg naar een tijd van 3.25,07 en troefden daarmee iedereen af.
Klaver ging als eerste loopster weg en deed dat ijzersterk. Ze gaf het stokje daarna over aan Cathelijn Peeters, die iets van de voorsprong verloor maar nog wel als eerste vrouw aankwam bij de tweede wissel. Als derde was Lisanne de Witte aan de beurt, die in haar 400 meter de concurrentie uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Jamaica dichterbij zag komen.
Ze kwam wel als eerste aan bij slotloopster Bol. Die behield de ontspanning en versnelde in de laatste meters voor de finish, waar Nederland glorieus als eerste arriveerde. Na de Europese én de wereldtitel op de 4 x 400 meter in de buitenlucht en (vorig jaar) de Europese titel indoor flikten Bol en Klaver het dit keer ook op een indoorbaan en is een nieuwe wereldtitel een feit.
21:19

Bronzen medaille mannen op 4 x 400

De laatste wissel bij de mannen op de 4 x 400 meter estafette.
De laatste wissel bij de mannen op de 4 x 400 meter estafette. © NOS
De Nederlandse mannen-estafetteploeg heeft zondagavond een bronzen medaille veroverd in de finale van de 4 x 400 meter op het WK Indoor Atletiek in het Schotse Glasgow. Tony van Diepen en Terrence Agard uit Arnhem liepen, samen met teamgenoten Liemarvin Bonevacia en Ramsey Angela, in baan 6 in Glasgow naar een tijd van 3.04,25.
Het goud was voor België, de derde gouden plak al tijdens dit toernooi. De Verenigde Staten finishten als tweede, voor Nederland.
20:58

Visser niet naar finale 60 meter horden

Hordenloopster Nadine Visser.
Hordenloopster Nadine Visser. © NOS
Nadine Visser is tot veler verrassing niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden op het WK Indoor Atletiek in Glasgow. De Arnhemse atlete klapte in de derde halve finale op de eerste horde, liep daarmee vertraging op en kwam door die pech niet verder dan een tijd van 8,42 seconden. Daarmee plaatste de atlete zich niet voor de eindstrijd. De finale is zondagavond om 22.00 uur, maar zal dus zonder Visser verlopen.
20:12

Sifan Hassan naar WK cross country

Sifan Hassan maakt een uitstapje naar een oude liefde, het veldlopen. De Nederlandse topatlete uit Arnhem doet op 30 maart mee aan de wereldkampioenschappen cross country in Belgrado. Technisch directeur Vincent Kortbeek van de Atletiekunie bevestigde bij de WK indoor in Glasgow haar deelname.
Hassan eindigde zondag in de marathon van Tokyo als vierde in 2.18.05. Ze kondigde eerder al aan dat ze na de marathon haar aandacht verlegt naar de baan en van plan is in de Verenigde Staten wat baanwedstrijden te lopen. De WK veldlopen zijn daar nu bijgekomen. Wat ze precies gaat doen op de Olympische Spelen in Parijs, is nog altijd niet bekend, maar een combinatie van de marathon en baanafstanden is denkbaar.
Hassan liep in het begin van haar carrière graag crossjes. Ze veroverde in 2015 de Europese titel. In Belgrado won ze in 2013 de EK veldlopen voor beloften (onder 23).
Sifan Hassan na de marathon in Tokyo.
Sifan Hassan na de marathon in Tokyo. © ANP
19:51

Dynamo klopt Orion

De mannen van volleybalclub Dynamo Draisma uit Apeldoorn hebben zondag de topper tegen Active Living Orion in de eredivisie winnend afgesloten.
In vijf sets won Dynamo in Doetinchem met 2-3. De eerste en tweede set waren met 25-19 en 25-15 een prooi voor de thuisclub, maar daarna zette Dynamo gas bij. De derde set ging met nipt verschil (24-26) naar de bezoekers, die vervolgens ook de vierde set (20-25) en laatste set (13-15) naar zich toe trokken.
In de kampioensgroep blijft Orion één punt voorsprong houden op Dynamo.