Sport

NEC-spelers onthaald door supporters: 'Dit hebben ze verdiend'

Groot feest bij het Gofferstadion in Nijmegen.
Groot feest bij het Gofferstadion in Nijmegen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Na de bekerthriller in Leeuwarden zijn de spelers en staf een nachtje in Friesland gebleven. Zojuist kwam de NEC-bus terug in Nijmegen. Daar werden ze onthaald door enkele honderden euforische supporters, begeleid door vuurwerk en gezang.
Voor het eerst in 24 jaar en voor de vijfde keer in de historie speelt de club de bekerfinale, nadat dinsdagavond met 1-2 - in de verlenging - werd gewonnen van Cambuur Leeuwarden.

Sushi op het menu

De 300 supporters die meegingen daar Leeuwarden vierden daar dinsdagavond al een feestje. Dat wordt deze woensdag dus nog eens dunnetjes overgedaan door supporters die naar het Goffertstadion kwamen om de spelers te ontvangen bij 'thuiskomst'. "De club heeft uit voorzorg een paar dranghekken geplaatst, maar de sfeer is gemoedelijk", laat verslaggever Marieke van der Voort weten.
Bekijk hier het onthaal van de spelers:
NEC in bekerfinale, spelers krijgen heldenonthaal
"We staan in de bekerfinale! Fantastisch, ik heb de bus niet goed gezien, want we stonden achteraan. Ik ben heel trots. Ik hoop er 21 april bij te zijn", zegt een supporter met een sjaal om zijn nek. Hij en zijn vriend staan nog met kleine oogjes bij het stadion. "We hebben een beetje geslapen, want we waren nog heel lang in de stad om feest te vieren." Maar het is het waard. "De sfeer en de mensen zijn hier echt fantastisch."
Drie generaties vrouw staan ook bij De Goffert. "Ik vind het gewoon belangrijk. Ze verdienen het, ze hebben gestreden!", zegt een supporter. Ze eet vanavond sushi, omdat de twee Japanners Kodai Sano en Koki Ogawa scoorden voor de Nijmegenaren.

Gewoon trainen

De spelers van NEC kunnen niet lang nagenieten van de overwinning. Er staan een uitlooptraining op het programma.
Zondag 21 april staat de finale in de beker op het programma. De aftrap is om 18.00 uur in De Kuip in Rotterdam. Tegenstander wordt de winnaar van de halve finale tussen Feyenoord en FC Groningen die donderdagavond om 20.00 uur wordt gespeeld.
De supporters die er vandaag waren hopen daarbij te zijn en denken dat Feyenoord de tegenstander wordt. "We winnen 1-0." Zijn vriend denkt ook dat de Nijmegenaren de beker mee naar de Waalstad zullen nemen. "Na verlenging pakken we Feyenoord op strafschoppen. Dat komt helemaal goed."
Vanavond staat er sushi op het menu van deze dames.
Vanavond staat er sushi op het menu van deze dames. © Omroep Gelderland