liveblog | 26 februari

Proper mist bekerkraker NEC • Cillessen onder de lat

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. NEC maakt zich op voor de halve finale van de beker uit tegen Cambuur en Marc Overmars gaat niet in beroep tegen zijn wereldwijde schorsing.
Laatst bijgewerkt: 26 februari, 16:30 uur
maandag 26 februari
16:30

NEC is er klaar voor

Kijk hier naar de voorbeschouwing met Rogier Meijer en Lasse Schöne:
NEC zonder Proper, Cillessen in het doel
15:30

Cillessen in het doel bij NEC

Rogier Meijer heeft bekend gemaakt wie er morgenavond in het doel staat bij NEC in de halve finale van de beker uit tegen Cambuur. Jasper Cillessen krijgt de voorkeur boven Robin Roefs, die tot nu toe alle bekerwedstrijden mocht keepen.
NEC-doelman Jasper Cillessen
NEC-doelman Jasper Cillessen © Broer van den Boom
"Robin stond niet te juichen. Hij was teleurgesteld. Maar dit is de eerste keer in 25 jaar dat deze club een finale kan halen. Dan vind ik dat de eerste keeper moet keepen."
15:20

Overmars niet in beroep

Marc Overmars gaat niet in beroep bij het internationale sporttribunaal CAS tegen de door de wereldvoetbalbond FIFA opgelegde wereldwijde schorsing. Dat heeft zijn woordvoerder Frank Neervoort bevestigd.
De FIFA nam begin dit jaar de schorsing wereldwijd over die Overmars in Nederland had gekregen om grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode bij Ajax. In februari werd het beroep van de huidige technisch directeur van Antwerp door de FIFA afgewezen. Alleen een eventuele stap naar het CAS restte Overmars nog.
Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) had Overmars op 16 november een schorsing opgelegd van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Hij kan zodoende in november weer aan het werk.
Marc Overmars.
Marc Overmars. © ANP
15:00

Proper kan niet spelen

Dirk Proper is er niet bij in de halve finale van de beker uit tegen Cambuur morgenavond. Hij liep zaterdag een hamstringblessure op.
Dirk Proper viel uit tegen Sparta
Dirk Proper viel uit tegen Sparta © Omroep Gelderland
De logische vervanger is Lasse Schöne. De Deen is net weer terug van een blessure en viel de laatste twee wedstrijden al in. Wie in het doel staat, blijft de vraag. "Ik weet het ook niet", zei Jasper Cillessen na de training maandagmiddag.
NEC wordt dinsdag in Leeuwarden gesteund door 400 supporters. Het uitvak was in no time uitverkocht.
12:00

Wie gaat er keepen tegen Cambuur?

Wie staat er morgenavond in het doel bij NEC in de bekerwedstrijd tegen Cambuur? Tot dusverre van Robin Roefs de vaste bekerdoelman. Maar Jasper Cillessen wil ook graag keepen. "Ik hoop dat ik erin sta, maar dat is aan de trainer. Ik kan er niks over zeggen, omdat ik ook nog niks weet."
Jasper Cillessen (met bal) en Robin Roefs
Jasper Cillessen (met bal) en Robin Roefs © Omroep Gelderland
05:30

NEC maakt zich op voor halve finale

NEC maakt zich op voor de halve finale van de beker. Morgenavond is Cambuur de tegenstander in Leeuwarden. Dirk Proper viel zaterdag in de wedstrijd tegen Sparta uit met een hamstringblessure en is er vrijwel zeker niet bij in Friesland.
Dirk Proper (rechts)
Dirk Proper (rechts) © Omroep Gelderland
Lasse Schöne keert normaal gesproken dan terug in de basis. De Deen is net terug van een blessure en kwam dit jaar alleen tot twee invalbeurten.