liveblog | 2 maart

Femke Bol schittert met nieuw wereldrecord op 400 meter

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Femke Bol heeft tijdens de WK Indoor Atletiek een nieuw wereldrecord gevestigd op de 400 meter. En Vitesse is op eigen veld onderuit gegaan tegen FC Twente (1-2).
Laatst bijgewerkt: 2 maart, 22:11 uur
zaterdag 2 maart
22:11

Femke Bol schittert met wereldrecord

Femke Bol heeft zaterdagavond een gouden medaille gepakt in de finale van de 400 meter tijdens het WK Indoor Atletiek in Glasgow. De Arnhemse verbeterde haar eigen indoorwereldrecord en liep naar een tijd van 49,17. Lieke Klaver pakte het zilver.
Bol, die in blakende vorm steekt en twee weken geleden het wereldrecord op de 400 meter nog aanscherpte naar 49,24 seconden, was niet te houden in Glasgow. Ze ging voortvarend van start en nam land- en plaatsgenote Klaver in haar kielzog mee. Bol maakte de favorietenrol waar en won met groot machtsvertoon.
Klaver eindigde in dezelfde finale als tweede in een tijd van 50,16 seconden en zorgde daarmee voor een bijzondere Nederlandse dubbelslag.
Bol is pas de vijfde Nederlandse atleet met een wereldtitel indoor. Elly van Hulst, Nelli Cooman, Nadine Broersen en Sifan Hassan gingen de Arnhemse in het verleden voor.
Femke Bol in actie in Glasgow.
Femke Bol in actie in Glasgow. © ANP
22:01

Vitesse onderuit tegen FC Twente

Vitesse is er zaterdagavond niet in geslaagd de overwinning op Excelsior van vorige week een goed vervolg te geven. De Arnhemmers verloren op eigen veld nipt van FC Twente (1-2). Voormalig Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel tekende in de eerste minuten al voor de openingsgoal namens FC Twente, maar op slag van rust kwam Vitesse terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van de geboren Arnhemmer Robin Pröpper.
Vitesse begon goed na rust en Kacper Kozlowski raakte de paal. De bezoekers uit Enschede werden, mede door de komst van invaller Myron Boad, sterker en uiteindelijk werd Joshua Brenet de matchwinner, toen hij de bal ineens voor zijn voeten kreeg. Vitesse blijft door de nederlaag zeventiende op de ranglijst. De voorsprong op hekkensluiter FC Volendam bedraagt drie punten, de achterstand op nummer zestien RKC Waalwijk is twee punten.
Teleurstelling bij Vitesse.
Teleurstelling bij Vitesse. © Omroep Gelderland
14:23

Sifan Hassan loopt zondag de marathon

Sifan Hassan loopt zondag haar derde marathon. Nadat de Arnhemse vorig jaar de marathons van Londen (winst in 2.18.33) en Chicago (winst in 2.13.44) al met groot succes afsloot, zal ze nu deelnemen in de Japanse hoofdstad Tokyo. Ze hoopt daar op het podium te komen, zegt ze in gesprek met TopatletiekLive.
Met haar deelname wil Hassan meer ervaring opdoen voor de Olympische Spelen in Parijs, die komende zomer gehouden worden. "Ik houd van uitdagingen. Na Tokyo ga ik terug naar Amerika, waar ik ook een aantal baanwedstrijden ga doen", kondigt ze aan.
De marathon van Tokyo start zondag om 9.10 uur plaatselijke tijd en om 01.10 uur Nederlandse tijd.
Sifan Hassan.
Sifan Hassan. © ANP
09:00

Geweldige reeks van NEC

NEC zet een geweldige reeks neer sinds december. Na de thuisnederlaag tegen Ajax haalde de ploeg uit elf wedstrijden 24 punten, op dit moment goed voor een gedeelde vijfde plaats. Zeven wedstrijden werden gewonnen, het werd drie keer gelijk (uit tegen Feyenoord, Ajax en Go Ahead) en er was alleen een nederlaag uit tegen RKC. Tussendoor won NEC ook nog vier bekerwedstrijden. Als die mee zouden tellen, is de score zelfs 36 punten uit vijftien wedstrijden.
NEC maakt een fraaie serie
NEC maakt een fraaie serie © Broer van den Boom
Een schril contrast met het begin van het seizoen. Toen verloor NEC vier van de eerste zeven duels. Daarna volgden vijf gelijke spelen en een nederlaag tegen Ajax.
06:50

Femke Bol gaat weer voor goud

Femke Bol
Femke Bol © Omroep Gelderland
Femke Bol uit Arnhem kan vanavond wereldkampioen worden op de 400 meter indoor bij het WK in Glasgow. Ze plaatste zich vrijdagavond voor de finale. Ze liep een tijd van 50,66 seconden. Ook Lieke Klaver uit Arnhemgaat naar de finale en maakt kans op het podium. Haar tijd in de halve finale was 51,18.
06:40

Sylla Sow geniet van eerste doelpunt

NEC beleefde een topweek met drie zeges in zes dagen. "De zon schijnt in Nijmegen. Iedereen is in een goeie bui. Ik voel me ook lekker. Het voelt goed om hier nu te zijn. Ik denk dat ik op het juiste moment ben gekomen."
Sow werd in de winterstop overgenomen van Go Ahead en als Nijmegenaar wilde hij altijd al voor NEC spelen. "Soms moet het gewoon zo lopen. Het is goed uitgepakt. Maar ik ben niet gekomen als toerist. Ik wil meer scoren en belangrijk zijn voor het team."
Sylla Sow
Sylla Sow © Omroep Gelderland
De spits maakte in Volendam zijn eerste doelpunt. "Nadat ik had gescoord, zei ik tegen mezelf: eindelijk, mijn goal voor NEC. Ik baalde wel dat ik niet meer heb gescoord. Maar ik ben op de juiste weg bezig. Deze goal was belangrijk."
NEC leeft meer dan ooit in Nijmegen, zeker ook vanwege de bekerfinale. "Ik word al behoorlijk onder druk gezet door van alles en iedereen. Het leeft ontzettend en het is echt de juiste keuze om als Nijmegenaar hier te spelen nu."