liveblog | 29 februari

NEC mist drie spelers • clubicoon De Graafschap overleden

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. NEC mist drie spelers morgenavond tegen Volendam En oud-materiaalman Theo Vergeer van De Graafschap is overleden.
Laatst bijgewerkt: 29 februari, 17:00 uur
17:00

NEC gaat een beetje rouleren

Het was even omschakelen na het bekersucces tegen Cambuur, maar NEC is nu volledig gefocust op de competitiewedstrijd van morgenavond uit tegen Volendam. "We hebben ongeveer 24 uur gehad om te genieten", zegt trainer Rogier Meijer. "Morgen om acht uur gaat het fluitje en dan moet de knop om van Cambuur. Nu moet de focus op Volendam. Die competitiewedstrijd staat er nu eenmaal. We hebben daar al het nodige over gezegd. Maar we gaan morgen gas geven tegen Volendam om daar te winnen."
NEC-trainer Rogier Meijer
NEC-trainer Rogier Meijer © Omroep Gelderland
"Dirk Proper en Bram Nuytinck zijn er niet bij, net als Mathias Ross. Sontje Hansen is fit genoeg. Die had nog een tweede adem gevonden, zag ik op Tiktok. Die heeft zich aardig gered. Er gaan wel twee of drie jongens spelen die afgelopen dinsdag niet in de basis begonnen. Ik denk dat voor een aantal jongens 120 minuten en daarvoor 90 minuten tegen Sparta wat veel was."
Zo lijkt Yvandro Borges Sanches, die sterk inviel tegen Cambuur, een basisplaats te krijgen, net als Youri Baas, die linksback zal gaan spelen. Thuis tegen Volendam speelde NEC op de valreep met 3-3 gelijk. "Dat was een wedstrijd met een hele gekke ontknoping. Dat was wel een andere fase voor Volendam, ook nog met een andere trainer. Ze staan op de laatste plek en zullen vechten voor hun laatste kans. Daar moeten we ons op instellen. We moeten fris zijn en energie leveren, dan kunnen we daar winnen."
NEC wil ook succes in de competitie
16:30

Al drukte bij NEC voor de finale

Het is momenteel al flink druk aan de balie van het Goffertstadion. NEC-fans kunnen zich al registreren voor de bekerfinale en sommigen schaffen ook alsnog een clubcard aan om zo in aanmerking te komen voor kaarten voor de wedstrijd in De Kuip op 21 april.
NEC-fans melden zich al voor de bekerfinale
NEC-fans melden zich al voor de bekerfinale © Omroep Gelderland
De kaartverkoop voor de finale van de TOTO KNVB Beker start op vrijdag 22 maart 2024. Voordat de kaartverkoop kan starten is de club afhankelijk van een aantal facetten, waaronder de tegenstander, de overlegmomenten met de KNVB, de gemeenten van Nijmegen en Rotterdam en de veiligheidsdriehoek. NEC krijgt naar verwachting 17 duizend kaarten voor de bekerfinale.
15:00

NEC zonder Nuytinck, Proper en Ross

NEC mist vrijdag uit tegen Volendam drie spelers. Dirk Proper viel vorige week uit tegen Sparta, Bram Nuytinck haalde het einde van de wedstrijd tegen Cambuur niet en Mathias Ross ligt er al iets langer uit.
Dirk Proper heeft een hamstringblessure
Dirk Proper heeft een hamstringblessure © Omroep Gelderland
14:30

Coach Polar Bears per direct weg

Trainer-coach Robin Wijgers van de Edese waterpoloclub Polar Bears is per direct opgestapt. "Ik merk dat het mij niet lukt om het team verder te helpen", laat Wijgers weten. Polar Bears staat momenteel zesde in de eredivisie.
Jeroen Cavaljé is aangesteld als interim-coach voor het restant van de competitie. "Het afgelopen seizoen heb ik al op structurele basis mijn bijdrage geleverd aan trainingen, dus ik heb wel enig zicht op wat er speelt binnen het team. Ik ga mijn best doen een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het team en de spelers."
Robin Wijgers spreekt zijn team toe.
Robin Wijgers spreekt zijn team toe. © Orange Pictures
11:30

Oud-materiaalman De Graafschap overleden

Oud-materiaalman en terreinbeheerder Theo Vergeer van De Graafschap is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Dat meldt de Doetinchemse eerstedivisieclub.
Vergeer werkte tientallen jaren bij De Graafschap en stond bekend als een echte clubman. Hij was enorm geliefd bij spelers, stafleden en supporters. Naast materiaalman was hij ook opziener van het terrein en terreinbeheerder. Hij woonde net naast stadion De Vijverberg.
Vrijdag voor aanvang van het thuisduel met TOP Oss wordt een minuut stilte in acht genomen. De Graafschap-spelers spelen met een rouwband.
Supportersgroep OldiesDTC herdenken hem op X:
Theo Vergeer.
Theo Vergeer. © De Graafschap Media
09:30

Mogelijk weer vrouwenvoetbal in Groesbeek

In 2016 begon Achilles'29 met een vrouwenteam in de eredivisie. Onder meer Kika van Es, Bonita Theunissen, Sophie Cobussen en Joy Kersten maakten furore bij de ploeg, die in 2019 ophield te bestaan. Maar in Groesbeek is er nu een nieuw initiatief voor vrouwenvoetbal.
Het vrouwenteam van Achilles'29 in 2018
Het vrouwenteam van Achilles'29 in 2018 © Omroep Gelderland
'De vijf clubs in het dorp, Achilles29, DVSG, Groesbeekse Boys, Germania en De Treffers, gaan in het nieuwe seizoen samen een meisjesteam inschrijven bij de KNVB. Het gaat in eerste instantie om een team in de leeftijdscategorie vanaf 13 jaar. De speelsters blijven wel lid van hun eigen vereniging. Door deze samenwerking ontstaan er betere mogelijkheden voor meisjes die willen voetballen.